All Office Kuipers ziet Abraham

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Han Giskes)

All Office Kuipers bestaat vijftig jaar. De winkel in kantoorartikelen zat lange tijd aan de Weeshuissteeg, in hartje Purmerend. In 1996 verhuisde het bedrijf naar de Baanstee, waar het kon uitbreiden. All Office Kuipers zorgt al jaren voor een totaalpakket. "Van een paperclip tot het ICT-netwerk. Van ouderwetse service naar de Cloud", vertelt Annelies Günther.

All Office Kuipers is opgericht door Kees en Truus Kuipers. De locatie in de binnenstad werd te klein voor de grote kantoormachines. Op het industrieterrein aan de Newtonstraat 30 kon de familie Kuipers zich richten op expansie. Bart Kuipers nam eind jaren negentig de zaak van zijn ouders over. Annelies hielp het bedrijf verder uit te bouwen en sinds vorig jaar zijn Annelies Gunther en Marco Rietdijk beiden eigenaar van All Office Kuipers. "Dit levert een zeer gewenste synergievorming op, waardoor we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst kunnen zijn."

Bureaufiets

Nog steeds is beneden de traditionele winkel, met rekken vol ordners, cartridges en een stapel printpapier. Het is tevens een showroom, waar diverse kantoormeubelen staan opgesteld. Daarbij voorbeelden van het actieve zitten, zoals de krukken en bureaufietsen, maar ook de meer traditionele verstelbare kantoorstoelen. Verder handige opbergmogelijkheden, de herkenbare dossierbakjes en op hoogte verstelbare tafels om staand werken mogelijk te maken. "De klant komt nog fysiek naar de winkel voor kantoorartikelen. Daarnaast hebben we ook ons werk aan de bestellingen die via de webshop binnen komen." Dankzij het zogenaamde dropshipment via de coöperatieve groothandel heeft Annelies de artikelen dezelfde dag nog in huis. Service verlenen vindt ze vanzelfsprekend. "Als het moet, springen we voor een doosje nietjes in de auto."

Techniek

De eerste verdieping werd voorheen gebruikt als toonzaal van diverse kantoormeubelen. Nu staan er ook meubelen, met het verschil dat ze intensief worden gebruikt door de medewerkers van SPOT ICT. Hier zwaait directeur Marco Rietdijk de scepter. SPOT ICT is een landelijk opererende ICT dienstverlener die ondertussen bijna 15 jaar bestaat.

"We delen de voordeur met SPOT. Bij elkaar werken ongeveer 25 mensen in het pand. Dat zorgt voor gezellige collegialiteit", vertelt Annelies. "We werken goed samen in projecten." En sinds de intensievere samenwerking sinds afgelopen jaar levert dit een groter dienstenpakket op, waardoor wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Vragen van klanten over techniek en nieuwe communicatienetwerken, zorgden voor de opmaat naar het huidige SPOT ICT. Dankzij deze samenwerking kan All Office Kuipers een compleet pakket aanbieden. Bijvoorbeeld een kaal pand omvormen tot een compleet kantoor. "Het is een mooi team dat we om ons heen hebben verzameld." Annelies en Marco zijn het met elkaar eens. "Dankzij deze kundige mensen kunnen wij dit onze klanten aanbieden. We adviseren. We tillen het naar een hoger plan en denken met de klant mee. We begeleiden het proces van bewustwording bij de klant. Deze vraagt zich af: Hoe willen wij, binnen ons bedrijf werken?"

Proef zitten

Annelies stelt zich flexibel op. "Ik adviseer de bureaustoel bijvoorbeeld mee te nemen. Ze kunnen op het werk proef zitten, want zo maak je een goede keuze. We komen uiteraard kijken op het nieuwe kantoor. We nemen bijvoorbeeld de handleiding door met het personeel en lopen samen de zaken na." Deze wijze van werken resulteert in blije klanten. "We nemen ons werk serieus", zegt Marco. "Alleen onszelf niet", voegt hij er lachend aan toe.

Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad