Uitblinker Volvo braaf en brutaal

Algemeen
Het team van Volvo-dealer Ton van Kuyk.
Het team van Volvo-dealer Ton van Kuyk. Het team van Volvo-dealer Ton van Kuyk(Foto: Han Giskes)

Het Zweedse automerk Volvo heeft de veiligheid van de chauffeur en passagiers hoog in het vaandel staan. Dit jaar laat Volvo zien dat het ook uitblinkt in duurzaamheid en persoonlijkheid. Leslie Duijn kan er van alles over vertellen. Hij is sinds vorig jaar vestigingsmanager van de Purmerendse vestiging Ton van Kuyk.

Bij de Volvo vestiging aan Component 102 in Baanstee-oost wordt de klant vriendelijk ontvangen met een kopje koffie of thee. Het onderwerp van gesprek gaat lang niet altijd over auto's.

"We nemen graag de tijd voor de klant. We kennen onze klanten persoonlijk, vaak van naam. We merken dat dát wordt gewaardeerd. We komen onze drukbezette klanten tegemoet en helpen ze bij alle mobiliteit wensen. Bijvoorbeeld, we kunnen de auto voor een beurt of reparatie op halen en weer terug brengen." Het klanttevredenheidsonderzoek gaat ook vaak persoonlijk, via de telefoon.

Campagne

Leslie Duijn rijdt sinds 2013 zelf Volvo en is fan.

"Ik kom bij een universeel autobedrijf vandaan. Ik heb alle merken en modellen van dichtbij leren kennen. Ik heb de veiligheid en betrouwbaar van Volvo persoonlijk ervaren. Het automerk is zeer vooruitstrevend. Zo blijft het spannend voor Volvo te werken."

Eerder dit jaar zijn de toekomstplannen van Volvo uitgerold. "Volvo gaat flink aan de weg timmeren."

"Volvo heeft als doel in 2020 geen enkel dodelijk slachtoffer te veroorzaken." Als het aan Volvo ligt zullen auto's in de nabije toekomst niet harder mogen dan 180 km/u. "Het heeft met bewustwording te maken. Je mag geloven dat Volvo het braafste jongetje van de klas is, maar ze gaan harder roepen. De tijd is rijp. Volvo laat zien dat ze de meest veilige, betrouwbaarste en duurzaamste auto's hebben."

Visie

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen een groter risico lopen gewond te raken in het verkeer, dan mannen. Dat komt onder meer, dat bij crashtests dummy's worden gebruikt naar een postuur van een mannelijke militair. Volvo test sinds 1970 met verschillende posturen en geslacht. Met E.V.A. Initiative delen ze de informatie van hun onderzoeken met andere automerken. "Volvo's visie is niet alleen hun eigen auto's veiliger te maken, maar álle auto's."

De auto kan worden aangepast aan de persoonlijkheid van de chauffeur. De trend is dat we steeds minder met rijden en sturen zelf bezig zijn. "Autonoom rijden. De auto rijdt en beslist zelf." Volvo is daar ver in gevorderd. Naar verwachting komt het automerk volgend jaar met een volledig elektrisch aangedreven auto: De XC40. Deze zal met zijn accu een flinke reikwijdte hebben. In de showroom staan nu nog de hybride en plug-in varianten van de stoere XC40.

Recyclebaar

Leslie vertelt dat de Volvo voor 95% recyclebaar is. "Bijna alles wordt hergebruikt. Duurzaamheid is belangrijk voor de Zweden. In de nieuwe XC40 zit bijvoorbeeld aan de zijkant visnetten verwerkt. Het dashboard is van gerecycled hout gemaakt."

Wie meer wil weten is natuurlijk welkom op de vestiging. Momenteel kunnen belangstellenden de nieuwe S60 bewonderen. Deze valt in het zelfde segment als de BMW 3 serie en Mercedes C Klasse.

Met uitbreiding van de Volvo S60 is het nieuwe modellenprogramma compleet. Innovatie is altijd in de mode.

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28