Logo regiozakenwaterland.nl
Bart Tishauser is bijzonder content met de verandering. "We kunnen onze klanten nog beter bedienen."
Bart Tishauser is bijzonder content met de verandering. "We kunnen onze klanten nog beter bedienen." ((Foto: aangeleverd))

Belgische Delen Private Bank neemt Nobel Vermogensbeheer over

Nobel Vermogensbeheer en Oyens & Van Eeghen gaan voortaan samen door het leven onder de naam Oyens & Van Eeghen. Delen Private Bank neemt de cliënten en medewerkers van Nobel Vermogensbeheer over. Zij worden in de loop van de volgende maanden volledig geïntegreerd in Oyens & Van Eeghen. Bart Tishauser, algemeen directeur van Nobel Vermogensbeheer, reageert zeer enthousiast op de recente ontwikkelingen. "Ik ben hier heel blij mee. Voor onze klanten wordt het er alleen maar beter op. We kunnen vanaf nu nog meer service-aspecten toevoegen terwijl er qua beleggingsfilosofie niets verandert. Alle klanten behouden bovendien hetzelfde aanspreekpunt. Dit is echt een win-win situatie", aldus Tishauser.

Op 31 augustus jongstleden bedroeg het beheerd vermogen bij Nobel Vermogensbeheer ruim 260 miljoen euro. Volgens Bart Tishauser brengt de overname extra comfort en expertise voor de cliënten. "Nobel Vermogensbeheer staat garant voor een onderscheidende persoonlijke dienstverlening op maat. Ons DNA – integriteit, bescheidenheid en professionalisme – vinden we moeiteloos terug in de waarden van Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen. Dankzij de schaalvergroting kunnen we onze cliënten voortaan nog beter bedienen, onder andere dankzij de sterk uitgebouwde afdelingen vermogensbeheer en vermogensplanning en de digitale oplossingen."

De overname van Nobel Vermogensbeheer past ook volledig binnen de voorzichtige groeistrategie van Delen Private Bank in Nederland. "We zijn in Nederland aanwezig sinds 2015, via de overname van Oyens & Van Eeghen", zegt Frederik Baert, algemeen directeur
van Oyens & Van Eeghen. "We zijn erin geslaagd het model van Delen Private Bank succesvol te implementeren. Dat resulteerde in een stijging van het aantal cliënten. Oyens & Van Eeghen telt ondertussen vier kantoren: in Amsterdam en Den Bosch en
sinds dit jaar ook in Heerenveen en Valkenburg. Met Nobel Vermogensbeheer steken we opnieuw een tandje bij. Dat doen we op de typische Delen-manier: weldoordacht, voorzichtig en met respect voor de cliënten en de medewerkers."

Over Nobel Vermogensbeheer

Nobel Vermogensbeheer is een onafhankelijke gespecialiseerde Nederlandse vermogensbeheerder met een kantoor in Amsterdam. Vermogensplanning vormt een vast onderdeel van de dienstverlening, die bekend staat om haar persoonlijke benadering en consistente beleggingsbeleid. Met een ervaren team van specialisten heeft het ruim 260 miljoen euro (per 31/08/2019) onder beheer voor particulieren, ondernemers en families.
De directie van Nobel Vermogensbeheer bestaat uit Bart Tishauser, Suzanne Band en Arnout van den Berk.

Over Delen Private Bank

Delen Private Bank werd in 1936 in Antwerpen in opgericht door de familie Delen. Gaandeweg groeide de wisselagent uit tot een gereputeerde nichespeler in private banking. Eind juni van dit jaar bedroeg het beheerd vermogen van de Groep Delen ruim 41 miljard euro, het geconsolideerd eigen vermogen 741,6 miljoen euro. De bank focust exclusief op discretionair vermogensbeheer en Estate Planning (successieplanning). De bank steunt op twee stabiele aandeelhouders: de familie Delen en de beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren. Er werken zo'n 380 mensen in België. Haar Nederlandse kantoor Oyens & Van Eeghen kent een gestage groei. Naast de aanwezigheid in Nederland heeft de bank een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk en in Luxemburg.

Bart Tishauser: "Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties gehad. Ik had niets anders verwacht, want dit biedt zoveel voordelen. Als je alleen al bedenkt dat klanten nu een speciale app kunnen installeren waarmee ze elk moment van de dag hun portefeuille, het rendement en recente marktinformatie kunnen raadplegen en verder alle informatie boven water kunnen halen die voor hun van belang is. En ook op IT- en innovatiegebied heeft deze stap zoveel voordelen. Ik ga met veel vertrouwen de toekomst in. Met deze ontwikkeling wordt ons werk nog veel leuker. Ik ga nog wel wat jaartjes door".

Meer berichten