Logo regiozakenwaterland.nl
Mario Schep en zijn partner Debbie.
Mario Schep en zijn partner Debbie. ((Foto: Han Giskes))

Bowling Centrum Purmerend wil verhuizen naar Kwadijkerkoogweg 5 op De Koog

Wij gaan 16 juli a.s. verhuizen. Dat staat op een groot bord bij het Bowlingcentrum Purmerend aan de Purmersteenweg. Tot die tijd is het centrum daar nog geopend. Eigenaar Mario Schep vertelt: "We moeten hier weg vanwege de plannen voor woningbouw op deze locatie. We hebben diverse mogelijkheden bekeken. Een plek bij TC Neckslag in Neck ging niet door, een pand in de Nieuwstraat bleek te klein. We zijn nu uitgekomen op een pand Kwadijkerkoogweg 5 op bedrijventerrein De Koog, waar voorheen een autoschadebedrijf was gevestigd. Maar we wachten nog op de vergunning van de gemeente."

Plannen voor verdubbeling ruimte en meer activiteiten, maar nog geen vergunning…

De plannen voor het nieuwe bowlingcentrum in Purmerend zijn volgens de eigenaar al ver gevorderd. Mario Schep: "Behalve 'gewone' bowlingbanen willen we twee voetbalbowlingbanen realiseren. In Duitsland is dat een hype. Bovendien hebben we ideeën voor dartsbanen en er komt een lounge hoek." De eigenaar meldt dat het nieuwe pand 1600 m2 meet, dat is twee keer zo groot als de huidige accommodatie. "Er komt ruimte voor tachtig eters, in plaats van veertig aan de Purmersteenweg. We hebben straks ook ruimte voor een grote feestzaal, want die is er nauwelijks in Purmerend."

Principeverzoek in behandeling
Woordvoerster Nancy Kamperveen van gemeente Purmerend meldt dat de gemeente in gesprek is met het Bowling Centrum over een nieuwe locatie, omdat op het Brantjesterrein woningbouw is gepland. Het is volgens de woordvoerster nog niet bekend waar het bowlingcentrum naar toe gaat. Ze geeft aan dat de eigenaar nog geen vergunningsverzoek heeft gedaan voor de nieuwe locatie, wel een principeverzoek. Het verzoek voor vestiging aan het adres Kwadijkerkoopgweg 5 is volgens haar in behandeling, maar ze kan niet zeggen hoe lang het duurt voor er uitsluitsel is.

Meer berichten