Logo regiozakenwaterland.nl
De sloop gebeurt snel en adekwaat.
De sloop gebeurt snel en adekwaat. ((Foto: Han Giskes))

Snelle ontmanteling voormalig pand Zijp

PURMEREND - De regelmatige voorbijganger is het niet ontgaan, de sloop van het voormalige pand van Autobedrijf Zijp aan het Looiersplein. Sloopmachines rammen de ene na de andere pui eruit en ontmantelen het megapand in een rap tempo. Volgens ontwikkelaar Lindengroep verloopt de sloop naar behoren en kan al in november worden begonnen met de bouw van project De Looiers, bestaande uit 36 appartementen en 4 penthouses.
John Verkoeyen is directeur ontwikkeling binnen de in Amsterdam gevestigde projectontwikkelaar. "Het slopen gebeurt eigenlijk sneller dan verwacht. We hadden er iets meer tijd voor uitgetrokken. Naast de totale ontmanteling van het pand moeten ook de beschoeiingen langs de waterkant worden vernieuwd. Desondanks verwachten we voor de start van de bouw geen problemen. Met de bodem is niks aan de hand, maar daar hebben we ook in wezen niets mee te maken, want er moet alleen maar opgebouwd worden", aldus Verkoeyen.

De twee gebouwen van De Looiers, die pal aan het water verrijzen, worden duidelijk familie van elkaar. De namen zijn Mimosa en Durio. Mimosa bestaat uit tien woonlagen en Durio uit zes. Beide gebouwen worden modern, slank en stijlvol vormgegeven en hebben veel raampartijen die de bakstenen gevel openbreken. De grootte van de appartementen variëren van 96 m2 tot 268 m2. Alle woningen krijgen een luxe afwerking en beschikken over een Villeroy en Boch badkamer, minimaal één eigen parkeerplek, een privé-berging en een fijne buitenruimte.

Meer berichten