Logo regiozakenwaterland.nl
Het bestuur bestaat thans uit, van links naar rechts: Joost Brugman, Nicolette van der Heijden, Rob de Neve, Sjaak Lambalk en Agnes Bak.
Het bestuur bestaat thans uit, van links naar rechts: Joost Brugman, Nicolette van der Heijden, Rob de Neve, Sjaak Lambalk en Agnes Bak. ((Foto: Els Broers))

Aanzienlijke groei Waterlandse Uitdaging

Sinds haar start, nu drie jaar geleden, heeft de Waterlandse Uitdaging een aanzienlijke groei doorgemaakt. De stichting verbindt het lokale bedrijfsleven, stichtingen, verenigingen, overheid en scholen met als doel de samenleving te versterken.

Rob de Neve, directeur Particulieren Rabobank Waterland en Omstreken en Joost Brugman, directeur AVéWé Groep en Van Overbeek Makelaars, vormen samen met Nicolette van der Heijden (Abma Schreurs Notarissen) en Sjaak Lambalk (Voortman Kantoormeubelen) het bestuur van de Waterlandse Uitdaging. "Rabobank Waterland en Omstreken is vanaf de start in 2016 betrokken bij deze organisatie. Sinds 1 februari jl. ben ik voorzitter van het bestuur", vertelt Rob. De Waterlandse Uitdaging is onderdeel van de Nederlandse Uitdaging. Deze landelijke organisatie rolt, gesteund door het Oranje Fonds, lokale uitdagingen uit. Joost Brugman trad gelijktijdig met Rob toe tot het bestuur van de Waterlandse Uitdaging. Joost: "Ik vond het direct een mooi initiatief. Het doel van de stichting is matches tot stand te brengen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met het doel elkaar te helpen. Bij de Waterlandse Uitdaging draait het niet om financiële ondersteuning, maar is het vooral de bedoeling om organisaties met elkaar in contact te brengen en kennis, middelen en netwerken beschikbaar te stellen."

Groei

Vanaf de start, nu drie jaar geleden, heeft de Waterlandse uitdaging een aanzienlijke groei doorgemaakt. Rob: "In 2016 zijn er 63 matches gemaakt, in 2017 zijn dat er 155 geweest en in 2018 is het aantal matches gestegen naar 220. Uitgedrukt in maatschappelijke waarde betekent dat een groei van € 50.000,- naar ruim € 130.000,-. Deze groei vond plaats onder de enthousiaste leiding van de motor achter de Waterlandse Uitdaging: onze manager Agnes Bak." Gevraagd naar het succes van de stichting antwoordt Rob: "Via de Waterlandse Uitdaging dragen maatschappelijk betrokken ondernemers bij aan initiatieven die dichtbij en in de regio plaatsvinden. Daarom raakt het mensen." Ook de drukbezette Joost Brugman maakte tijd vrij in zijn agenda voor de Waterlandse Uitdaging. "Ik word – net als andere ondernemers – regelmatig benaderd om een bedrage te leveren aan het goede doel. Tegen de Waterlandse Uitdaging heb ik 'ja' gezegd, omdat de stichting het lokale bedrijfsleven in contact brengt met sociale initiatieven. Het is een andere, meer pragmatische, aanpak die mij aanspreekt. We werken met een matchgroep die bruggen bouwt tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De matchgroepleden bestaan uit ervaren ondernemers die over een groot gevarieerd netwerk beschikken en ambitieuze jonge professionals die het leuk vinden om zaken tot stand te brengen. We komen vier keer per jaar bijeen om ons te buigen over actuele maatschappelijke uitdagingen." Rob: "Het geeft zoveel voldoening om mensen te helpen en het is gewoon hartstikke leuk. Je verbreedt als ondernemer je horizon, doordat je deel uitmaakt van een heel ander soort netwerk. Je krijgt er energie van en ziet dingen ontstaan."

Kracht

De Waterlandse Uitdaging stimuleert het Waterlandse bedrijfsleven om maatschappelijk betrokken ondernemen in de praktijk te brengen. Joost: "Zzp'ers, middelgrote of grote bedrijven: iedereen is welkom. Voor ons is het belangrijk dat het betrokken ondernemers zijn, die graag een bijdrage aan de regio willen leveren. We zetten medewerkers in voor vrijwilligerswerk, we leveren kennis, we stellen ons netwerk beschikbaar en we kunnen overtollig materiaal ter beschikking stellen, zodat het een tweede leven krijgt."

Rob: "Het kost je als ondernemer – behalve tijd - niets, maar het levert je heel veel goodwill op. Dat is de kracht van de Waterlandse Uitdaging."

Geïnteresseerd in het initiatief van de Waterlandse Uitdaging? Kijk op: www.waterlandseuitdaging.nl

Meer berichten