Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: S. de Bruijn)

Bijna 100-jarige Stedelijk Orkest Purmerend nog steeds springlevend!

Het Stedelijk Orkest Purmerend is een enthousiaste, eigentijdse muziekclub die gedreven en bedreven is om samen met anderen voorstellingen te maken voor alle leeftijden en smaken. In 2022 bestaat het orkest honderd jaar en dat moet natuurlijk op grootse wijze gevierd worden. Het orkest is vast van plan om hier voor en mét de stad een onvergetelijk eeuwfeest van te maken, en wil daarom vroeg starten met de voorbereidingen.

"Echter wij kunnen wel wat steun gebruiken van mensen, bedrijven en organisaties die muziek en dit orkest een warm toedragen", vertelt Wouter van Waardt. "Ons jubileum markeert natuurlijk een stuk geschiedenis maar moet wat ons betreft gericht zijn op de toekomst. Een toekomst die voort kan zetten wat het Stedelijk Orkest Purmerend betekent en kan blijven betekenen voor de gemeenschap van Purmerend en omstreken. Wij hebben een grote herkenbaarheid in de regio en wij zijn betrokken bij tal van activiteiten die zijn gericht op het samenbrengen van mensen. Die rol willen we met groot enthousiasme voortzetten."

Er is geld en andere ondersteuning nodig voor zowel de projecten aangaande het jubileumjaar als projecten die bijdragen aan een blijvend aanbod om muziek maken voor jong en oud mogelijk te maken. "Wij nodigen graag mensen, bedrijven en organisaties uit die met ons willen meewerken aan mooie projecten voor een mooi jubileumjaar. Wij kunnen op alle aspecten samenwerken, of het nu gaat om Latin, Popmuziek, Jazz of Musicalrepertoire. Dus wie de culturele sector een warm hart toedraagt of vanuit de onderneming of organisatie maatschappelijke betrokkenheid vorm wil geven, kom eens met ons praten hierover. Uit die gesprekken kunnen mooie projecten en ideeën rollen!"

Er zijn mogelijkheden om via de Vriendenstichting van het orkest fiscaalvriendelijk bij te dragen, maar nog leuker vindt het Stedelijk Orkest het om samen mooie dingen te bedenken en die te vertalen naar een mooie voorstelling of evenement. Voor contact of meer informatie: evenementen@stedelijkorkestpurmerend.nl

Meer berichten