Bedrijfsuitje met de Twizy's van 'Visit Beemster'

Algemeen
De hippe Twizy's kunnen maximaal 80 kilometer per uur.
De hippe Twizy's kunnen maximaal 80 kilometer per uur. (Foto: aangeleverd)

Vanwege het feit dat droogmakerij De Beemster 20 jaar Werelderfgoed is gaat 2019 nu al de boeken in als een extra feestelijk en memorabel jaar. Dat was ook mede een van de hoofddoelen van het ruim twee jaar geleden opgerichte 'Visit Beemster', de merknaam van de Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed (SPBW). Daniëlle Woudstra is voorzitter van 'Visit Beemster'. Voor Regio Zaken Waterland blikt ze terug op de afgelopen periode en -belangrijker- kijkt ze vooruit naar wat er allemaal nog gaat komen. En dat is veel!

We spreken Daniëlle in restaurant Poterne in Fort Resort Beemster. Niet toevallig de plek waar de trots van 'Visit Beemster' in zevenfout staat geparkeerd. We hebben het over de 7 Renault Twizy's, de twee persoons electrische auto's, getooid in de originele groene Beemsterkleur, die pontificaal voor de deur van het welness belevingscenter staan te pronken. Te wachten totdat ze gehuurd worden voor een ritje door de Beemster en desgewenst omliggende gemeenten.

Gebied als erfgoed
Over het plan achter de inzet van de Twizy's zegt Daniëlle: "Als je het over Werelderfgoed hebt praat je meestal over een gebouw. De Beemster is als gebied erfgoed en bezoekers die hier een kijkje willen nemen, kunnen natuurlijk de fiets nemen. Maar overdekt genieten van alles onderweg is natuurlijk een stuk plezieriger. Via Jos Dijt (de Renaultdealer in Beemster, JB) en Renault Nederland kwamen we terecht bij Nieuwendijk, Renaultdealer in Amsterdam. Deze kon de Twizy leveren. Het is een heel compact en tegelijkertijd hip model met alles erop en eraan. In de navigatie-apparatuur zitten bijvoorbeeld uitgestippelde routes in de Beemster en langs de 16 Beemsterren, de locaties die deze polder mede zo uniek maken. Er zijn ook routes langs de horeca en langs culturele plekjes in de polder. Op aanvraag kunnen we ook extra routes erin laten zetten. De klant is immers koning."

Steun van ondernemers
Het plan om de autootjes, die maximaal 80 kilometer per uur rijden, aan te schaffen werd gedeeld met ondernemers en zij konden elk voor € 2.500,- meeparticiperen in de aankoop van de huidige 7 Twizy's. De actie werd een succes en als tegenprestatie mogen de gulle gevers gedurende vijf jaar alle 7 auto's één dag gebruiken. "Bedrijven zien hierin een mooie gelegenheid om hun personeel of klanten en leuke dag te bezorgen. Mooi voorbeeld is de Cono, die haar klanten een leuk Beemsters dagje in het vooruitzicht stelt", vertelt Daniëlle.

Inmiddels wint de Beemster Twizy steeds meer aan populariteit; niet alleen bij enthousiast geworden huurders, ook andere organisaties tonen belangstelling. "Samen met Transscope (het bedrijf achter Track & Trace), Autoleasewereld en Renault Nieuwendijk is er recent een promotiefilm gemaakt. Deze wordt op zoveel mogelijk locaties en bij gelegenheden vertoond. Ik mag binnenkort ook op het zomerfeest van de Purmerendse Regio Ondernemers staan. Zo komen we aardig in de picture te staan."

Beemster Light
Naast de Twizy's, die met behulp van Eipi Belettering en Jonk Autoverhuur in de markt zijn gezet, zijn de ogen van 'Visit Beemster' gericht op de eerste zondag van december. Die dag staat het festival Visit Beemster Light te gebeuren. Middels één druk op de knop wordt die avond de hele Beemster in het licht gezet. Daniëlle: "Dat wordt een grote happening waarbij alle inwoners zich ook zeer betrokken voelen. De buurtverenigingen, die toch altijd al veel meedenken en -doen, hebben hun medewerking spontaan aangeboden. Nu is het de beurt aan de horeca en de overige inwoners van Beemster. Het zou toch fantastisch zijn als zoveel mogelijk mensen hetzelfde doel nastreven en meehelpen om er een groot spektakel van te maken."

Plan om uit te breiden
Nog even terug naar de Twizy's. Nu er eenmaal 7 op de weg rijden is de 'honger' van 'Visit Beemster' niet gestild. "Ons doel is om uit te breiden, geld te verdienen aan de verhuur van het huidige wagenpark en met het geld investeren in nieuwe Twizy's. Ultiem doel is om net als nu duurzaamheid mee te laten wegen. Wie weet kunnen de autootjes te zijner tijd op waterstof rijden. Dan is het een 100% win-win situatie.

Een Twizy huren kost € 45,- voor een ochtend of middag van 3 uur en € 90,- voor een dag van 7 uur. Voor meer informatie kijk op www.visitbeemster.nl/twizy/ Het is ook mogelijk een mailtje te sturen naar twizy@visitbeemster.nl of danielle@visitbeemster.nl        

Daniëlle Woudstra:
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28