Afbeelding
(Foto:studio byMarije)

"Elke foto die ik aflever moet iets bijzonders hebben"

Algemeen

De kunstzinnige, creatieve portretten van de Purmerendse fotografe Marije Dijkema laten zich niet zo simpel omschrijven. Om een poging te doen: ze nemen je mee in een andere wereld, in originele styling, en ze zetten altijd de persoonlijkheid van het onderwerp, de persoon, centraal in beeld. Haar foto's krijgen van Marije bovendien altijd nog een bewerking met photoshop voor een unieke touch en eigen handtekening. Om haar werk onder de aandacht te brengen schuift Marije regelmatig aan bij verschillende ondernemersnetwerken in de regio.

Grafisch vormgever én fotograaf: de combinatie fotografie-photoshop is haar dan ook op het lijf geschreven. "Het is allebei creëren, en dat vind ik leuk; mooie dingen maken'', vertelt ze vanuit haar studio op bedrijventerrein De Koog. "Ik focus met name op portretten, voor particulieren of voor bedrijven, omdat je hier zo mooi de emotie in kunt vastleggen. Dat mis ik bij producten of interieur. Je kunt er wel technisch op los, maar niet echt diep gaan."

Eigen handtekening

Haar doel is de mensen zowel bijzonder als op hun mooist vast te leggen. "De foto is bij mij de basis. Daarna zorg ik door de bewerking dat hij net even anders is dan standaard. Het is ook een soort handtekening, mensen herkennen vaak mijn werk door de manier van bewerken. Ik zie het ook meer als kunst. Natuurlijk doe ik ook commerciële shoots, maar zelfs dan wil ik er iets bijzonders van maken."

Meerwaarde

Ze kan zich helemaal uitleven op haar zogenaamde fantasy-foto's. ''Die maak ik voor een specifieke doelgroep waaronder illusionisten en entertainers. Maar ook voor de particulier die iets bijzonders wil. Voor mijn klanten is zo'n shoot een echte beleving. Ik regel alles, van kleding tot make-up, ik stel ze op hun gemak, help ze met poseren en met de gezichtsuitdrukking. En ik word erg blij als mensen een foto van zichzelf zien en verbaasd zijn over hoe mooi ze er op staan. Ik vind dat alle mensen er mogen zijn, en dat iedereen er echt mooi uit kan zien. In die zin moet elke foto die ik aflever meerwaarde hebben."

Huisdieren

Momenteel werkt ze aan een nieuwe serie: Royal Portraits. Het vastleggen van mensen samen met hun huisdier in een bijzondere setting, een beetje vergelijkbaar met de staatsieportretten die de gegoede burgerij vroeger liet maken. "Ik denk dat veel mensen het geweldig vinden samen met hun huisdier te worden vereeuwigd. En het is een uitdaging omdat dieren natuurlijk niet altijd meewerken in een fotoshoot," lacht ze. Maar het werk van Marije kennende, komt ook hiermee weer geweldige en persoonlijke kunst aan de muur te hangen.

www.bymarije.nl, instagram.com/bymarije

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Hayhoe Familierechtadvies: Voorkom verrassingen Column 7 nov, 10:51
Afbeelding
Holland Mechanics: Innovatie zit in ons bloed Algemeen 7 nov, 10:51
Afbeelding
Solident houdt mondzorgpraktijken telefonisch bereikbaar Partnerbijdrage 7 nov, 10:51
Afbeelding
Over Rood: ‘Wacht niet tot het 5 over 12 is voor je hulp inroept” Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Rabobank nieuwe partner van Circular Plastics Alliance Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Italiaanse delicatessen in Linea Gastronomica Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
“Kleine bedrijven steeds vaker het slachtoffer van cybercrime” Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Het belang van de ‘gouden cirkel’ voor binnenstad Purmerend Algemeen 7 nov, 10:49
Afbeelding
Duurzame aanpak in toeristische sector zorgt voor onderscheid Column 7 nov, 10:49
Afbeelding
Jonksign ‘in the picture’ met bijzondere logo op Groenhart pand Algemeen 7 nov, 10:49
Afbeelding
Column VOWA. Zoals altijd: praktisch aan de slag Column 7 nov, 10:35
Afbeelding
De raad bij de daad voegen Column 7 nov, 10:35
Afbeelding
Column Abma Advocaten: Beslag en erfrecht Column 7 nov, 10:34
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief