Logo regiozakenwaterland.nl
Van links naar rechts Gerard Smith, Marco Riedijk en Frank van Roekel voor het pand in de Baanstee.
Van links naar rechts Gerard Smith, Marco Riedijk en Frank van Roekel voor het pand in de Baanstee. ((Foto: Han Giskes))

ICT is cruciaal voor een goede bedrijfsvoering

De tijd dat we als ondernemer aan de slag gingen met zelfbouwapplicaties ligt ver achter ons. De huidige bedrijfsvoering vereist slimme ICT oplossingen. En, veel belangrijker dan hóe het werkt, is: dát het (veilig) werkt.

Aan de muur van Spot ICT Oplossingen aan de Newtonstraat in Purmerend hangt een LED scherm met een indrukwekkend groot aantal grafieken en data. "Eigenlijk is één getal het belangrijkste: nul servers down. Zodra dat niet het geval is, gaan hier meteen alle alarmbellen af", zegt Algemeen directeur Marco Rietdijk gekscherend. "Hij omschrijft met deze twee zinnen de essentie van de organisatie: het praktisch en eenvoudig maken van data en technologie. Of, zoals ze hun missie formuleren: het demystificeren van de wereld van ICT. Business manager Gerard Smith: "De ondernemer heeft te maken met een ICT wereld die steeds complexer wordt. Hij moet weten wat er speelt, wat de mogelijkheden zijn en waar de bedrijfsprocessen kunnen worden geoptimaliseerd. Het gaat om meer dan scherp inkopen van ICT. Wij maken voor ondernemers de vertaalslag naar slimme, gemakkelijk toepasbare en begrijpelijke oplossingen en technologieën."

Doelen
Spot ICT is een full service ICT-organisatie met vestigingen in Purmerend en Ochten. De organisatie is erkend Microsoft partner, specialist op het gebied van Office 365 en cloud oplossingen en helpt ondernemers effectief gebruik te maken van de juiste ICT, cloud en VoiIP diensten. Gerard beschrijft kort de manier van werken: "We bespreken en inventariseren de wensen en bepalen samen met de ondernemer wat hij nu én in de toekomst nodig heeft om zijn doelen te behalen. Aan de hand van die inventarisatie stellen we de beste functionele en technische oplossing voor. Deze implementeren we en na de realisatie bieden wij de ondernemer professionele ondersteuning via onze skilled service desk. En hoewel we remote bijna alles kunnen oplossen, rijden we toch regelmatig nog even langs. Dat vinden klanten toch vaak prettig. Een ICT-oplossing is altijd een driehoek tussen de veiligheidsvoorzieningen, de kosten en de werkbaarheid. Hoe veiliger je de ICT inricht, hoe minder werkbaar het wordt. Die eisen worden steeds hoger. Daarmee worden de eisen die aan onze organisatie worden gesteld ook hoger. We zijn een van de weinige ICT-dienstverleners die in het bezit zijn van een ISO 27001-certificaat. Het is een erkenning voor een langdurige gezamenlijke inspanning om gegevensbeveiliging naar een nog hoger plan te tillen. Beveiliging zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden."

Eenvoud
Marco, die ruiterlijk toegeeft bij het installeren van een nieuwe smart-tv thuis externe hulp in te roepen, verwoordt het als volgt: "Onze visie is het leven van onze klanten en ondernemend Nederland beter, leuker en makkelijker te maken. Dat doen we door de eenvoud terug te brengen in een alsmaar complexer wordende wereld." "It takes a touch of genius to make it smart and simple. We geloven in de kracht van de eenvoud", vult Frank van Roekel, Commercieel directeur aan. Hij vervolgt: "ICT is cruciaal voor een goede bedrijfsvoering, daar is iedere ondernemer van overtuigd. Ons bedrijf is sterk business gedreven, we spreken de taal van de ondernemer. Een ondernemer moet zich bezighouden met zijn core business. Functionele en technische oplossingen helpen hem daarbij. Iedere ondernemer heeft zijn expertisegebied en als je niet in de ICT werkzaam bent, moet je dat vakgebied inkopen. Je hoeft niet precies te weten hoe het werkt, het moet gewoon wérken. Wat wij doen als ICT-specialist moet zinvol zijn en voor iedereen begrijpelijk."

Meer berichten