Logo regiozakenwaterland.nl
Timo en Annemieke: in hun element bij Berghroos
Timo en Annemieke: in hun element bij Berghroos ((Foto: Rodi Media))

Berghroos Bloembinders: De mooimakers...

De lat ligt hoog bij Berghroos Bloembinders op het Wormerplein, zowel in creativiteit als in kwaliteit. Maar eigenaren Annemieke van Eijk en Timo Koopman leggen hem met liefde nog hoger. Ruim een jaar geleden namen de twee collega's samen de goed lopende bloemenwinkel over, met een hechte klantenkring. Toch is hun dagelijkse uitdaging er nog meer uit te halen. Nog creatiever, nog meer totaalstyling, en nog meer bedrijven als vaste klant. Het is hard werken, maar: "We worden nog elke dag zo blij en enthousiast van deze winkel. We vinden het zelf geweldig, en dat stralen we uit. We hebben er altijd zin in."

Het is voor beide vertrouwd terrein: Annemieke werkte al bijna dertig jaar in de winkel, Timo, volgend op zijn stage, twee jaar. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, delen dezelfde ideeën, en vullen elkaar prima aan. Dus toen het aanbod kwam om samen de zaak over te nemen besloten ze de stap te zetten.

Goede smaak

Berghroos was altijd al een winkel om je ogen in uit te kijken. Annemieke en Timo hebben hier en daar hun eigen draai gegeven aan het interieur, met name de routing wat aangepast, en nog steeds straalt de goede smaak en inventiviteit er van af. Ook hebben ze de collectie interieuraccessoires uitgebreid en meer (grote) planten toegevoegd. Los gaan op dat hele interieur, waarin alles samenkomt, dat vinden ze het leukste.

Finishing touch

Annemieke: "Het is geweldig wanneer er een klant komt, zakelijk of particulier, die vraagt of we langs willen komen om de finishing touch in het interieur aan te brengen. Met bloemen en planten maak je het af tenslotte. Wij stemmen alles op elkaar af, ook met mooie bijpassende vazen, zodat het perfect is gestyled. Dat is het leukste om te doen, of het nu een woning is, een terras, een ontvangstruimte of een restaurant."

We willen de zakelijke markt nog veel meer uitbreiden

Netwerken

Timo is een enthousiaste netwerker en heeft het afgelopen jaar aardig wat nieuwe bedrijven als klant kunnen bijschrijven, waar ze kantoorbeplanting doen en onderhouden. Dat is een markt die ze nog veel meer willen uitbreiden. "Het is erg leuk om te doen, heel afwisselend, en het geeft natuurlijk wat zekerheid in vaste inkomsten. In de winkel moet je elke dag maar afwachten hoeveel klanten er binnen komen, je weet nooit wat er gaat gebeuren."
Naast losse opdrachten werken ze voor bedrijven veelal met abonnementen. "Daarin voorzien we een bedrijf het hele jaar door van mooie zijden boeketten", licht Timo toe. "Elk kwartaal krijgen ze een nieuw stuk, en met kerst pakken we lekker uit. Door de kwaliteit waar wij mee werken zie je totaal niet meer dat het zijde is. En wij passen het aan per seizoen, zodat er steeds iets nieuws staat."

Creativiteit

Hoewel echte bloembinders vinden ze zijde net zo leuk om mee te werken. Het heeft natuurlijk alles met creativiteit te maken en met kwaliteit. "Een luxe, smaakvolle uitstraling, daar gaan wij voor."

Perfecte ligging

"Soms vragen mensen wat we met zo'n mooie winkel doen op het Wormerplein. Maar we zitten hier perfect. Er is veel gratis parkeergelegenheid, kom daar maar om in de binnenstad. En als iemand grote planten of potten koopt dan rijden ze de auto voor en ze laden zo in. Hoe makkelijk wil je het hebben?," lacht Annemieke.

Meer berichten