NIB GROUP specialist in het innen van vorderingen op een sociaal maatschappelijke manier

Algemeen
Hennie Wesselsz temidden van Wim Biesterveld (links) en Rob Schulte.
Hennie Wesselsz temidden van Wim Biesterveld (links) en Rob Schulte. (Foto: Han Giskes)

Geheel tegen de beeldvorming in doet niets aan en in de vestiging van de NIB Group denken aan een innen van vorderingen. Geen deuren met vuistdik glas, nog minder ruimtes die alleen toegankelijk zijn met een sleutel of code. Anders gezegd: de sfeer, uitstraling en de werkomgeving bij NIB zijn open en transparant. Het geeft aan hoe het bedrijf denkt over klantcontacten.

In 35 jaar is het bedrijf opgebouwd tot een grote speler.

Hennie Wesselsz en zijn echtgenote startten in 1985 vanuit een kelder aan de Amsterdamse Willemsparkweg met NIB. In de daaropvolgende 35 jaar heeft Wesselsz zijn bedrijf opgebouwd.

Wesselsz is eigenaar van NIB Group en tot voor kort directielid van de TCM Group. Binnen de onderneming wordt hij bijgestaan door een professioneel team. Wim Biesterveld en Rob Schulte zijn vrij recent toegevoegd waardoor de organisatie focus kan aanbrengen op lokale partnerships. NIB Group kenmerkt zich door zijn slagvaardigheid, nauw persoonlijk contact met de klanten en een uitstekend gedigitaliseerd platform.

Sinds 2000 is NIB Group aandeelhouder van de wereldwijd opererende TCM Group. Dat impliceert dat NIB, naast het innen van vorderingen in eigen land ook specialist is in het wereldwijd innen van openstaande facturen. Ondernemers die actief zijn in de export en regelmatig te maken hebben met buitenlandse afnemers kunnen via de TCM Group op maat worden bediend.

Denken in oplossingen is gemeengoed bij NIB. "We stellen ons altijd eerst de vraag: waarom wil iemand niet betalen? Vervolgens is het onze taak om alles uit de kast te halen om die mensen of bedrijven te helpen".

Duidelijke afspraken

NIB gaat ver om zowel opdrachtgever als debiteur zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Wesselsz: "Het is belangrijk om aan beide kanten duidelijke afspraken te maken. Wanneer een debiteur onze klant niet kan betalen door problemen met zijn eigen debiteuren, gaan we daar kijken wat er aan de hand is. Eigenlijk hebben we dus twee soorten klanten: onze opdrachtgever, maar ook zijn debiteur. En wáár het probleem ook ligt, wij vragen door en denken mee. Dat wordt gewaardeerd. Kan bijna ook niet anders, want ten eerste zijn onze klanten ons heel trouw en op de tweede plaats is een debiteur vaak wat blij met de hulp die wij bieden.

Verschillen met vroeger

De inning/incassowereld kent volgens de beleidsbepalers bij NIB grote verschillen ten opzichte van vroeger. "Destijds ging het meer om cash geld en bezocht de debiteur NIB persoonlijk om te overleggen. Nu communiceert men vooral digitaal. Daar hebben we als bedrijf goed op moeten anticiperen. Dat geldt zeker voor onze medewerkers. Wij zoeken altijd goed opgeleide mensen, die bovendien de kunst verstaan om helder zaken uiteen te zetten. Ik zeg altijd dat het vak hier pas begint. Meters maken, daar gaat het om. De dossiers worden steeds complexer en dat vergt kennis en zeker ervaring. "

In het eerste kwartaal van 2020 lanceert NIB weer een nieuwe reeks zogeheten Ronde Tafels waaraan bekende sprekers deelnemen . Deze Ronde Tafels behelzen telkens een ander thema waarvoor NIB Group u graag uitnodigt.

Unieke organisatie

Tot slot nog even terug naar de TCM Group; een unieke organisatie. Geen gewoon samenwerkingsverband maar een wereldwijd opererend bedrijf met aandeelhouders en een board structuur. In 151 landen hebben zelfstandige incassobureaus zich inmiddels aangesloten. Dat maakt TCM Group tot de allergrootste inning/incasso-organisatie wereldwijd. De efficiënte werkwijze voldoet aan alle internationale GDPR-regels en wordt door geen enkele concurrent geëvenaard. Door de board structuur is beheersing van de geldstromen en het inningsproces gegarandeerd. Wesselsz : "Door ons bijna twintig jaar geleden aan te sluiten, kreeg NIB een unieke positie. Hierdoor kunnen wij voor de Nederlandse klant die waar ook ter wereld zaken doet, de vordering behartigen..

NIB is als een van de weinigen in Nederland AFM gecertificeerd (Autoriteit Financiële Markten) en tevens lid van de brancheorganisatie VCMB (Verbond van Credit Management Bedrijven).

Kortom, gewoon een leuke, slimme club.

Nationaal Incasso Bureau (NIB) Waterlandlaan 80 1441 MR Purmerend

T: 088 12 22 200

E: info@nibincasso.nl

W: www.nibincasso.nl

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00