Logo regiozakenwaterland.nl
De opening door Mecanique Vivante wordt een spektakel.
De opening door Mecanique Vivante wordt een spektakel. ((Foto: ))

Reuring krijgt ook binnen ondernemend Waterland steeds meer bekendheid

Het Reuring Festival opent dit jaar weer met een act in de binnenstad! Een parade met sirenes van Mécanique Vivante zullen donderdagavond de straten van Purmerend 'onveilig' maken. De Franse groep trekt met muzikale installaties door de stad en eindigt op de Koemarkt. Daarnaast zullen er op de Koemarkt verschillende verrassingsoptredens zijn. De opening wordt mede mogelijk gemaakt door Purmerend 2000+ en BIZ Koemarkt.

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni staat de binnenstad van Purmerend en het festivalhart in het Leeghwaterpark weer bol van de meest uiteenlopende voorstellingen. Met straattheater, live muziek en toffe acts biedt het Reuring Festival voor iedereen heerlijke momenten. Zo goed als alle voorstellingen en optredens zijn gratis toegankelijk en verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast, wat de ideale kans biedt om niets van het programma te hoeven missen.

Theater op Locatie

Juist die ene voorstelling op die bepaalde plek geeft theater op locatie een extra dimensie. Verspreid over Purmerend én de Beemster biedt het festival dit jaar mooie voorstellingen op locatie. Een bijzondere, respectvolle en intieme voorstelling op de oude begraafplaats door de Italiaanse Caterina Moroni, de dansvoorstelling 'Hersenvakantie' van Vloeistof waar je als toeschouwer zelf steeds meer onderdeel wordt van de voorstelling en de Theatrale Wandeling: Reuring in de Beemster. Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar op de website reuring.com

Straattheater, live muziek en toffe acts

In het Leeghwaterpark en op de straattheaterdag kan genoten worden van internationaal straattheater van hoog niveau met de Arnhemse Meisjes, AMI6, Otto Il Bassotto, Duo Diesel, Compangie Mobilette, Goma en meer… Cia Moveo geeft vrijdag- en zaterdagavond een mooie dansvoorstelling in het amfitheater.

Na het succes van vorig jaar komen Pip & Pelle, Samba Salad en de Fiepbus weer naar de Kidzmiddag op vrijdag. Verplichte stop op deze middag: de Spurd Kidz Funzone! De vrijdagavond staat in het teken van Latin en Salsa met o.a. Edsel Juliet en Joris Linssen & Caramba. Tijdens de Tribute Night op zaterdagavond brengt Purple Project een eerbetoon aan Prince, ABBA Gold een hommage aan ABBA en de Vipers een ode aan Queen.

De line-up op de slotdag Reuring Cityslam mag er wezen met namen als Famke Louise, Davina Michelle, Jeangu Macrooy en Suzan & Freek. De Daredevils, dé verrassing van vorig jaar, zijn dit jaar ook weer aanwezig!

Kijk voor meer informatie over sponsoring, het programma en de kaartverkoop voor Theater op Locatie op www.reuring.com.

Meer berichten