SG Gerrit Rietveld plaatst extra etage op pand voor nog beter passend onderwijs

Algemeen
De uitbreiding met een etage is nodig omdat de school flink groeide.
De uitbreiding met een etage is nodig omdat de school flink groeide. (Foto: aangeleverd)

Scholengemeenschap Gerrit Rietveld in Purmerend (onderdeel van de Purmerendse ScholenGroep, PSG) is, tegen prognoses in, de afgelopen jaren gegroeid qua leerlingaantal. De ruim 450 leerlingen pasten al enige tijd niet in het nieuwe schoolgebouw. Reden om boven op het gebouw alsnog een extra verdieping te plaatsen. Dat vertelt Frank Verspuij, teamleider van de sectoren Techniek en Zorg & Welzijn, (plus klas 1). De nieuwe verdieping wordt volgend schooljaar al in gebruik genomen.

Teamleider Frank Verspuij: "Alle leerlingen hier weer samen onder één dak…"

SG Gerrit Rietveld is een school voor modern, praktisch en beroepsgericht onderwijs, waar de (praktische) talenten van de leerling centraal staan. Leren door doen en zo plezier in leren, daar gaat het om. Er komt volgens Frank Verspuij bovendien ook een nieuw technieklokaal voor klas 1 en 2 in de ruimte die nu als computerlokaal in gebruik is. Het computerlokaal verhuist naar een centrale ruimte tussen de praktijklokalen van de drie verschillende technische profielen. Hij is zeer ingenomen met de extra verdieping. Bart Smit, adviseur huisvesting van de PSG, heeft na het begeleiden van de bouw van het nieuwe schoolgebouw ook de nieuwbouw van de bovenste verdieping onder zijn hoede. Frank Verspuij vertelt: "We willen alle leerlingen met praktisch talent van klas 1 t/m 4 hier onder één dak. Vanwege onverwachte groei van het aantal leerlingen lukte ons dit de eerste jaren hier nog niet, waardoor we lokalen moesten huren bij het Regio College, in ons voormalige schoolgebouw. Door de extra verdieping op de nieuwe school aan de Spinnekop, kunnen in het nieuwe schooljaar alle leerlingen hier nu worden ondergebracht. Geweldig!"

Één mooi geheel
De nieuwe bovenste verdieping van SG Gerrit Rietveld bestaat volgens architect Jan Rietvink uit losse units, die in de meivakantie met een hoogwerker naar boven zijn getakeld en vervolgens aan elkaar zijn geschakeld. "Zo ontstaat een ruimte van in totaal 900 m2 op deze verdieping, bestaand uit negen leslokalen en twee kantoorruimtes. De units worden aan de buitenzijde mooi bekleed met chique Trespa kunststofbeplating, die goed past bij de steen van de rest van het gebouw, waardoor één mooi geheel ontstaat." De antracietkleurige beplating zorgt ook volgens Bart Smit dat de gevel dezelfde uitstraling krijgt als het metselwerk van de rest van het gebouw. Volgens Rietvink wordt de nieuwe bovenste etage op 19 juli a.s. opgeleverd.

Techniek loods
Teamleider Techniek en Zorg & Welzijn, Frank Verspuij, spreekt van "een nieuwe mijlpaal voor SG Gerrit Rietveld". Adviseur huisvesting, Bart Smit: "In de pen zit ook de plaatsing van een techniek loods op het grasveld (een zgn. Romny loods). Dat is een half ronde loods, die vaak voor opslag wordt gebruikt. Wij willen daar een demonstratieruimte van maken, zodat een inspirerende plek ontstaat, waar leerlingen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs kennis kunnen maken met techniek," vertelt hij. Bart Smit, adviseur huisvesting van de PSG, meldt dat het leerlingaantal van de hele PSG keurig stabiel blijft. "Ook bij het Da Vinci College komt mogelijk ook de vraag aan de orde of er meer ruimte nodig is. We verwachten dat echter wel binnen de school op te lossen. Maar we kunnen de situatie pas aan het einde van het schooljaar echt goed beoordelen."

Terug voor de klas
Frank Verspuij is al dertig jaar werkzaam op de school, waarvan dertien jaar als teamleider. Volgend jaar stopt hij in die functie. "Ik mis simpelweg het lesgeven en ga komend schooljaar weer in en voor de klas bezig door veertien uur lessen biologie te geven. Daarnaast ga ik uiteraard nog wel een aantal organisatorische taken uitvoeren voor de PSG," vertelt hij.

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad