Zeer binnenkort 230 vierkante meter BRASA

Algemeen
Nog even en dan prijkt de naam BRASA op beide panden.
Nog even en dan prijkt de naam BRASA op beide panden. (Foto: Han Giskes)

De kans om het pand van je buren te kopen komt over het algemeen maar één keer voorbij. Dat moet Arwin Versteyne, eigenaar van BRASA Purmerend, gedacht hebben toen hij in de nazomer van vorig jaar in gesprek kwam met Fridjoff van het naastgelegen Bardot. De uitkomst van dat gesprek is inmiddels lang en breed bekend in Purmerend en wijde omgeving.

De horecaondernemer sloeg onmiddellijk aan het tekenen, schetsen en visualieren en dat had weer tot gevolg dat aannemer J. Boom en onderaannemers momenteel druk doende zijn om het huidige BRASA en het voormalige Bardot met elkaar te verbinden. Ondanks dat het één geheel wordt, het concept en de uitstraling hetzelfde blijft, zorgt een stoere stalen pui met veel glas ervoor dat het nieuwe gedeelte van BRASA ruimte laat om er bijvoorbeeld besloten bedrijfsborrels of zakelijke lunches te organiseren. Zodat die groepen straks enigszins in de luwte hun dingetje kunnen doen.

Het betekent dat hotspot BRASA met een derde is vergroot tot zo'n slordige 230 vierkante meter. Het impliceert bovendien dat Versteyne en zijn medewerkers zich meer dan ooit gaan specialiseren in wijnen. Mede dankzij het binnenhalen van leverancier Wijnimport J. Bart krijgen de liefhebbers van een goed glas wijn straks een wijnkaart met 30 kwaliteitswijnen voorgeschoteld. Daarnaast zijn er vergaande plannen voor het organiseren van high wines en wijnproeverijen. "We gaan veel wijnen in het concept implementeren. En dat is niet voor niks, want er zijn hier al enkele goede gespecialiseerde biercafés. En wij zullen straks veel meer anticiperen op rode- en witte wijnen", doet Arwin Versteyne uit de doeken.

Paradepaardje

Aan zitplaatsen geen gebrek bij BRASA en BRASA 'next door', zoals Versteyne de uitbreiding nu nog noemt. BRASA van nu telt 80 plekken binnen en 110 buiten. Vanaf de opening van BRASA nieuwe stijl komen daar nog eens 40 binnen- en 40 buitenplaatsen bij. op 10 maart worden alle nieuwe parasols en terrasstoelen en -tafels geleverd en zorgt het zonnescherm over het gehele pand gemonteerd ervoor dat BRASA nog duidelijker aanwezig is. Het interieur in de uitbreiding krijgt extra glans door de fraaie bar die door Gino Babel op maat wordt gemaakt. Het wordt een absoluut paradepaardje.

Na zes jaar op de Koemarkt te zijn gevestigd barts BRASA nagenoeg uit zijn voegen. Gasten kunnen er terecht voor een ontbijt, de lunch, borrel of een diner. En dat is niet aan dovemansoren gericht, want de gelegenheid zit vrijwel altijd barstensvol. "We zijn vanaf 's morgens negen uur al open. Reserveren voor bijvoorbeeld de lunch en diner raad ik echt aan. Verder zijn er veel aanvragen voor feestjes en borrels. Daar was nooit ruimte voor, maar komt verandering in."

Betrokken medewerkers

Onlangs werd BRASA wederom uitgeroepen tot beste horecabedrijf van Noord-Holland. Niet in de laatste plaats dankzij de medewerkers bij BRASA. Arwin Versteyne prijst zich terecht gelukkig met zijn mensen die een enorme betrokkenheid aan de dag leggen. "We doen er van alles aan om onze mensen goed op te leiden. Om dat te bereiken hebben we een samenwerking met de horeca-opleiding van het Horizon College. Dat loopt geweldig. Onze mensen worden veelvuldig gecoacht, goed begeleid en intern zijn er opleidingen. Dat werpt z'n vruchten af. Inmiddels hebben we ook twee examinatoren in dient. Zij waren voorheen leermeester en zijn opgeklommen. Dat werkt ook heel stimulerend naar andere medewerkers toe. Daarnaast zijn we erkend leerbedrijf en bieden we stagiaires de kans", legt Arwin de succesvolle strategie uit.

Degenen die momenteel BRASA aandoen voor een kop koffie/thee, lunch, een borrel of diner krijgen een voucher mee die tot 31 maart recht geeft op het tweede glas wijn gratis. Noem het onderdeel van uitgekiende marketingstrategie van een ondernemer die weet wat hij wil en - nog belangrijker - wat hij kan!

Arwin Versteyne.
Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad