Logo regiozakenwaterland.nl
De organisatie van Waterland Werkt is al druk doende.
De organisatie van Waterland Werkt is al druk doende. ((Foto: Evert Ruis))

Purmerend Werkt wordt Waterland Werkt

Het evenement Purmerend Werkt dat in januari 2019 plaats vond, krijgt wegens succes een vervolg. In het jaar 2020 krijgt het een regionaal jasje. Maandag 27 mei werd in P3 het plan voor de komende twee evenementen uitgerold. Gelijk werd de nieuwe naam, Waterland Werkt, gelanceerd.

Groter, regionaler en professioneler

Stichting Purmerend 200 Plus, de organisator van Purmerend Werkt, heeft het evenement geëvalueerd. "We willen er graag een vervolg aan geven. We weten dat het beter kan", vertelt Thierry van der Weide namens de organisatie. "Iedereen was tevreden over het bezoekersaantal tussen de acht en tienduizend, maar minder met de bewegwijzering. Een enkele locatie werd niet goed gevonden. Ons werd gevraagd, waarom de zorgsector en de horeca niet vertegenwoordigd waren. Deze eerste editie waren vooral leerlingen van de middelbare school uitgenodigd. We kregen daarom het verzoek, de volgende keer mbo en hbo niveau erbij te betrekken. Vervolgens kregen we vragen uit de regio, want ze willen graag aanhaken."

De organisatie leert snel: "De volgende keer wordt het groter, regionaler en professioneler."

KANSEN
De komende editie is op vrijdag 31 januari en 1 februari 2020. Dit keer wordt het op locatie gehouden. Bedrijven en instellingen uit de regio Waterland openen hun deuren en heten bezoekers van harte welkom. Scholieren en studenten kunnen zich op deze wijze oriënteren. Daarbij wordt ook gedacht aan mensen van vijftig plus of andere belangstellenden die een carrière-switch overwegen en zich oriënteren op kansen in hun directe omgeving. "Hier gebeurt zoveel. Prachtige bedrijven en organisaties zijn in onze regio actief."

De editie in januari 2021 zal weer in het centrum van Purmerend plaats vinden, maar dan wel met een regionale insteek. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe markthal, want deze kan heel goed fungeren als centraal punt.

PENDELEN
Eerst concentreert de organisatie zich op de editie 2020. Het publiek deze maandagavond in de P3 bestond uit de partners van de organiserende stichting. Er werden vele vragen gesteld. De microfoon ging in de zaal rond. Zo was er een vraag over het vervoer. "Het idee is om speciale pendelbussen te laten rijden," aldus Van der Weide. Hop-on, Hop-off, werd er vanuit het publiek gesuggereerd. De dame van EBS gaat de mogelijkheden onderzoeken.

"Moet ik een locatie reserveren?" "Blijf zoveel mogelijk op je eigen locatie", was het antwoord van Daniel Pardoen, beseffend dat niet elk bedrijf geschikt is mensen te ontvangen. De organisatie weet dat er altijd een oplossing is en gaat daar met betrokkenen aan werken.

Wie nieuws en ontwikkelingen wil volgen kan kijken op de nieuwe website: www.waterlandwerkt.info.

Meer berichten