Logo regiozakenwaterland.nl
Bianca Blom en Laura Mulders tijdens de officiële opening, enkele weken geleden.
Bianca Blom en Laura Mulders tijdens de officiële opening, enkele weken geleden. ((Foto: Han Giskes))

Mulders Blom legt focus op familierecht

Bianca Blom (33) is een bevlogen en ambitieuze advocate. Bianca heeft zich toegelegd op het personen- en familierecht, arbeidsrecht en verbintenissenrecht. Laura Mulders (32) is een betrokken en pittige vFAS-advocaat en mediator. Haar specialiteit is het personen- en familierecht. Beiden zijn sinds 2010 werkzaam als familierechtadvocaat.

Nieuw advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingsmediation
Tot zover de introductie op de website van het kortgeleden geopende kantoor Mulders Blom advocaten en scheidingsmediation, in het centrum van Purmerend. De intro wakkert de nieuwsgierigheid van Regio Zaken Waterland aan. Na een uurtje babbelen met het spontane tweetal kunnen we maar één conclusie trekken: Mulders Blom beantwoordt geenszins aan de beeldvorming die sommigen van een doorsnee advocatenkantoor hebben.

Vullen elkaar aan
Bianca Blom en Laura Mulders, die elkaar al kennen vanaf de beëdiging in de zomer van 2010, spraken sinds dat moment regelmatig over mogelijke plannen om ooit samen de krachten te bundelen. "Het klikt eigenlijk direct vanaf het allereerste moment. We vullen elkaar prima aan, vinden het belangrijk om samen op een goede manier te sparren en in onze beleving was het slechts een kwestie van tijd om samen te werken. We zien onze samenwerking als een logische stap. Door een samenloop van omstandigheden is dat tijdstip eerder gekomen dan we aanvankelijk dachten", vertelt Bianca.

Deskundigheid, betrokkenheid en vertrouwd, zijn volgens Laura de kenmerkende eigenschappen van het werk van Mulders en Blom. "Het is belangrijk om mensen serieus te nemen, hen in hun waarde te laten en goed te luisteren. Daarnaast vinden wij dat de drempel om binnen te komen, laag moet zijn. We denken graag met de cliënt mee. Een ander belangrijk aspect is dat we met onze cliënten kunnen levellen", aldus Bianca. "Zo staan wij met regelmaat ondernemers bij en praten dus ook met hen in voor ondernemers duidelijke, begrijpelijke taal" .

Transparantie
Haar compagnon noemt transparantie als belangrijk punt voor een succesvolle praktijk. "Het is onze taak om vooraf alles goed uit te leggen. Onze cliënten zijn er niet bij gebaat om onderweg nog te maken te krijgen met allerlei gedoe. Dat kunnen ze er eenvoudigweg niet bij hebben. Zo zullen we ook nooit rookgordijnen optrekken over de kansen of duur van een bepaalde zaak. We zeggen veel liever: ga er vanuit dat het zolang duurt. Doe je dat namelijk niet, verlies je het vertrouwen en dat is juist wat we niet willen."

Dat de dames kantoor in Purmerend houden is geen toevalligheid. Laura: "Ik ben geboren en getogen in Purmerend en heb mijn uitgebreide netwerk hier (ze werkte hiervoor bij haar werkgever: Abma Schreurs Advocaten BV). Bianca woont in de directe omgeving. Maar nog veel belangrijker is het dat ons kantoor uniek is op het gebied van familierecht. Dat hebben we in de eerste weken goed kunnen zien, want ondanks de vakanties hebben we het druk gehad", aldus Laura over de achtergrond.

Toenemende druk op rechters
Ondanks hun relatief jonge leeftijd hebben Bianca en Laura de advocatuur de laatste jaren behoorlijk zien veranderen. "Wat we vooral zien is dat de druk op de gefinancierde rechtsbijstand en rechters steeds groter wordt. Dat resulteert steeds vaker in uitgestelde beslissingen (uitspraken). Daar is de cliënt niet mee gediend, want dat betekent dat de zaak langer aanblijft", ziet Bianca.

Veel collega's in de advocatuur beloven volgens Bianca gouden bergen. "Dat vind ik een slechte zaak. Daarom huldigen wij altijd het principe eerlijk en transparant. Dat levert goede mond-tot-mond reclame op. Dat vinden wij altijd nog de beste vorm van reclame. Cliënten die zich tot ons wenden doen dit niet uit luxe. Ze hebben een probleem en willen zo goed mogelijk geholpen worden, adviezen krijgen en ervaren het als prettig als er met hen meegedacht wordt", zegt Laura.

Groeien
De ervaring van het tweetal is dat familierecht af en toe nog als ondergeschoven kindje wordt afgedaan, terwijl juist die specialisatie noodzakelijk is om de belangen van cliënten goed te behartigen. Bianca Blom en Laura Mulders zijn ervan overtuigd dat hun specialisatie goed tot zijn recht zal komen in Purmerend en wijde omgeving. "Ons doel is om in de toekomst te groeien. We gaan er alles aan doen om dat aan de hand van onze kernwaarden te verwezenlijken."


Mulders Blom advocaten en scheidingsmediation,
Gouw 62 in Purmerend,
tel. 0299 79 68 77
E-mailadres: secretariaat@muldersblom.nl
www.muldersblom.nl


LinkedIn: www.linkedin.com/company/mulders-blom-advocaten-scheidingsmediation
Facebook: www.facebook.com/muldersblom/
Instagram: www.instagram.com/muldersblom/

Meer berichten