Nieuwe locaties voor het Werkcafé in Purmerend en Zaanstad

Algemeen
Wethouder Mario Hegger (links) gaf het startsein. Rechts Kees Hoogstraten van  HAK Purmerend (rechts) vertelde over zijn samenwerking met het Werkcafé.
Wethouder Mario Hegger (links) gaf het startsein. Rechts Kees Hoogstraten van HAK Purmerend (rechts) vertelde over zijn samenwerking met het Werkcafé. (Foto: Els Broers)

Wethouder Mario Hegger (Purmerend) gaf onlangs het officiële startsein voor het Werkcafé, een initiatief van Werkom. Werkom is één van de partijen in het WerkgeversServicepunt Zaanstreek- Waterland, samen met het UWV, Servicepunt Leren & Werken en de regionale gemeenten.

De juiste match tussen werkgever en werknemer bij Spijkerman eten & drinken

Het Werkcafé, vanaf heden in Purmerend gesitueerd bij Spijkerman eten & drinken, is een plek waar werkgever en kandidaat werknemer laagdrempelig bij elkaar kunnen komen voor het vinden van 'de juiste match'. Bij café restaurant Spijkerman aan de Neckerdijk 1 in Purmerend is een mooie ruimte beschikbaar. Alle activiteiten in het Werkcafé ademen werk uit. Werkzoekenden krijgen er sollicitatiebegeleiding, kunnen een training volgen en diverse workshops. Er worden speeddates georganiseerd en presentaties van bedrijven gehouden.

Samenwerking met werkgevers

Nadat de wethouder een mooie toespraak had gehouden en het lint had doorgeknipt verplaatste het gezelschap van werkzoekenden, werkgevers, trainers en adviseurs werkgeversdiensten zich naar de achterliggende ruimte, waar de workshops en speeddates worden gehouden. Daar kreeg een kandidate van het Werkcafé de gelegenheid een pitch te houden. Diezelfde middag nog sleepte zij een baan in de wacht. Kees Hoogstraaten vestigingsmanager bij HAK Purmerend vertelde over zijn samenwerking met het Werkcafé: "Het is prettig samenwerken met de adviseurs van het Werkcafé. In korte tijd is er een aantal kandidaten voorgesteld voor de functie van mangatwacht, van wie er afgelopen week twee personen gestart zijn. Mangatwacht is een functie, waarbij verantwoordelijkheidsgevoel zeer belangrijk is. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van je collega die onder de grond aan het werk is." Kees Hoogstraaten vindt het Werkcafé een mooi initiatief en wil de samenwerking zeker voortzetten.

Openingstijden

Behalve in Purmerend is het Werkcafé ook gevestigd aan de Slachthuisstraat 65 in Zaandam. Op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, op dinsdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur is het Werkcafé in Zaandam geopend.

Op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur is het Werkcafé geopend bij Spijkerman eten & drinken aan de Neckerdijk 1 in Purmerend.

Werkzoekenden en werkgevers zijn van harte welkom om een kop koffie te komen doen. De adviseurs werkgeversdienstverlening gaan graag met u in gesprek.

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28