Bedrijfsuitje met de Twizy's van 'Visit Beemster'

Algemeen
De hippe Twizy's kunnen maximaal 80 kilometer per uur.
De hippe Twizy's kunnen maximaal 80 kilometer per uur. (Foto: aangeleverd)

Vanwege het feit dat droogmakerij De Beemster 20 jaar Werelderfgoed is gaat 2019 nu al de boeken in als een extra feestelijk en memorabel jaar. Dat was ook mede een van de hoofddoelen van het ruim twee jaar geleden opgerichte 'Visit Beemster', de merknaam van de Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed (SPBW). Daniëlle Woudstra is voorzitter van 'Visit Beemster'. Voor Regio Zaken Waterland blikt ze terug op de afgelopen periode en -belangrijker- kijkt ze vooruit naar wat er allemaal nog gaat komen. En dat is veel!

We spreken Daniëlle in restaurant Poterne in Fort Resort Beemster. Niet toevallig de plek waar de trots van 'Visit Beemster' in zevenfout staat geparkeerd. We hebben het over de 7 Renault Twizy's, de twee persoons electrische auto's, getooid in de originele groene Beemsterkleur, die pontificaal voor de deur van het welness belevingscenter staan te pronken. Te wachten totdat ze gehuurd worden voor een ritje door de Beemster en desgewenst omliggende gemeenten.

Gebied als erfgoed
Over het plan achter de inzet van de Twizy's zegt Daniëlle: "Als je het over Werelderfgoed hebt praat je meestal over een gebouw. De Beemster is als gebied erfgoed en bezoekers die hier een kijkje willen nemen, kunnen natuurlijk de fiets nemen. Maar overdekt genieten van alles onderweg is natuurlijk een stuk plezieriger. Via Jos Dijt (de Renaultdealer in Beemster, JB) en Renault Nederland kwamen we terecht bij Nieuwendijk, Renaultdealer in Amsterdam. Deze kon de Twizy leveren. Het is een heel compact en tegelijkertijd hip model met alles erop en eraan. In de navigatie-apparatuur zitten bijvoorbeeld uitgestippelde routes in de Beemster en langs de 16 Beemsterren, de locaties die deze polder mede zo uniek maken. Er zijn ook routes langs de horeca en langs culturele plekjes in de polder. Op aanvraag kunnen we ook extra routes erin laten zetten. De klant is immers koning."

Steun van ondernemers
Het plan om de autootjes, die maximaal 80 kilometer per uur rijden, aan te schaffen werd gedeeld met ondernemers en zij konden elk voor € 2.500,- meeparticiperen in de aankoop van de huidige 7 Twizy's. De actie werd een succes en als tegenprestatie mogen de gulle gevers gedurende vijf jaar alle 7 auto's één dag gebruiken. "Bedrijven zien hierin een mooie gelegenheid om hun personeel of klanten en leuke dag te bezorgen. Mooi voorbeeld is de Cono, die haar klanten een leuk Beemsters dagje in het vooruitzicht stelt", vertelt Daniëlle.

Inmiddels wint de Beemster Twizy steeds meer aan populariteit; niet alleen bij enthousiast geworden huurders, ook andere organisaties tonen belangstelling. "Samen met Transscope (het bedrijf achter Track & Trace), Autoleasewereld en Renault Nieuwendijk is er recent een promotiefilm gemaakt. Deze wordt op zoveel mogelijk locaties en bij gelegenheden vertoond. Ik mag binnenkort ook op het zomerfeest van de Purmerendse Regio Ondernemers staan. Zo komen we aardig in de picture te staan."

Beemster Light
Naast de Twizy's, die met behulp van Eipi Belettering en Jonk Autoverhuur in de markt zijn gezet, zijn de ogen van 'Visit Beemster' gericht op de eerste zondag van december. Die dag staat het festival Visit Beemster Light te gebeuren. Middels één druk op de knop wordt die avond de hele Beemster in het licht gezet. Daniëlle: "Dat wordt een grote happening waarbij alle inwoners zich ook zeer betrokken voelen. De buurtverenigingen, die toch altijd al veel meedenken en -doen, hebben hun medewerking spontaan aangeboden. Nu is het de beurt aan de horeca en de overige inwoners van Beemster. Het zou toch fantastisch zijn als zoveel mogelijk mensen hetzelfde doel nastreven en meehelpen om er een groot spektakel van te maken."

Plan om uit te breiden
Nog even terug naar de Twizy's. Nu er eenmaal 7 op de weg rijden is de 'honger' van 'Visit Beemster' niet gestild. "Ons doel is om uit te breiden, geld te verdienen aan de verhuur van het huidige wagenpark en met het geld investeren in nieuwe Twizy's. Ultiem doel is om net als nu duurzaamheid mee te laten wegen. Wie weet kunnen de autootjes te zijner tijd op waterstof rijden. Dan is het een 100% win-win situatie.

Een Twizy huren kost € 45,- voor een ochtend of middag van 3 uur en € 90,- voor een dag van 7 uur. Voor meer informatie kijk op www.visitbeemster.nl/twizy/ Het is ook mogelijk een mailtje te sturen naar twizy@visitbeemster.nl of danielle@visitbeemster.nl        

Daniëlle Woudstra:
Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad