"Elke foto die ik aflever moet iets bijzonders hebben"

Algemeen
Afbeelding
(Foto:studio byMarije)

De kunstzinnige, creatieve portretten van de Purmerendse fotografe Marije Dijkema laten zich niet zo simpel omschrijven. Om een poging te doen: ze nemen je mee in een andere wereld, in originele styling, en ze zetten altijd de persoonlijkheid van het onderwerp, de persoon, centraal in beeld. Haar foto's krijgen van Marije bovendien altijd nog een bewerking met photoshop voor een unieke touch en eigen handtekening. Om haar werk onder de aandacht te brengen schuift Marije regelmatig aan bij verschillende ondernemersnetwerken in de regio.

Grafisch vormgever én fotograaf: de combinatie fotografie-photoshop is haar dan ook op het lijf geschreven. "Het is allebei creëren, en dat vind ik leuk; mooie dingen maken'', vertelt ze vanuit haar studio op bedrijventerrein De Koog. "Ik focus met name op portretten, voor particulieren of voor bedrijven, omdat je hier zo mooi de emotie in kunt vastleggen. Dat mis ik bij producten of interieur. Je kunt er wel technisch op los, maar niet echt diep gaan."

Eigen handtekening

Haar doel is de mensen zowel bijzonder als op hun mooist vast te leggen. "De foto is bij mij de basis. Daarna zorg ik door de bewerking dat hij net even anders is dan standaard. Het is ook een soort handtekening, mensen herkennen vaak mijn werk door de manier van bewerken. Ik zie het ook meer als kunst. Natuurlijk doe ik ook commerciële shoots, maar zelfs dan wil ik er iets bijzonders van maken."

Meerwaarde

Ze kan zich helemaal uitleven op haar zogenaamde fantasy-foto's. ''Die maak ik voor een specifieke doelgroep waaronder illusionisten en entertainers. Maar ook voor de particulier die iets bijzonders wil. Voor mijn klanten is zo'n shoot een echte beleving. Ik regel alles, van kleding tot make-up, ik stel ze op hun gemak, help ze met poseren en met de gezichtsuitdrukking. En ik word erg blij als mensen een foto van zichzelf zien en verbaasd zijn over hoe mooi ze er op staan. Ik vind dat alle mensen er mogen zijn, en dat iedereen er echt mooi uit kan zien. In die zin moet elke foto die ik aflever meerwaarde hebben."

Huisdieren

Momenteel werkt ze aan een nieuwe serie: Royal Portraits. Het vastleggen van mensen samen met hun huisdier in een bijzondere setting, een beetje vergelijkbaar met de staatsieportretten die de gegoede burgerij vroeger liet maken. "Ik denk dat veel mensen het geweldig vinden samen met hun huisdier te worden vereeuwigd. En het is een uitdaging omdat dieren natuurlijk niet altijd meewerken in een fotoshoot," lacht ze. Maar het werk van Marije kennende, komt ook hiermee weer geweldige en persoonlijke kunst aan de muur te hangen.

www.bymarije.nl, instagram.com/bymarije

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Lancering digitale Vacaturebank Zaanstreek-Waterland Nieuws 8 nov., 10:00
Afbeelding
Businessclub Purmersteijn timmert flink aan de weg Nieuws 7 nov., 17:00
Afbeelding
Column VOWA: Het wordt flink afzien! Column 7 nov., 16:00
Afbeelding
Nieuw kantoor Quadyck Real Estate met ruimte voor groei Algemeen 7 nov., 15:00
Afbeelding
Werkzaamheden brug A7 Nieuws 7 nov., 13:49
Afbeelding
AF-X Fire Solutions: Het perfecte brandblussysteem zonder water komt uit Purmerend Nieuws 7 nov., 10:00
Afbeelding
Column PRO: De weg naar een realistische ontwikkelstrategie voor de Koog Column 6 nov., 16:00
Afbeelding
Stemming BIZ Vastgoedeigenaren gaat van start Nieuws 6 nov., 15:00
Afbeelding
Abma Advocaten: Hoe te beschikken over de bankrekening van een overledene Column 6 nov., 10:00
Afbeelding
Hayhoe Familierechtadvies: Stelen uit de (toekomstige) erfenis Column 3 nov., 16:06
Afbeelding
Netwerk Purmerend en PRO: presenteren avond met Tom Coronel Nieuws 3 nov., 12:00
Afbeelding
Notaris Ten Brinke: laat uw testament regelmatig controleren Partnerbijdrage 2 nov., 11:00
Afbeelding
Werkom brengt sociale ondernemers samen om impact te maken Zakelijk 2 nov., 10:54

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen