Logo regiozakenwaterland.nl

Veel belangstelling voor Thema Cafés Bedrijvigheidvisie Edam-Volendam

Tijdelijk voorzitter Alfred de Jong van de Industrie- en Bedrijvengroep Edam-Volendam (IBEV) meldt dat de diverse Thema Cafés de afgelopen tijd veel belangstelling hebben getrokken. De Thema Cafés zijn bedoeld om de nieuwe Bedrijvigheidvisie van de gemeente Edam-Volendam te gaan opstellen. De ondernemers zijn hierbij nauw betrokken en kunnen via deze vorm van participatie meedenken over- en meeschrijven aan de nieuwe visie. Volgens Alfred de Jong is ook de bemensing op orde is van het Economisch Platform, waar bestuurslid Jaap Buijs namens de IBEV is vertegenwoordigd.

De gemeente Edam-Volendam is, samen met een projectbureau, de voortrekker van de Thema Cafés, die input moeten opleveren voor de nieuwe Bedrijvigheidvisie. In maart jl. is de aftrap hiervoor gegeven door staatssecretaris Mona Keijzer en topscheidsrechter Björn Kuipers. Ook gedeputeerde Jaap Bond was hierbij aanwezig. Onderwerpen van de Thema Cafés waren o.a. werkgelegenheid en onderwijs; topsectoren van de toekomst; herbestemming, werklocaties en uitbreiding; innovatie en duurzaamheid; bereikbaarheid en mobiliteit.

IBEV vreest veel problemen tijdens reconstructie Julianaweg

In 2020 gaat volgens De Jong de reconstructie plaatsvinden van de Julianaweg in Volendam. "Dit heeft natuurlijk veel consequenties voor bedrijven en omdat de tweede ontsluitingsweg er dan nog niet is, voorziet de IBEV behoorlijk veel problemen. De gemeenteraad spreekt in juni a.s. over dit onderwerp.

De IBEV is in gesprek met een kandidaat voorzitter. Alfred de Jong neemt alleen voor korte tijd het voorzitterschap waar, na het vrij plotseling aftreden van Ruud Kors als voorzitter. De IBEV heeft op 10 juni in principe weer een bedrijfsbezoek gepland voor de leden. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Meer berichten