Logo regiozakenwaterland.nl
Directeur Purmerends Museum, Moncef Beekhof.
Directeur Purmerends Museum, Moncef Beekhof. ((Foto: Han Giskes))

Kennismaking met Moncef Beekhof, directeur van het Purmerends Museum

Mijn naam is Moncef Beekhof en vanaf 1 juli 2019 zal ik beginnen als directeur van het Purmerends Museum. Daarnaast mag ik mij ook gaan bezighouden met de nieuwe locatie in de Peperstraat, waar we meer ruimte hebben voor VVV Purmerend en de museumwinkel.

Ik heb er vanzelfsprekend veel zin in en denk dat we in de komende jaren mooie stappen kunnen zetten op weg naar meer publiek, een grotere zichtbaarheid, een nieuwe inrichting en meer eigen inkomsten. Het Purmerends Museum is dat ook waard. Zowel de bijzondere stads- en streekcollectie als de collectie jugendstil aardewerk moeten door veel meer mensen uit Purmerend, de regio of het land gezien gaan worden. Tegelijkertijd kan het museum dankzij de uitbreiding van taken nu nog actiever de bezoekers van buiten de stad op weg helpen en zelfs samen met andere partijen in de provincie of het land de stad Purmerend als aantrekkelijke bestemming promoten.

Het mag duidelijk zijn dat ik dat allemaal niet alleen kan doen. Gelukkig kan ik steunen op een ervaren team van medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers. Hun kennis, ervaring en netwerk zal van groot belang zijn om onze nieuwe 'missie' te kunnen laten slagen. Maar daarnaast heb ik vooral ook partners in de stad nodig. Zoals ondernemers die zich al jaren inzetten voor een goed leefklimaat in Purmerend, initiatieven steunen voor de bewoners of zorgen dat de stad steeds weer aantrekkelijk blijft voor bezoekers uit de stad en de streek. Samen met ondernemend Purmerend hoop ik in de komende jaren nieuwe wegen in te kunnen slaan om de stad ook als culturele bestemming op de kaart te kunnen zetten. Met de steun van particulieren en bedrijven kunnen we betere tentoonstellingen maken, meer promotie inzetten en daarmee cultureel Purmerend zichtbaarder maken bij een breed publiek.

Ik hoop samen met iedereen op 'ontdekkingsreis' te gaan en te zien waar we uiteindelijk gaan uitkomen. Graag zie ik iedereen in de komende maanden in het museum terug en natuurlijk ga ik graag het gesprek aan om te horen wat er beter of anders kan en welke rol anderen daarin kunnen spelen. Tot snel.

Meer berichten