Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: Han Giskes)

All Office Kuipers ziet Abraham

All Office Kuipers bestaat vijftig jaar. De winkel in kantoorartikelen zat lange tijd aan de Weeshuissteeg, in hartje Purmerend. In 1996 verhuisde het bedrijf naar de Baanstee, waar het kon uitbreiden. All Office Kuipers zorgt al jaren voor een totaalpakket. "Van een paperclip tot het ICT-netwerk. Van ouderwetse service naar de Cloud", vertelt Annelies Günther.

All Office Kuipers is opgericht door Kees en Truus Kuipers. De locatie in de binnenstad werd te klein voor de grote kantoormachines. Op het industrieterrein aan de Newtonstraat 30 kon de familie Kuipers zich richten op expansie. Bart Kuipers nam eind jaren negentig de zaak van zijn ouders over. Annelies hielp het bedrijf verder uit te bouwen en sinds vorig jaar zijn Annelies Gunther en Marco Rietdijk beiden eigenaar van All Office Kuipers. "Dit levert een zeer gewenste synergievorming op, waardoor we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst kunnen zijn."

Bureaufiets

Nog steeds is beneden de traditionele winkel, met rekken vol ordners, cartridges en een stapel printpapier. Het is tevens een showroom, waar diverse kantoormeubelen staan opgesteld. Daarbij voorbeelden van het actieve zitten, zoals de krukken en bureaufietsen, maar ook de meer traditionele verstelbare kantoorstoelen. Verder handige opbergmogelijkheden, de herkenbare dossierbakjes en op hoogte verstelbare tafels om staand werken mogelijk te maken. "De klant komt nog fysiek naar de winkel voor kantoorartikelen. Daarnaast hebben we ook ons werk aan de bestellingen die via de webshop binnen komen." Dankzij het zogenaamde dropshipment via de coöperatieve groothandel heeft Annelies de artikelen dezelfde dag nog in huis. Service verlenen vindt ze vanzelfsprekend. "Als het moet, springen we voor een doosje nietjes in de auto."

Techniek

De eerste verdieping werd voorheen gebruikt als toonzaal van diverse kantoormeubelen. Nu staan er ook meubelen, met het verschil dat ze intensief worden gebruikt door de medewerkers van SPOT ICT. Hier zwaait directeur Marco Rietdijk de scepter. SPOT ICT is een landelijk opererende ICT dienstverlener die ondertussen bijna 15 jaar bestaat.

"We delen de voordeur met SPOT. Bij elkaar werken ongeveer 25 mensen in het pand. Dat zorgt voor gezellige collegialiteit", vertelt Annelies. "We werken goed samen in projecten." En sinds de intensievere samenwerking sinds afgelopen jaar levert dit een groter dienstenpakket op, waardoor wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Vragen van klanten over techniek en nieuwe communicatienetwerken, zorgden voor de opmaat naar het huidige SPOT ICT. Dankzij deze samenwerking kan All Office Kuipers een compleet pakket aanbieden. Bijvoorbeeld een kaal pand omvormen tot een compleet kantoor. "Het is een mooi team dat we om ons heen hebben verzameld." Annelies en Marco zijn het met elkaar eens. "Dankzij deze kundige mensen kunnen wij dit onze klanten aanbieden. We adviseren. We tillen het naar een hoger plan en denken met de klant mee. We begeleiden het proces van bewustwording bij de klant. Deze vraagt zich af: Hoe willen wij, binnen ons bedrijf werken?"

Proef zitten

Annelies stelt zich flexibel op. "Ik adviseer de bureaustoel bijvoorbeeld mee te nemen. Ze kunnen op het werk proef zitten, want zo maak je een goede keuze. We komen uiteraard kijken op het nieuwe kantoor. We nemen bijvoorbeeld de handleiding door met het personeel en lopen samen de zaken na." Deze wijze van werken resulteert in blije klanten. "We nemen ons werk serieus", zegt Marco. "Alleen onszelf niet", voegt hij er lachend aan toe.

Meer berichten