Logo regiozakenwaterland.nl
De Hoek biedt tal van mogelijkheden. Van pubkwis tot workshop en van bedrijfsborrel tot Escape Room en VR-gaming.
De Hoek biedt tal van mogelijkheden. Van pubkwis tot workshop en van bedrijfsborrel tot Escape Room en VR-gaming. ((Foto: Han Giskes))

Rik Adema en Henneke Veenings trotse eigenaars van De Hoek

In een ver verleden deed het pand Emmakade 1a dienst als zusterhuis. Na de samensmelting, in de jaren '70, van het St. Liduina Ziekenhuis en Stadsziekenhuis, later omgevormd tot WaterlandZiekenhuis (inmiddels Dijklander Ziekenhuis) vestigde zich er een Chinees restaurant. Weer later kregen het dagblad en een weekblad er onderdak. Sinds februari jongstleden huist De Hoek in het karakteristieke pand. Het is een combinatie van VR Gaming, Escape Room, Workshops en Food & Drinks. Ook voor ondernemersclubs aan te bevelen. Eigenaars zijn Rik Adema en Henneke Veenings.

"Dit is best wel tof, zoiets is er niet in Purmerend"

De Escape Room in deze vorm is uniek in Purmerend. Naast dat het een volledig ingericht piratenschip is, kan deze worden aangepast op verschillende niveaus. Zodat zowel groepen kinderen als groepen volwassenen, of een combinatie daarvan, kunnen spelen. Meteen bij binnenkomst valt je oog op het half in de muur gemetselde piratenschip. Voor de avonturiers in de Escape Room gaat het erom de schatten uit het ruim te roven.

Nieuwste technologie

Virtual Reality verovert razendsnel de wereld van het gamen. Tijdens het VR Gamen bij De Hoek maak je gebruik van de nieuwste technologie. Zo is er het allernieuwste op VR gebied, de HTC Vive Pro brillen. De headset en twee controllers bieden je de mogelijkheid om in een virtuele wereld rond te bewegen. Je begeeft je dus letterlijk in een andere wereld waar je levensechte avonturen beleeft.

Na de rondleiding praat Regio Zaken aan de gezellige bar met de in Purmerend geboren Rik (31) en zijn partner Henneke (35). Tijdens het gesprek blijkt dat hij destijds werd benaderd om in het voormalige De Kweker-pand aan de Wagenweg een Escape Room te beginnen. Adema bestiert immers al twee van deze gelegenheden in Heerhugowaard en heeft hier en daar geholpen ze op te zetten. Ervaring plenty dus!

"We namen een kijkje en hadden al heel snel door dat het zo enorm groot was. En er zou zo veel aan moeten gebeuren, het verkeerde best wel in slechte staat. We zagen het dan ook niet zitten. Maar toen we dit pand zagen, waren we eigenlijk onmiddellijk verkocht. Het is qua grootte net mooi en het zit op een fantastisch punt, zo pal aan de Herengracht en op steenworp afstand van het centrum ", vertelt Rik Adema.

Hectische tijd

Nadat het tweetal besloot het te gaan doen volgde een hectische tijd. Een periode van ruim vier maanden van verbouwen en aanpassen werd onderbroken door de geboorte van een zoon. Henneke: "Dat was wel even aanpoten, maar gelukkig zijn we beiden van het aanpakken. We zien niet zo snel beren op de weg. De verbouwing heeft daardoor niet veel langer geduurd dan we aanvankelijk hadden gepland."

Rik en Henneke zien volop uitdagingen in De Hoek. "Dat is ook ingegeven door de toenemende populariteit. Voordat we hier begonnen zong het al rond en kregen we al mensen aan de deur die nieuwsgierig waren. Dat is sinds de opening in februari alleen maar toegenomen. Het blijkt dat we een gat in de markt opvullen. Aan de toeloop van bezoekers blijkt dat we iets te bieden hebben", weet Rik.

Purmerend heeft veel te bieden

Pub-kwissen, Dan Brown-achtige speurtochten. Het zijn zomaar twee voorbeelden van activiteiten die mogelijk worden toegevoegd. Rik: "Purmerend heeft zoveel te bieden, er staan prachtige panden met mooie verhalen, die zich uitstekend lenen om in een speurtocht op te nemen. Maar ook in de workshops die we organiseren, en die geschikt zijn voor groepen familie, vrienden en ondernemers, zit nog volop rek. Zo zitten we vaak met elkaar te praten en borrelen er ideetjes op."

De Hoek is niet alleen geschikt als Escape Room of ideale plek voor VR Gaming, er kan ook volop vergaderd, geluncht en (aangekleed) geborreld worden. En voor een stamppotbuffet draaien Rik en Henneke evenmin hun hand om.

De Hoek, Emmakade 1a in Purmerend. Voor meer informatie kijk op www.dehoek.nl Een e-mail sturen kan naar info@dehoek.nl

Meer berichten