Logo regiozakenwaterland.nl
Moncef Beekhof, directeur van het Purmerends Museum, zag het bezoek vorig jaar toenemen.
Moncef Beekhof, directeur van het Purmerends Museum, zag het bezoek vorig jaar toenemen. ((Foto: Han Giskes))

Waterlands zakelijk in het kort

Innovatiefestival Noord-Holland

Voor alle ondernemers, beleidsmakers en anderen die innovatie mogelijk maken, organiseert de provincie Noord-Holland op woensdag 27 mei 2020 het tweede Innovatiefestival. Laat je inspireren door de meest spraakmakende innovaties en initiatieven uit Noord-Holland en zoek de verbinding met elkaar. Ook dit jaar zetten we weer de top Innovatiepioniers uit Noord-Holland in het zonnetje. 27 mei 2020, van 12.00 tot 18.30 uur in Amsterdome (Seineweg 2, nabij Amsterdam Sloterdijk). Tickets zijn nu verkrijgbaar, aanmelden via www.innovatiefestivalnh.nl.

De Posthoorn behoudt ster

Restaurant De Posthoorn in Monnickendam behoudt haar Michelin ster. Wethouder van Economische Zaken Bas ten Have feliciteerde namens het college patron Marc Boeljon.

Afscheid burgemeester Kroon

Op 31 januari nam Waterland in de Grote Kerk in Monnickendam afscheid van burgemeester Luzette Kroon (53). Kroon roemde de betrokkenheid van de inwoners van Waterland. Zij was eerste burger sinds 2012.

Sport 2000 omarmt FC Purmerend

Met het sluiten van Iterson Sport & Style eind januari kwam er een einde aan een jarenlange samenwerking tussen de sportzaak en FC Purmerend, de laatste zeven jaar als hoofdsponsor.Het bestuur van de vereniging is er in korte tijd in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor aan zich te binden: Sport 2000, gevestigd op de hoek van de Koemarkt en Kalversteeg. Het hoofdsponsorschap betekent ook dat de zondag 1 bij de herstart van het seizoen in shirts met het logo van Sport 2000 speelt. Door de goede contacten tussen Iterson en Sport 2000 is de kleding voor de vereniging nu al alleen bij Sport 2000 te verkrijgen.

Website over nieuwbouwprojecten

Gemeente Purmerend heeft een nieuwe website gelanceerd: www.vanbrugtotbrug.nl. Deze site houdt mensen op de hoogte over wat er komt in het deel van de stad vanaf de Hoornsebrug tot de Kooimanbrug. De komende jaren transformeert een flink deel van de stad. In het deel tussen de Hoornsebrug en de Kooimanbrug wordt dit het eerst zichtbaar: verschillende ontwikkelaars zijn hier al aan het werk. Deze bouwprojecten staan nu gebundeld op één site: De Looiers, Brantjesoever, Post NL, Wagenweg 9. Daarnaast staat er informatie over parkeren en eventuele omleidingen en afsluitingen in dit deel van de stad.

Nieuwe bestemming gemeentehuis

Na jarenlange leegstand wordt het voormalige gemeentehuis in Oosthuizen verkocht en krijgt het een nieuwe bestemming. Er komt een gezondheidscentrum waar huisartsen, apotheek, fysiotherapie en tandarts(en) zich gaan vestigen. De aanwezige ruimten van het consultatiebureau en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) blijven in het pand. In de lage vleugel van het gebouw komt een restaurant (horeca, pizzeria, cafetaria). Als de gemeenteraad instemt met verkoop van het pand kan de renovatie snel van start gaan.

Herontwikkeling golfbaan

Al enige tijd onderzoeken gemeente, BurgGolf en gebiedsontwikkelaar BPD of het mogelijk is om de golfbaan aan de Westerweg te herontwikkelen tot een kleinere golfbaan van 18 holes met op het terrein daarnaast zo'n 1.500 woningen. De behoefte aan woningen in Purmerend is groot. Purmerend heeft daarom als doelstelling om 10.000 woningen bij te bouwen. Een ontwikkeling op de golfbaan kan daar een mooie aanvulling op zijn. De partijen hebben met elkaar afgesproken om door te gaan met de verkenning naar de mogelijkheden.

Recordjaar Purmerends Museum

Het Purmerends Museum heeft met ruim 11.000 bezoekers in 2019 het beste resultaat van de afgelopen tien jaar bereikt. Tot grote blijdschap van directeur Moncef Beekhof, die officieel op 1 juli is aangetreden. Sindsdien is hij met een duidelijke visie op de toekomst van het museum en de plaats ervan in de stad en de regio aan de slag gegaan. In de afgelopen tien jaar kwamen er gemiddeld rond de 8.000 mensen naar de verschillende tentoonstellingen en evenementen. Een van de redenen van de toename is dat de VVV Museumwinkel dit jaar ruim 2.100 bezoekers trok.

Denkt u met ons mee?

De redactie van Regio Zaken probeert vinger aan de pols te houden van de belangrijke ontwikkelingen binnen bedrijven en de ondernemerswereld van Purmerend, Waterland en omstreken. Maar wij weten of zien natuurlijk niet alles. Heeft u een tip voor een artikel, bijvoorbeeld een interessante ontwikkeling of nieuw initiatief, weet u een mooi bedrijf of product dat aandacht verdient, kent u een ondernemer met een sterk verhaal enzovoorts?

Laat het ons weten, mail naar regiozakenwaterland@rodi.nl, en misschien ziet u uw tip gedrukt terug in Regio Zaken!

Meer berichten