Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: RodiMedia/NV)

Gino Babel: "Mijn meubels moeten in elk detail perfect zijn"

Als kleine jongen was Gino Babel (26) altijd aan het bouwen en knutselen. Hij begon met lego, en vandaar naar de vlotten en bootjes. Zijn Playstation raakte hij niet aan. Hij was geen gamer, hij was een bouwer. In de werkplaats van zijn vader die een aannemersbedrijf heeft bouwde hij zijn eerste meubeltjes. Hij had er een aardig leertraject op zitten, zowel in theorie als praktijk, toen hij op zijn 21ste de kans kreeg om het hele interieur van Brasa Beemster te bouwen. Een goed moment om de stap te zetten naar zijn eigen bedrijf: Gino Babel interieurs.

Even uitlichten dus, iemand die op zo'n jonge leeftijd grote kwaliteitsprojecten aflevert. Een perfectionistische inslag, een grote dosis creativiteit, een eindeloze interesse in materialen en oog voor kwaliteit. Gino laat het allemaal samenvloeien in de mooiste maatwerkmeubels. "Ik kan alles maken wat een klant van me vraagt", zegt hij. "Zodra iemand vertelt wat hij wil, weet ik hoe ik het ga doen. Ik zie het direct helemaal voor me. Dan maak ik een tekening voor ze en die hoeft bijna nooit te worden aangepast, hij is gelijk goed."

Indrukwekkend

Zo jong als hij is, zijn portfolio is indrukwekkend. Zo mocht hij, amper zelfstandig ondernemer, het interieur bouwen van een luxe Loosdrechtse villa. Hij maakte er onder andere een 12 meter lange kastenwand - onder schuin dak, metallic gespoten, met leer ingelegde delen en verlichting rondom. Het leverde een artikel op in Excellent Magazine en, samen met de architect, in Art of Living. Voor dit omvangrijke project riep Gino de hulp in van zijn oude schoolvriend Daniel Knecht, die nog steeds als zzp'er met hem werkt. Met hem werkte hij ook aan zijn eerste echte opdracht, een jaar of zeven geleden: een tv-meubel. "Daar heb ik erg veel stress om gehad. We deden er zo moeilijk over, terwijl ik zo'n meubel nu nog net niet met mijn ogen dicht doe. Maar hij woog 300 kilo, je bent zo bang dat het van de muur valt. Uiteindelijk is hij prachtig geworden, en ja, hij hangt nog steeds", grijnst hij.

Compliment

Het moment van opleveren maakt Gino nog steeds een beetje nerveus. Een gezonde spanning, geeft hij aan. En tegelijk is het waar hij het meest blij van wordt. "Het maken is superleuk maar het eindproduct afleveren geeft een echte kick. Je ziet eindelijk hoe mooi het is geworden. Zeker wanneer het voor de klant 'boven verwachting' is, dat is het mooiste compliment voor mij. Ik ga ook altijd door tot de klant tevreden is. Het zijn natuurlijk exclusieve meubels, het moet echt in elk detail perfect zijn. Dat heb ik ook wel geleerd van mijn vader. Nog steeds hoor. Dan maak ik iets en iedereen vindt het mooi en dan komt mijn vader en die zegt; 'hé, wat is dat op dit hoekje hier? Dat moet er af hoor!' Dan denk ik eerst: daar heb je hem weer. Maar hij heeft dan toch wel weer gelijk."

Symmetrie

Van zijn vader leerde Gino ook de kneepjes van het ondernemerschap. "Ik was pas 21 toen ik begon, en als je niet goed onderneemt kan dat je veel geld kosten. Ik heb moeten leren zakelijk te zijn, en duidelijke afspraken te maken met mijn klanten. Dat is noodzakelijk want er gaan veel kosten om in het materiaal." In mei trok hij in zijn eigen bedrijfspand/werkplaats, aan de Polderweg in de Baanstee. Zolang zijn showroom hier niet klaar is gebruikt hij nog zijn eigen woning om klanten te laten zien wat hij kan. Hij heeft alles er in zelf gebouwd. Kastenwanden, tv-kast, een met leer beklede trap, een imposante eettafel van een boomstamplak, overal nisjes en inbouwspots en natuurlijk zijn keuken met een prachtig accent van een onyx-plaat met – te dimmen - verlichting erachter. Hoe verzint hij het? Hij denkt even na. "Ik heb best veel materiaalkennis. Als daar je interesse ligt zoals bij mij ga je er ver in. En die nisjes, tja. Voor mij is symmetrie de basis van alles. Dat geeft rust. Zo ervaar ik het, rust in mijn hoofd."

Meer berichten