Logo regiozakenwaterland.nl
Maria Deen temidden van Jeroen Jonk van Bert Jonk Autoverhuur (links) en Gerard Mesman van De Zorgcirkel.
Maria Deen temidden van Jeroen Jonk van Bert Jonk Autoverhuur (links) en Gerard Mesman van De Zorgcirkel. ((Foto: Rolf Rijken))

PRO Ondernemer van 2018 verdubbelt geldprijs naar € 3.000,-

Tijdens het nieuwjaarsfeest van de PRO, in januari van dit jaar, werd Bert Jonk Autoverhuur verrast met de PRO Ondernemersprijs 2018 in de categorie groot. De broers Robert en Jeroen Jonk konden hun geluk niet op nadat ze de trofee uit handen van juryvoorzitter Marco Dekker hadden ontvangen. Het typisch Purmerendse bedrijf kreeg echter nog meer, namelijk een cheque ter waarde van € 1.500,-, te besteden aan een nader te bepalen goed doel. "Vanaf het allereerste moment hadden we beiden het idee om het geld te gebruiken voor een leuke activiteit voor een grote groep ouderen", aldus Jeroen Jonk mede namens zijn broer Robert.

Maar er leefde meer bij de gebroeders. Toen ze eenmaal met Gerard Mesman hadden gesproken, wisten ze het zeker. De vertegenwoordiger van De Zorgcirkel overtuigde het duo van het feit dat voor heel veel ouderen de naderende kerstperiode (opnieuw) een eenzame aangelegenheid dreigt te worden. Robert Jonk: "We waren meteen om en wisten het zeker. We twijfelden geen moment en besloten het geldbedrag te verdubbelen tot € 3.000,-. We denken dat met dat bedrag een leuke activiteit voor ouderen georganiseerd kan worden."

In dat stadium werd Maria Deen ingeschakeld. Deze drijvende kracht achter Stichting Mee-Doen Purmerend bekommert zich al vele jaren om de eenzame ouderen in Purmerend. Maria is veelvuldig te vinden in een van de vestigingen van De Zorgcirkel en houdt zelfs wekelijks spreekuur in Molentocht. Gerard Mesman: "Het is aan Maria zonder meer goed besteedt om met het geld iets moois voor de doelgroep op touw te zetten."

Zo gezegd, zo gedaan. Zo kon het gebeuren dat maar liefst 82 ouderen op 11 december jongstleden in de Zorgcirkelvestiging Jaap van Praag genoten van een uitgebreide high tea. In de Bakkerzaal waren 40 bewoners van Jaap van Praag, 6 van Molentocht en 36 nog op zichzelf wonende ouderen uit Purmerend bijeen om zich tegoed te doen aan alle lekkers. En Jeroen en Robert Jonk waren eveneens van de partij. Zangeres Sandra Mooy vergrootte de feestvreugde met een enthousiast optreden.

"Dankzij Bert Jonk Autoverhuur hebben heel veel ouderen een prachtige middag beleefd. Onze grote dank gaat dan ook uit naar Robert en Jeroen", verwoordde Maria Deen de blijheid van alle aanwezigen.

Meer berichten