Logo regiozakenwaterland.nl
Zoon Wesley (rechts) werkt inmiddels ook alweer 19 jaar bij het Volendamse bouwbedrijf.
Zoon Wesley (rechts) werkt inmiddels ook alweer 19 jaar bij het Volendamse bouwbedrijf. ((Foto: Fedde de Weert))

Torenkraan HSB vernoemd naar trouwe medewerker Jan Slotboom

De in Ilpendam woonachtige Jan Slotboom werd door zijn zoon Wesley met een smoes naar Alkmaar gelokt. "Wesley wil nieuwe bestrating bij zijn huis en belde me op met de vraag of ik mee wilde om te kijken naar een mooi straatje in Alkmaar. Ik vond het in eerste instantie wel wat overdreven, want je hebt hier overal in de buurt mooie en leuke bestrating liggen. Maar ach, ik dacht als ik hem een plezier kan doen ga ik lekker mee. Ik heb toch de tijd", vertelt Jan, die 44 jaar bij HSB in Volendam heeft gewerkt en sinds juni met pensioen is.

Bij het nieuwbouwproject fase 3 Vroonermeer Noord, nabij Sint Pancras, kreeg Jan nog geen argwaan. "We kwamen bij het project aan en ik vroeg aan mijn zoon of hij het adres had. Voor we er erg in hadden stonden we in de bouwkeet. Daar stonden de directieleden Camiel Honselaar en André Vos en nog andere HSB'ers op ons te wachten. Ik kreeg het Spaans benauwd.

Eervol

Die bewuste dinsdag eind oktober was een feestelijk moment voor Jan Slotboom, oud-uitvoerder van HSB. Want luttele minuten nadat hij en zijn zoon Wesley waren gearriveerd, maakte maakte André Vos, directeur van HSB, bekend dat de naam Slotboom voortaan op de giek van de onlangs aangekochte 33 meter mobiele torenkraan te lezen valt. "Ik ben er stil van. Het is best eervol om je eigen naam op zo'n grote bouwkraan te zien staan", aldus de in het zonnetje gezette ex-uitvoerder.

Het is binnen HSB traditie om bouwkranen naar medewerkers te vernoemen. André Vos: "Het zijn er zeker al meer dan tien geweest waar wij de naam van een gewaardeerde medewerker op hebben gezet. De naam Slotboom kent een lange geschiedenis binnen ons bedrijf. De vader van Jan was 42 jaar uitvoerder en Jan heeft diezelfde functie 44 jaar bij ons vervuld. Zoon Wesley is hoofd werkvoorbereiding en ook alweer 19 jaar bij ons werkzaam."

Kraan draait tot tweede kwartaal 2020

De 'Slotboom Torenkraan' draait nog tot minstens tweede kwartaal 2020 in Vroonermeer Noord, aldus uitvoerder Raymond Gildemeijer. "In totaal bouwen wij binnen dit omvangrijke Alkmaarse nieuwbouwproject bijna 700 woningen. Fase 3 bestaat uit 65 koopwoningen en 42 huurwoningen. Daarna staan de 17 woningen van Fase 3C op stapel."

Gevraagd naar zijn tijd bij HSB kan Jan Slotboom alleen maar lovend zijn. "Ik bewaar zulke mooie herinneringen aan het bedrijf. Ik heb er elke dag met plezier gewerkt, ben nooit chagrijnig geweest. HSB is ook een makkelijke werkgever. Ze laten je je gang gaan. Tenzij je het niet goed doet natuurlijk."

Begonnen als timmerman

Slotboom kwam destijds als timmerman in dienst en groeide de afgelopen decennia uit tot een betrouwbaar uitvoerder. "Ze hebben nog geprobeerd me een jaar extra in dienst te houden, maar dat hoefde voor mij niet. Een periode van 44 jaar vind ik wel welletjes. En bovendien, er werkt nog een Slotboom bij de firma", besluit hij lachend.

Meer berichten