Logo regiozakenwaterland.nl
De markante Purmerender net nadat hij vorig jaar Koninklijk werd onderscheiden.
De markante Purmerender net nadat hij vorig jaar Koninklijk werd onderscheiden. ((Foto: Han Giskes))

Manus-van-alles dagelijks bezig met organisatie 147e kortebaandraverij

Hij is voorzitter, penningmeester, secretaris en manusje-van-alles tegelijk. Harddraverijvereniging Prins Bernhard mag zich in de handen knijpen met Jan Kuiper. De markante Purmerender is alweer sinds januari van dit jaar bezig met de organisatie van de kortebaandraverij. Het spektakel wordt op donderdag 12 september voor de 147e keer in Purmerend gehouden.

Jan Kuiper druk met voorbereidingen van tweede donderdag in september

Jan Kuiper houdt van emotie, leut en gezelligheid. "Als het publiek geniet, geniet ik ook", aldus Jan Kuiper. Hij vertelt met zichtbaar enthousiasme over de harddraverijdag op de tweede donderdag van september. "We werken samen met de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR). We kunnen een hoog prijzengeld (€ 10.000,-) voor de winnaar in het vooruitzicht stellen. Daarnaast zijn er overige ereprijzen ter waarde van € 2.500,-. En we kunnen onkostenvergoedingen geven voor alle deelnemers."

Dit jaar wordt volgens Kuiper weer een perfect jaar. "Zeker gezien de accommodatie rondom de baan. We krijgen vier led-screens langs de baan en de vier tv-schermen in de business-lounge. Verder komen er twee luxe toiletwagens en kunnen we bij Spijkerman Eten & Drinken beschikken een grotere ruimte", vertelt Jan.

Live-optreden
Na afloop van de kortebaandraverij, waaraan 24 paarden meedoen, is er een live-optreden van Backlight. En voor de grote wedstrijden en tussen de omlopen door is er muziek van Bes, het bedrijf dat het geluid en de aansluiting van de led-screens verzorgt." Tijdens de draverij is er als altijd veel aandacht voor de sponsors, subsponsors en genodigden van het evenement. Zij kunnen terecht in de 360 vierkante meter grote business-lounge. Bij de aanleg van het traject assisteert Daan van der Werf. Van der Werff is fokker van pony's en is wekelijks te vinden bij de grote koersen op de lange baan in Alkmaar en hij geniet zodoende bekendheid bij de eigenaars , trainers en rijders van de kortebaandravers.

Gokje wagen
Uiteraard kan er tijdens de kortebaandraverij een gokje worden gewaagd. Bij het programma wordt een bijlage gevoegd met winnaars-adviezen. De wedstrijdformulieren hiervoor zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de Totalisatorwagen in de Koestraat, tegenover de Frans Spijkerman Bar.

Rabobank Waterland en Omstreken en Rodi Media hebben in 2017 voor drie jaar getekend als hoofdsponsor en zullen zich op donderdag 12 september dan ook optimaal presenteren.

Meer berichten