Logo regiozakenwaterland.nl
De outdoorspecialist heeft ook alles voor een geslaagde wintersportvakantie.
De outdoorspecialist heeft ook alles voor een geslaagde wintersportvakantie. ((Foto: Han Giskes))

De Skihut uitgegroeid tot complete outdoorspecialist

Ooit begonnen als winkel voor wintersporters heeft De Skihut in Purmerend zich breed ontwikkeld tot outdoorspecialist. Eigenaar Joop Bakker bedient ook wandelliefhebbers op maat. Maar ook zonder sportieve aspiraties, als je gewoon een lekkere winterjas of comfortabele schoenen wilt kopen, ben je daar op het juiste adres. Na een grote verbouwing is De Skihut – beter gezegd: Outdoorhut/Skihut - nu klaar voor de winter.

De winkel is helemaal omgegooid. Dat is niet ten koste gegaan van de sfeer. Integendeel. Meer dan ooit straalt De Outdoorhut/Skihut warmte en gezelligheid uit. Dat wordt voornamelijk veroorzaakt door het vele hout dat je daar aantreft. Houten, wat verweerde planken op de vloer, houten draaistoelen, maar ook – met oog voor details – een houten blok in het zicht waarop een schaats rust. "Deze winkel lééft," stelt eigenaar Joop Bakker, en hij heeft helemaal gelijk. Eén van zijn vaste klanten die onlangs de nieuw ingerichte winkel binnenliep noemde het zelfs 'thuiskomen'.

De ondernemer weet wat de klanten willen. Misschien houdt hij het daarom al veertig jaar, ondersteund door een hecht team, vol. Goed om je heen kijken en inspelen op actuele ontwikkelingen hoort daar ook bij. Het is hem niet ontgaan dat wandelen steeds populairder wordt. En dus biedt hij een royaal assortiment wandelschoenen – uiteenlopend van robuust tot verfijnd en van sportief tot casual.

En wees niet verbaasd als een van de medewerkers je vraagt even mee te werken aan het opmeten van je voet; ze nemen hun vak én hun klanten immers serieus en gaan voor optimaal wandelplezier. Dat betekent dat ze meer willen weten dan alleen je schoenmaat. Bakker: "De juiste schoen bij de juiste persoon. Dat is wat we willen en we doen dit bij iedereen. We maken daarvoor gebruik van geavanceerde apparatuur en natuurlijk van onze kennis en ervaring. Niet zelden roept een klant: 'Wow, díe schoen zit lekker'. Maar we stuiten ook wel eens op onregelmatigheden. Dan geven we het advies om een podoloog te raadplegen."

Ski- en snowboardschoenen worden eveneens op maat aangepast, oftewel custom fit gemaakt. Dat gebeurt door verhitting of vervorming. Joop Bakker: "Ook zooltjes maken we op maat, waardoor de voeten optimaal in de ski- of snowboardschoenen komen te staan. Daarmee worden pijn en kramp voorkomen en ga je een plezierige wintersportvakantie tegemoet."

Moet je per definitie een winter- of wandelsporter zijn om je tot de klantenkring van De Outdoorhut/Skihut te mogen rekenen? Nee, zeker niet. Natuurlijk, het blijft een populair adres als je met kwalitatief hoogstaande spullen naar je besneeuwde bestemming wilt afreizen en wandelsporters zijn verzekerd van plezierige trektochten als ze hun schoenen bij De Outdoorhut/Skihut hebben gekocht, maar ook zonder sportieve bedoelingen zit je daar goed. Dan vind je daar die mooie, stevige schoenen die je sokken gegarandeerd droog houden en waarop je jarenlang prettig loopt, of die comfortabele winterjas die geen enkele regendruppel doorlaat.

En duur? Een speciaalzaak wordt vaak geassocieerd met hoge prijzen, maar in het geval van De Outdoorhut/Skihut berust dat op een hardnekkig misverstand. Joop Bakker: "Mooie kwaliteit hoeft niet duur te zijn."

De Outdoorhut/Skihut, Gedempte Singelgracht 14, 1441 AP Purmerend; telefoon 0299-422734, e-mail info@skihutpurmerend.nl. Zie ook www.skihutpurmerend.nl.

Meer berichten