Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: aangeleverd)

Linden Staalbouw is stempelramenkoploper

Linden Staalbouw is al meer dan 100 jaar de partij voor op maat gemaakte machines, het realiseren van specials voor de bouw en infra en het verrichten van staal- en constructiewerkzaamheden op locatie. De grove stalen bouwmaterialen waar stempelramen uit zijn opgebouwd vragen om veel las- en snijwerk.

Medio november brachten de 'leergierige leraren' een bezoek aan Linden Staalbouw. Verheugend is het dat aan dit 35e bedrijfsbezoek naast de docenten van SG Gerrit Rietveld en SG De Triade ook werd deelgenomen door leraren van het Clusius College en het Don Bosco College. In de grote las- en constructiehal maakten zij kennis met een volledig en modern machinepark. Er zijn dagelijks veertig man actief op zo'n vijftien locaties in Nederland. De werkplaatsen zijn uiterst modern ingericht. Zo zijn bijvoorbeeld alle werkplekken in de las- en constructiehal voorzien van afzuigingsinstallaties. Werknemerswelzijn en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Het dak wordt voorzien van niet minder dan 1032 zonnepanelen waarmee Linden Staalbouw de zo vurig gewenste 'nul op de meter' gaat benaderen.

Linden Staalbouw maakt onderdeel uit van de Van 't Hek Groep. Mede dankzij de dagelijkse samenwerking met gespecialiseerde zusterbedrijven Gebr. Van 't Hek en Hektec is Linden Staalbouw als las- en constructiebedrijf voorloper op het gebied van stalen constructies.

De techniekdocenten werden ontvangen door directeur Bas Schoorl van Linden Staalbouw en adjunct-directeur Patrick IJnsen van de Van 't Hek Groep. Uit hun woorden kon worden opgemaakt dat Linden Staalbouw alles kan, maar niet ingericht is voor de echte massaproductie. Kortom, maatwerk leveren is bij Linden Staalbouw dagelijkse praktijk.

Het enthousiasme van de leraren werd nog groter toen zij oud-leerlingen van hun school aan het werk zagen bij Linden Staalbouw. 'Daar doe je het voor', liet zich een trotse docent ontvallen. Bij Linden Staalbouw zien zij de leerlingen graag komen. Eerst als stagiair en veelal vervolgens als 'BBL-er'; leerlingen die vier dagen in de praktijk werken en de vijfde dag een vervolgopleiding doen. Met de technische kennis en kunde zit het meestal wel goed, aldus Schoorl en IJnsen, maar de sociale vaardigheden kunnen vaak nog wel wat aandacht gebruiken. Een boodschap die de leraren goed in de oren knoopten.

Het werd een zeer geslaagd bezoek. Opnieuw werd duidelijk dat in onze regio heel veel mooie technische bedrijven zijn waar vakmanschap gewaardeerd en gehonoreerd wordt.

Meer berichten