Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: )

Creatieve verbinder van ondernemers

Een hoofd dat altijd 'aan' staat kan vermoeiend zijn, maar Henry Wassink is er zelf wel aan gewend dat hij altijd aan het creëren is. In campagnes met zijn bedrijf Ad68 dan wel via netwerken. Dat laatste leidde een paar jaar geleden tot het netwerkdiner voor ondernemers 'Nice to meet you too... ' in restaurant Bardot in Purmerend. Hij ging van start met vier mensen, momenteel zitten er ruim dertig, vaak wisselende, deelnemers per keer die hij voortvarend met elkaar probeert te verbinden.

Henry zit al dertig jaar in het creatieve vak. Als grafisch vormgever rolde hij al snel de reclamewereld in waar hij grote accounts beheerde. In 2011 startte hij Ad68, creatieve reclame producties. In 2018 kwam zijn vrouw Cynthia erbij en houdt hij kantoor in De Koog. Hij geeft alles vorm maar is op zijn best met campagnes en totaalconcepten, met name in de retail. Twee jaar geleden ontwikkelde hij met House of Dutchz een compleet meubelmerk maar hij bedenkt ook zijn eigen merken. Zoals De Bengel Familie, voor veiligheid op scholen en op straat, en de Bring Me Bag voor de retail. "Dit ontstond uit een idee voor citymarketing en is een geweldig middel om winkels onderling te verbinden", vertelt hij enthousiast. "Hierbij geeft een ondernemer zijn klant een papieren tasje mee waaraan een afscheurbare kortingscoupon is bevestigd voor een collega-winkel. Zo help je elkaar op een leuke manier en geef je de klant iets extra's."

Samenwerken

Het 'elkaar helpen' is voor Wassink een natuurlijk principe, zo werd ook 'Nice to meet' geboren. "Ik ergerde me eigenlijk aan het feit dat niemand iets voor elkaar over heeft. Waarom willen ondernemers niet elkaar van advies voorzien, elkaar vooruit en aan werk helpen? 'Nice to meet you too...' voorziet hierin zeker in een behoefte. Ook omdat het vrijblijvend is. Je hoeft geen lid te worden, er zijn geen vaste data. Mensen komen vooral om met elkaar in gesprek te gaan. Dat gaat hier vanzelf, iedereen raakt met elkaar aan de praat en er zijn al mooie samenwerkingen uit ontstaan."

Creativiteit

Creatief netwerken doet Wassink niet alleen in een vaste setting als 'Nice to meet you too...' en BNI Energiek, maar eigenlijk altijd en overal. "Je komt in en buiten het netwerken altijd mensen tegen die je nu of later misschien nodig hebt of aan elkaar kunt verbinden. Dat is toch mooi! Ik probeer daarom ook achter de schermen nog wel te koppelen of lijntjes te leggen tussen mensen. Dat gaat vanzelf. Ik ben een echte bemiddelaar en verbinder, ik zou het de hele dag kunnen doen. Het is ook creativiteit. Mijn hoofd staat gewoon altijd aan. Zowel in werk als in netwerken. Het leuke is dat ik het creatieve in beide kan combineren. Ik zie overal mogelijkheden. Ik denk in cirkels en maak uiteindelijk voor alles altijd weer een plannetje. Dan is het maar mijn hoofd uit", besluit hij lachend.

Meer berichten