Piet Hein Debets praatte de prijsuitreiking op mooie wijze aan elkaar.
Piet Hein Debets praatte de prijsuitreiking op mooie wijze aan elkaar.

Terechte winnaars!

In de goed onderbouwde juryrapporten wordt duidelijk waarom Hesseling Vlees en Baken 5 terechte winnaars zijn. 

Hesseling Vlees, gevestigd op de Baanstee, is een ambachtelijk bedrijf dat kwaliteit koppelt aan duurzaamheid. Dat zorgt ervoor dat zij in de horeca niet de minsten als klant hebben. Barry van leeuwen en zijn echtgenote Sabine namen tien jaar geleden Hesseling Vlees over, na zes generaties Hesseling (sinds 1786!).  Een goed lopend bedrijf dat zij ook in de kort daarop volgende coronacrisis overeind wisten te houden. Ze wisten echter niet alleen te overleven maar ook daarna weer de groei op te pakken, verder investerend in kwaliteit en duurzaamheid. 

Streven naar vitale werknemers die zorgen voor een vitale onderneming. Dat was kort gezegd het doel dat Ron Kamps en Martin van Houts voor ogen hadden toen zij in 2002 besloten om een eigen onderneming – Baken 5 Verzuimbeheerders – te starten. Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal en bij Baken 5 vindt men dat je daar dus zuinig op moet zijn en in plaats van de focus leggen op het verzuimgemiddelde in ons land (5%) juist de nadruk moet leggen op de 95% die niet verzuimd. Als werknemer én als mens word je vitaler wanneer je gelukkig en gezond bent. De corebusiness beperkt zich aldus niet tot verzuimbegeleiding, de focus staat met name op het pro actief voorkomen van verzuim. Waarbij de medewerker als mens centraal staat en Baken 5 het bedrijf en de organisatiecultuur optimaal heeft leren kennen. Dat de aanpak van Baken 5 werkt blijkt wel uit het grote en diverse klantenbestand en de nauwe samenwerking met specialisten, veel daarvan aanwezig op de locatie op de Wilhelminalaan.

Mooi uitje voor Poel Financiële Diensten 

In de voorlaatste maand van 2023 beleefden medewerkers van Poel Financiële Diensten (Wijdewormer) een mooie ochtend met de bezoekers van de dagbesteding van de Avondzon in Purmerend. Na de kennismaking en samen koffie drinken gingen de mensen van Poel met de bezoekers naar de markt en is er desgewenst gewinkeld. Na afloop van het uitje buiten de deur bleken de financiële dienstverleners ook nog te kunnen koken. Als afsluiter van de ochtend bakten ze pannenkoeken en gingen ze met de bezoekers van de dagbesteding aan tafel voor een gezamenlijke lunch. Het tijdelijke uitstapje van Poel was het gevolg van een match op de beursvloer van de Waterlandse Uitdaging in de zomer van vorig jaar. Poel Financiële Diensten is gevestigd aan de Noorderweg 160 in Neck-Wijdewormer.

De prijswinnaars in gesprek met Jaap Sluis.
Gezellig even winkelen in het Eggert.