Dienstverlening in familierecht bij Rachel in vertrouwde handen

Algemeen
Rachel Hayhoe.
Rachel Hayhoe. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Na jaren achtereen als Estate Planner voor de ABN AMRO Bank en als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs Notarissen te hebben gewerkt, startte Rachel Hayhoe in 2016 met haar bedrijf Hayhoe Familierechtadvies. Van die stap heeft ze tot op de dag van vandaag geen seconde spijt gehad.

Rachel houdt zich bezig met de vakgebieden samen leven, nalatenschap en Estate Planning. Met heel veel plezier, is haar dagelijkse ervaring. "Het is fijn om te merken dat mijn persoonlijke advisering en begeleiding mijn cliënten eindelijk die duidelijkheid geeft waar ze naar op zoek waren. En zij daardoor beslissingen kunnen nemen over vooral persoonlijke zaken waar ze soms erg lang tegenop zagen. Op de een of andere manier voel ik goed aan wat er speelt. In mijn werk heeft het in negen van de tien gevallen met emotionaliteit te maken. Ik merk vaak dat mensen mij als een vertrouwenspersoon zien. Dat helpt enorm. Het is van belang om een antenne te hebben voor verhoudingen, zeker als het om nalatenschappen in families gaat", aldus Rachel.

Onafhankelijk en laagdrempelig

Onafhankelijke, laagdrempelige en ontzorgende dienstverlening in het familierecht is wat Rachel Hayhoe haar cliënten biedt. Enkele voorbeelden, te beginnen met samen leven. Stel dat je gescheiden bent of je partner is overleden en nu heb je een nieuwe relatie. En jij en/of je partner hebben kinderen uit een eerdere relatie. Relatievormen kennen verschillende wettelijke regels en bij een nieuwe relatie speelt vaak ook specifieke erfrecht problematiek. Rachel verstaat de kunst helder in kaart te brengen hoe jouw persoonlijke situatie uitwerkt. En welke beslissingen je vervolgens kan nemen. Ze begeleidt je bij de praktische uitvoering van het vastleggen van je wensen. Met één ultiem doel, namelijk dat de cliënt zorgeloos kan samenleven.

Wat betreft nalatenschap maken mensen ze zich vaak zorgen wie hun vermogen erft en wie de nalatenschap afwikkelt. En wat er gebeurt als de nabestaanden ruzie gaan maken over de erfenis. "Deze en andere vragen kan men met mij bespreken. Samen kijken we dan welke regelingen daarvoor vastgelegd kunnen worden. Men kan mij zelfs benoemen tot executeur. Dan handel ik volgens de instructies de nalatenschap af", stelt Rachel.

Overdracht vermogen

Haar derde vakgebied, Estate Planning, richt zich op de overdracht van vermogen bij leven en/of overlijden aan de (toekomstige) nabestaanden. Besparing van erfbelasting kan daarbij ook een doel zijn. Rachel: "Ik houd rekening met de persoonlijke en financiële situatie, de relatievorm en het erfrecht. Maar met name met de wensen ten aanzien van timing en de voorwaarden van de vermogensoverdracht. Het opstellen van een levenstestament kan daarbij van belang zijn."

Zoals gezegd voelt Rachel zich als een vis in het water. Haar wijze van adviseren, begeleiden en bemiddelen op het juridische en notariële vlak van het familierecht valt in de smaak. Als extra service komt ze desgewenst bij mensen thuis om de zaken te bespreken of af te ronden.

Juiste snaar

"Het is een uitdaging om mensen die met elkaar in ingewikkelde procedures verwikkeld zijn, bij en tot elkaar te brengen. Het is tevens een kwestie van de situatie aanvoelen. En natuurlijk is het heel belangrijk om niet om de situatie heen te draaien, maar to the point te komen. Dat is wat mensen graag willen."

Onlangs verhuisde ze naar een bedrijfsruimte in een pand aan de Ampèrestraat in Baanstee-Noord in Purmerend en krijgt ze assistentie van Simone (medewerkster juridische zaken) en Maudi (MBO-stagiaire en belast met juridische en administratieve taken).

Voor vragen en indien er onduidelijkheden zijn over uw situatie op het gebied van samen leven, nalatenschap en Estate Planning kunt u Rachel Hayhoe contacten. Haar telefoonnummer is 0299 - 47 33 96. Een e-mail sturen kan ook: info@hayhoefamilierechtadvies.nl Voor meer informatie raadpleeg de website www.hayhoefamilierechtadvies.nl

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28