Heer(en) en meester in eerste contest Gastvrij Waterland

Algemeen
Winnares Suzan Bijman (tweede van links), juryvoorzitter Thierry van der Weide (links) en twee medewerkers van De Heeren.
Winnares Suzan Bijman (tweede van links), juryvoorzitter Thierry van der Weide (links) en twee medewerkers van De Heeren. (Foto: Han Giskes)

REGIO - Café De Heeren in Purmerend is winnaar geworden van de eerste Kerstcontest van Gastvrij Waterland. Na grondige bezoeken en een vragenvuur aan de tien deelnemende aan horeca en toerisme gerelateerde bedrijven koos de jury en het publiek voor het établissement van Suzan Bijman. De eigenares slaakte een vreugdekreet, nadat juryvoorzitter Thierry van der Weide haar naam uitsprak. Naast de eer ontving Suzan een oorkonde en een bos bloemen. De bekendmaking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Purmerend en Beemster. Tijdens deze gelegenheid ontvouwde afdelingsvoorzitter Arwin Versteijne de plannen voor de toekomst. Plannen die voor een groot deel in het teken staan van verbinding tussen de verschillende horeca-afdelingen en -bedrijven.

Café De Heeren van Suzan Bijman had mooiste kerstversiering

Aan de Kerstcontest deden naast winnaar De Heeren de volgende bedrijven mee: Land- en Zeezicht (Marken), De Waegh (Monnickendam), De Zuyd (Landsmeer), De Dijk (Volendam), VVV Museumwinkel, BRASA, Brasserie 1434, Kozee en Spijerman Eten & Drinken (Purmerend). Allen kregen een pagina op de website gastvrijwaterland.nl en konden zich op die manier profileren. Bovendien konden ze het oproepen om massaal op hen te stemmen. Vooraf werd gesteld dat deze voor de helft meetelden in de eindscore. Bleef voor de jury dus nog de helft over. Het was een nagenoeg ondoenlijke klus, want het was appels met peren vergelijken. De een had duizenden euro's gebudgetteerd, al dan niet met een stylist(e). En de ander moest het met minimale financiële middelen redden.

Handen vol

De juryleden Thierry van der Weide, Shirley Benoit (directeur Bureau Toerisme Laag Holland), Hans Schütt (wethouder van onder andere economie en toerisme van Edam-Volendam), Björn Folkers (Horizon College) en John Bontje (Rodi Media/Regio Zaken Waterland), met secretariële ondersteuning van Femke Sierkstra, hadden de handen vol. In twee sessies bezochten zij de deelnemers en toetste de aanwezige kerstversiering op duurzaamheid, budget, passend bij het bedrijf en naar de gemaakte publiciteit. Wie er ook bezocht werd, iedereen had zijn of haar eigen enthousiaste verhaal.

Aanstekelijk

Treffende voorbeelden waren Land- en Zeezicht van Dirk Koorndijk. Te zien was dat hun aanstekelijke enthousiasme zich in alles had vertaald naar de aanwezige versiering. Het paste de zaak als een jas. Anders was het bij De Waegh waar de eigenaars te maken hebben met een Rijksmonument. Fraai hoe ze dit in de kerstversiering hadden laten terugkomen; ingetogen en statig, zoals een monument past. En de versiering bij De Zuyd en Kozee kreeg door de aanwezigheid van pauweveren en andere bijzondere materialen weer een andere lading. Zo had iedereen een verhaal dat paste bij de zaak en de uitstraling.

Slim

"Na lang wikken en wegen, afstrepen en moeilijke keuzes hebben we een winnaar gekozen die veel stemmen kreeg. Een die kiest voor herkenbare en aantrekkelijke versiering en bovendien slim gebruik maakt van alle mogelijkheden van en in het pand. Dames en heren, de winnaar van de Gastvrij Waterland Kerstcontest is: Suzan Bijman van Café De Heeren", aldus maakte Thierry van der Weide bekend.

Het is de bedoeling dat onder de paraplu van Gastvrij Waterland minimaal drie wedstrijden per jaar worden uitgeschreven. De eerstvolgende is wie het lekkerste broodje van Waterland maakt!

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28