Logo regiozakenwaterland.nl
Wethouder Mario Hegger (links) gaf het startsein. Rechts Kees Hoogstraten van  HAK Purmerend (rechts) vertelde over zijn samenwerking met het Werkcafé.
Wethouder Mario Hegger (links) gaf het startsein. Rechts Kees Hoogstraten van HAK Purmerend (rechts) vertelde over zijn samenwerking met het Werkcafé. ((Foto: Els Broers))

Nieuwe locaties voor het Werkcafé in Purmerend en Zaanstad

Wethouder Mario Hegger (Purmerend) gaf onlangs het officiële startsein voor het Werkcafé, een initiatief van Werkom. Werkom is één van de partijen in het WerkgeversServicepunt Zaanstreek- Waterland, samen met het UWV, Servicepunt Leren & Werken en de regionale gemeenten.

De juiste match tussen werkgever en werknemer bij Spijkerman eten & drinken

Het Werkcafé, vanaf heden in Purmerend gesitueerd bij Spijkerman eten & drinken, is een plek waar werkgever en kandidaat werknemer laagdrempelig bij elkaar kunnen komen voor het vinden van 'de juiste match'. Bij café restaurant Spijkerman aan de Neckerdijk 1 in Purmerend is een mooie ruimte beschikbaar. Alle activiteiten in het Werkcafé ademen werk uit. Werkzoekenden krijgen er sollicitatiebegeleiding, kunnen een training volgen en diverse workshops. Er worden speeddates georganiseerd en presentaties van bedrijven gehouden.

Samenwerking met werkgevers

Nadat de wethouder een mooie toespraak had gehouden en het lint had doorgeknipt verplaatste het gezelschap van werkzoekenden, werkgevers, trainers en adviseurs werkgeversdiensten zich naar de achterliggende ruimte, waar de workshops en speeddates worden gehouden. Daar kreeg een kandidate van het Werkcafé de gelegenheid een pitch te houden. Diezelfde middag nog sleepte zij een baan in de wacht. Kees Hoogstraaten vestigingsmanager bij HAK Purmerend vertelde over zijn samenwerking met het Werkcafé: "Het is prettig samenwerken met de adviseurs van het Werkcafé. In korte tijd is er een aantal kandidaten voorgesteld voor de functie van mangatwacht, van wie er afgelopen week twee personen gestart zijn. Mangatwacht is een functie, waarbij verantwoordelijkheidsgevoel zeer belangrijk is. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van je collega die onder de grond aan het werk is." Kees Hoogstraaten vindt het Werkcafé een mooi initiatief en wil de samenwerking zeker voortzetten.

Openingstijden

Behalve in Purmerend is het Werkcafé ook gevestigd aan de Slachthuisstraat 65 in Zaandam. Op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, op dinsdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur is het Werkcafé in Zaandam geopend.

Op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur is het Werkcafé geopend bij Spijkerman eten & drinken aan de Neckerdijk 1 in Purmerend.

Werkzoekenden en werkgevers zijn van harte welkom om een kop koffie te komen doen. De adviseurs werkgeversdienstverlening gaan graag met u in gesprek.

Meer berichten