Gino Babel: "Mijn meubels moeten in elk detail perfect zijn"

Algemeen
Afbeelding
(Foto: RodiMedia/NV)

Als kleine jongen was Gino Babel (26) altijd aan het bouwen en knutselen. Hij begon met lego, en vandaar naar de vlotten en bootjes. Zijn Playstation raakte hij niet aan. Hij was geen gamer, hij was een bouwer. In de werkplaats van zijn vader die een aannemersbedrijf heeft bouwde hij zijn eerste meubeltjes. Hij had er een aardig leertraject op zitten, zowel in theorie als praktijk, toen hij op zijn 21ste de kans kreeg om het hele interieur van Brasa Beemster te bouwen. Een goed moment om de stap te zetten naar zijn eigen bedrijf: Gino Babel interieurs.

Even uitlichten dus, iemand die op zo'n jonge leeftijd grote kwaliteitsprojecten aflevert. Een perfectionistische inslag, een grote dosis creativiteit, een eindeloze interesse in materialen en oog voor kwaliteit. Gino laat het allemaal samenvloeien in de mooiste maatwerkmeubels. "Ik kan alles maken wat een klant van me vraagt", zegt hij. "Zodra iemand vertelt wat hij wil, weet ik hoe ik het ga doen. Ik zie het direct helemaal voor me. Dan maak ik een tekening voor ze en die hoeft bijna nooit te worden aangepast, hij is gelijk goed."

Indrukwekkend

Zo jong als hij is, zijn portfolio is indrukwekkend. Zo mocht hij, amper zelfstandig ondernemer, het interieur bouwen van een luxe Loosdrechtse villa. Hij maakte er onder andere een 12 meter lange kastenwand - onder schuin dak, metallic gespoten, met leer ingelegde delen en verlichting rondom. Het leverde een artikel op in Excellent Magazine en, samen met de architect, in Art of Living. Voor dit omvangrijke project riep Gino de hulp in van zijn oude schoolvriend Daniel Knecht, die nog steeds als zzp'er met hem werkt. Met hem werkte hij ook aan zijn eerste echte opdracht, een jaar of zeven geleden: een tv-meubel. "Daar heb ik erg veel stress om gehad. We deden er zo moeilijk over, terwijl ik zo'n meubel nu nog net niet met mijn ogen dicht doe. Maar hij woog 300 kilo, je bent zo bang dat het van de muur valt. Uiteindelijk is hij prachtig geworden, en ja, hij hangt nog steeds", grijnst hij.

Compliment

Het moment van opleveren maakt Gino nog steeds een beetje nerveus. Een gezonde spanning, geeft hij aan. En tegelijk is het waar hij het meest blij van wordt. "Het maken is superleuk maar het eindproduct afleveren geeft een echte kick. Je ziet eindelijk hoe mooi het is geworden. Zeker wanneer het voor de klant 'boven verwachting' is, dat is het mooiste compliment voor mij. Ik ga ook altijd door tot de klant tevreden is. Het zijn natuurlijk exclusieve meubels, het moet echt in elk detail perfect zijn. Dat heb ik ook wel geleerd van mijn vader. Nog steeds hoor. Dan maak ik iets en iedereen vindt het mooi en dan komt mijn vader en die zegt; 'hé, wat is dat op dit hoekje hier? Dat moet er af hoor!' Dan denk ik eerst: daar heb je hem weer. Maar hij heeft dan toch wel weer gelijk."

Symmetrie

Van zijn vader leerde Gino ook de kneepjes van het ondernemerschap. "Ik was pas 21 toen ik begon, en als je niet goed onderneemt kan dat je veel geld kosten. Ik heb moeten leren zakelijk te zijn, en duidelijke afspraken te maken met mijn klanten. Dat is noodzakelijk want er gaan veel kosten om in het materiaal." In mei trok hij in zijn eigen bedrijfspand/werkplaats, aan de Polderweg in de Baanstee. Zolang zijn showroom hier niet klaar is gebruikt hij nog zijn eigen woning om klanten te laten zien wat hij kan. Hij heeft alles er in zelf gebouwd. Kastenwanden, tv-kast, een met leer beklede trap, een imposante eettafel van een boomstamplak, overal nisjes en inbouwspots en natuurlijk zijn keuken met een prachtig accent van een onyx-plaat met – te dimmen - verlichting erachter. Hoe verzint hij het? Hij denkt even na. "Ik heb best veel materiaalkennis. Als daar je interesse ligt zoals bij mij ga je er ver in. En die nisjes, tja. Voor mij is symmetrie de basis van alles. Dat geeft rust. Zo ervaar ik het, rust in mijn hoofd."

De keuken bij Gino Babel thuis wordt vaak gebruikt als showroom
Afbeelding
Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad