Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: aangeleverd)

IJzersterke opleiding

Medio januari brachten de techniekdocenten (of zo u wilt: de leergierige leraren) een bezoek aan hun collega's bij Tetrix, dé techniekopleider van en voor bedrijven.

Veel leerlingen uit het VMBO vervolgen hun opleiding aan een MBO-school. Tetrix Praktijkgerichte opleidingen met baangarantie, heeft vestigingen in Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. De techniekdocenten bezochten de vestiging, of beter gezegd de TechniekCampus in Zaandam.

Goede bekende

Hoewel Tetrix voor de docenten een 'goede bekende' is bracht het bezoek nog meer kennis en inzicht over Tetrix en vooral over wat Tetrix te bieden heeft. Bedrijven uit de technische industrie zijn altijd op zoek naar goed opgeleid technisch personeel. Vanuit deze gedachte is ooit het huidige Tetrix ontstaan, van en voor de bedrijven uit Noord-Holland.

Tot op de dag van vandaag zijn deze ondernemingen eigenaar van Tetrix. Meer dan 200 van hen bieden regelmatig een leerwerkplek aan die voor de leerlingen kan uitmonden in een vaste baan. Naast het opleiden van mbo-leerlingen verzorgt Tetrix al vele decennia technische cursussen. Dit doet Tetrix op mbo- en mbo+ niveau op gebied van werktuigbouw, elektrotechniek en veiligheid. Alle instructeurs en docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven waarbij de invalshoek altijd gericht is op de behoefte van het bedrijfsleven. De TechniekCampus is een unieke bundeling van krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven. Praktijkgericht technisch onderwijs in optima forma en doorlopende leerlijnen tot en met mbo-niveau 4.

Antwoord op tekort

De TechniekCampus wil mbo-leerlingen een gedegen technische opleiding geven en daarmee een effectief antwoord geven op het schreeuwend tekort aan technici. De TechniekCampus werkt ook nauw samen met het vmbo-onderwijs om jonge mensen al vroegtijdig kennis te laten maken met de techniek.

Juist dit laatste aspect maakte het voor de bezoekende docenten extra interessant. Niet alleen met eigen ogen zien wat Tetrix allemaal te bieden heeft, maar ook uit de mond van de Tetrix docenten horen wat het VMBO onderwijs en Tetrix voor elkaar kunnen betekenen. Het werd een bezoek waar het etiket 'win-win situatie' niet misplaatst is.

Meer berichten