PCO voorzitter Richard Gort: "De lucht geklaard bij ondernemersclubs in centrum…"

Algemeen
Richard Gort (rechts) wijst bezoekers de weg in de binnenstad.
Richard Gort (rechts) wijst bezoekers de weg in de binnenstad. (Foto: Han Giskes)

De lucht tussen de ondernemersverenigingen in de binnenstad van Purmerend is opgeklaard, de neuzen staan weer dezelfde kant op en de ondernemersclubs zijn druk bezig een nieuwe vorm van samenwerking en een nieuwe structuur op te tuigen. Dat zegt Richard Gort, voorzitter van de PCO (Purmerendse Centrum Ondernemers). Ook de dreigende financiële problemen bij het Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF) zijn volgens Gort voorbij en de meningsverschillen tussen BOF en Eggert Winkelcentrum (EWC) zijn goed uitgesproken.

Platform Centrummanagement Purmerend moet komend jaar BOF vervangen

Onder begeleiding van het Bureau Stad & Co uit Amsterdam wordt hard gewerkt aan een nieuwe structuur in de binnenstad. Richard Gort: "BIZ Koemarkt blijft natuurlijk, de PCO blijft als belangenbehartiger voor de binnenstadondernemers, maar er komt ook een BIZ PCO. Dat wordt een soort bank van de binnenstadwinkeliers, bestemd voor diverse projecten en activiteiten, zoals sfeerverlichting, evenementen, etc. Bovendien hebben we in de binnenstad het Eggert Winkelcentrum (EWC). Op dit moment is er nog het Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF) voor promotie van de binnenstad met evenementen en activiteiten. BOF wordt in het begin van het nieuwe jaar opgeheven. Het is de bedoeling dat daar een Platform Centrummanagement Purmerend (PCP) voor in de plaats komt. Elke BIZ en het EWC heeft zijn eigen geldstromen. We willen kijken hoe we het beste kunnen samenwerken en de verbinding kunnen zoeken, bijvoorbeeld door gezamenlijk evenementen te organiseren. Samen staan we tien keer sterker. Hoe we precies die samenwerking gaan optuigen, daar zijn we momenteel hard mee bezig onder begeleiding van Bureau Stad & Co." (Een BIZ is een Bedrijven Investeringszone, waarbij gelden door een opslag op de WOZ waarde van de panden in een bepaald gebied wordt besteed aan activiteiten, evenementen en projecten ten bate van dat geheel; red.)

Centrummanagement
Er komen dan volgend jaar een BIZ Koemarkt (reeds bestaand), een BIZ PCO (nieuw) voor de rest van de binnenstad en het Eggert Winkelcentrum, waar het Platform Centrummanagement Purmerend (PCP) aan wordt toegevoegd. Dit nieuwe PCP is volgens Richard Gort het overlegorgaan voor een goede onderlinge communicatie en voor het bepalen welke evenementen gezamenlijk zullen plaatsvinden. "Hier zou mogelijk uiteindelijk ook een centrummanager van betaald kunnen worden," denkt Gort hardop. Volgens hem gaat de samenwerking tussen de diverse ondernemersclubs in de binnenstad nu weer goed en is de kou uit de lucht. Hij is ook blij dat de website www.purmerendwinkelstad.nl onder het citymanagement Purmerend Waterlands Goed is gehangen.

Goed informeren
De PCO voorzitter houdt de PCO straatvertegenwoordigers goed op de hoogte van de ontwikkelingen en gezamenlijk zorgen zij volgens Richard Gort voor de juiste informatie naar de winkeliers. "In september a.s. gaan we langs alle ondernemers in de binnenstad om ze te informeren over de nieuwe BIZ PCO en de plannen voor het PCP," aldus de PCO preses.

Na de onlangs gehouden Midsummer Night Shopping is het tijdens de feestweek in september tijd voor het Droge Voeten Festival, gevolgd door Black Friday in november. In december/januari staat weer Winters Purmerend op het programma.

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen