Logo regiozakenwaterland.nl
Marco Jonk: 'We willen meer zijn dan een merk."
Marco Jonk: 'We willen meer zijn dan een merk." ((Foto: EVERT RUIS))

De kracht van hetfamiliebedrijf Adrie Jonk Groep

aar veel autodealers worden overgenomen door 'de grote jongens' houdt Adrie Jonk Groep vast aan zijn eigen identiteit: een familiebedrijf met persoonlijke aandacht voor de klant. Eigenaar/algemeen directeur Marco Jonk zou niet anders willen. Juist dat familiaire is de grote kracht van het bedrijf.

Bel naar Adrie Jonk Groep en je hoeft niet bang te zijn dat een anonieme telefoniste je te woord staat die zich ergens ver van Purmerend in een hoofdkantoor ophoudt. En die je vraagt een afspraak te maken. Nee, je krijgt rechtstreeks de medewerker aan de lijn die je al lang kent en met wie je heel vertrouwd bent.

Dat is nou net het aardige van Adrie Jonk Groep. De drempel is laag, de lijnen zijn kort. Je wordt direct geholpen. Ook als je spontaan binnenwandelt met een vraag of omdat je auto onverhoopt hapert.

"We zijn dealer van Mazda, Honda en servicedealer van SEAT, maar willen meer zijn dan een merk,'' stelt Marco Jonk. "We zoeken het in klantvriendelijkheid en persoonlijke aandacht. Dat roept natuurlijk iedereen, maar wij maken het echt waar. Dat komt door de familiaire sfeer die hier hangt. Mensen lopen in en uit of zitten in de wachtruimte gezellig met elkaar te praten. Sommige medewerkers zijn hier al meer dan twintig jaar in dienst. Dat waarderen onze klanten. Ze zijn gehecht aan een vertrouwd gezicht."

Adrie Jonk begon zijn bedrijf 56 jaar geleden in Purmerend als rijschool. Daar is het niet bij gebleven. Hij ging zijn lesauto's ook verhuren, verkocht occasions en werd een van de eerste Honda-dealers van Nederland.

Anno 2019 is Adrie Jonk Groep nog steeds in Purmerend gevestigd. Daarnaast zijn er filialen in Zaandam, Zwaag en Heerhugowaard. "Alles van mobiliteit onder één dak," vertelt Marco Jonk. "Verkoop en verhuur van auto's, onderhoud, een wasstraat gespecialiseerd in verhoogde en verlengde bestelbussen en elektrische fietsen. We kunnen alles combineren. Voor onze klanten is dat heel prettig. Ze wassen hier hun auto, huren een bestelwagen voor een verhuizing en kopen bij ons een elektrische fiets."

Zoals je dat van een modern autobedrijf mag verwachten haakt Adrie Jonk Groep in op de nieuwste ontwikkelingen. Marco: "Elektrisch rijden komt eraan. Honda en Mazda komen daarom met een elektrische auto en die zullen ook bij ons verkrijgbaar zijn. Een hele verandering. Ook voor onze monteurs. Kwamen ze eerst vol zwarte vegen onder een auto vandaan, nu lopen ze met een laptop. Mazda introduceert bovendien een nieuwe, zeer zuinige benzinemotor. We denken aan het milieu en zijn erkend duurzaam gecertificeerd. Afvalstromen verwerken we op een goede manier en overal brandt LED-verlichting."

Alles onder één dak en toekomstgericht. Dat zijn twee pijlers van Adrie Jonk Groep. Maar de grootste kracht en charme is en blijft het familiekarakter, bepalend voor de sfeer binnen het bedrijf. Broers Arno, Erwin en Sander werken er, verdeeld over de verschillende vestigingen, en Adrie Jonk zelf is ook nog regelmatig op de zaak. Marco: "Er is hier in Purmerend zelfs nog een familie in dienst: de familie Klijn. Een vader en twee zoons."

Meer berichten