Logo regiozakenwaterland.nl
Op de foto v.l.n.r. Yolanda Hoogtanders (directeur Werkom), Chantal Aarbodem (Adviseur werk Werkom), Mario Hegger (wethouder gemeente Purmerend), Leslie (werknemer) en Pierre Ruiter (financieel directeur van de Groenhart Group BV).
Op de foto v.l.n.r. Yolanda Hoogtanders (directeur Werkom), Chantal Aarbodem (Adviseur werk Werkom), Mario Hegger (wethouder gemeente Purmerend), Leslie (werknemer) en Pierre Ruiter (financieel directeur van de Groenhart Group BV). ((Foto: aangeleverd))

Werkom trakteert 'Match van de maand'

Steeds meer werkgevers ondernemen met een maatschappelijk missie. Zo ook de Groenhart Group B.V. "Betekenisvol samenwerken met Werkom levert winst voor iedereen op, aldus Pierre Ruiter, financieel directeur van de Groenhart Group B.V. Werkom neemt een actieve rol in als het gaat om het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt, waar voor iedereen plek is en wil ondernemers die in de praktijk hiervan werk maken in het zonnetje zetten. Veel aansprekende bedrijven in Zaanstreek – Waterland, het werkgebied van Werkom, maken inmiddels werk van hun sociaal economische betrokkenheid en gaan ook voor inclusief. Zij geven kandidaat-werknemers (werkzoekenden), waaronder kandidaten met een beperking, een kans.

Maandelijks wordt een geslaagde 'match' tussen vraag en aanbod getrakteerd en belicht. De eerste 'Match van de Maand' valt te beurt aan de Groenhart Group B.V.

Werkom werkt al enige tijd samen met de Groenhart Group B.V. Dat deze samenwerking loont wil Werkom graag belonen. Groenhart heeft al veel kandidaat-werknemers van Werkom een kans geboden om in een van de vestigingen van Groenhart aan de slag te gaan. Zo ook Leslie, een jongen die leert in de praktijk en een kans kreeg bij Groenhart. Reden voor wethouder Mario Hegger van de gemeente Purmerend om samen met Yolanda Hoogtanders (algemeen directeur van Werkom) en Chantal Aarbodem (adviseur Werk van Werkom) om op vrijdag 10 mei de taart voor de eerste 'Match van de Maand' aan financieel directeur Pierre de Ruiter aan te bieden.

Groenhart Group B.V.

De Groenhart Group B.V. bestaat al sinds 1920 en is dé toeleverancier voor gereedschap, bouwbeslag en bevestigingsmateriaal en beschikt inmiddels over 10 vestigingen en een webshop.

"Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan onze sociale omgeving. We vinden het belangrijk om in ons werkgebied een sociale functie te vervullen. Al onze vestigingen zijn een Erkend Leerbedrijf voor studenten. Jaarlijks vervullen we hiermee 10 - 15 stageplekken. Voor de werving van personeel werken we samen met het Werkgeversservicepunt Zaanstreek – Waterland en Werkom. Met als doel om kandidaat-werknemers (werkzoekenden) via een re-integratie-traject van Werkom aan betaald werk te helpen. Ook wij gaan inclusief en nemen kandidaten met een beperking aan, fantastisch om te zien hoe zij worden opgenomen in de Groenhart-familie.

Chantal Aarbodem (adviseur werk Werkom) kent de Groenhart Group B.V. goed en weet aan welke voorwaarde een nieuwe werknemer van Groenhart moet voldoen. Leslie voldeed aan dit profiel. Leslie kwam in beeld bij Werkom en had al een aantal jaren niet meer gewerkt. Door goed te kijken naar zijn talenten, competenties en kwaliteiten, welke hij eerst kon inzetten bij Wortels & Co, een intern werk-leer-traject van Werkom waar hij als houtbewerker aan de slag ging, werd duidelijk dat hij een passie voor hout had, beschikt over technisch inzicht en graag klantencontact wil hebben. "Fantastisch om te zien dat hij inderdaad bij Groenhart zijn talenten in de praktijk kan brengen en zeer op zijn plek zit", aldus Chantal.

Mario Hegger, wethouder van de gemeente Purmerend, ging dan ook graag, met taart en al, naar de Groenhart Group B.V. om de eerste 'Match van de Maand' te feliciteren. "Het is mooi om te zien hoe dit familiebedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengt door een inclusieve arbeidsmarkt na te streven door mensen die willen werken een kans te geven". Het is ongelooflijk belangrijk dat mensen weer meedoen en ik roep dan ook andere werkgevers op dit voorbeeld te volgen door zich te melden bij Werkom."

Meer berichten