Logo regiozakenwaterland.nl
Henry Wassink en Marjolein de Reus bij aanvang van het eerste netwerkdiner in Kozee
Henry Wassink en Marjolein de Reus bij aanvang van het eerste netwerkdiner in Kozee ((Foto: Els Broers))

Culinair netwerkdiner 'Nice to meet you too' verhuisd

Eind januari vond de eerste editie plaats van het culinaire netwerkdiner 'Nice to meet you too' bij Restaurant Kozee op de Koemarkt. De nieuwe locatie gaf een ander jasje aan een vertrouwde avond die zonder meer was als vanouds: bruisend en gezellig. Onder de kleine veertig deelnemers waren zowel bekende gezichten als nieuwkomers die, geanimeerd in gesprek en genietend van heerlijke gerechten, werk met plezier combineerden.

Na jarenlang hun gasten te hebben ontvangen in Restaurant Bardot, eveneens op de Koemarkt, moesten organisators Henry Wassink en Cynthia Schippers van Ad68 na sluiting van Bardot op zoek naar een nieuwe locatie. Henry: "Ik kreeg al wel wat aanbiedingen hier en daar, maar ik wilde eerst goed nadenken over hoe ik het voort wilde zetten. De diners waren erg populair en in principe begin je nu weer helemaal overnieuw. Gezien het feit dat de avonden steeds drukker werden wilde ik zeker door, en als het goed gaat wil je ook niet teveel veranderen aan het concept."

Kern concept is intieme setting en kwaliteitsdiner

'Nice to meet you too' mocht dan wel erg gegroeid zijn qua aantal deelnemers, kern van het concept bleef de kleine, intieme setting en het kwaliteitsdiner. De locatie Bardot was, behalve de kwaliteit die het bood, ook mooi omdat veel mensen dit nog niet kenden en blij verrast werden; zo'n match wilde hij weer. Wassink kon eigenlijk maar één zaak bedenken die in de voetsporen van Bardot kon stappen.

Profileren

"Henry en Cynthia eten regelmatig bij ons, dus we kenden elkaar al", vertelt Marjolein de Reus, samen met haar partner Phil eigenaar van Kozee. "Op een avond zag ik hem met zijn armen over elkaar een beetje om zich heen kijken en toen wist ik: hij gaat het eindelijk vragen", lacht ze. Phil en Marjolein hoopten daar al op. Het horecastel heeft na drieënhalf jaar opbouwen helemaal hun draai gevonden in Kozee en Purmerend. Het afgelopen jaar hebben ze zeer goed gedraaid en ze vinden het tijd dat ze zich meer gaan profileren.

Kwaliteitsrestaurant

"We zijn klaar voor de volgende stap. Steeds meer mensen weten ons te vinden. We merken dat nieuwe gasten altijd blij verrast zijn, en vaak lekker lang blijven hangen. Maar we willen ook regionaal bekender worden en nog meer onze naam vestigen als kwaliteitsrestaurant. Zo'n netwerkdiner is daar natuurlijk perfect voor, er komen toch veel mensen binnen die nog nooit bij ons hebben gegeten. De woensdagavond komt voor ons ook prima uit, normaal zijn we dan gesloten. Het is prettig die avond op deze manier in te vullen."

Henry besloot uiteindelijk niets te wijzigen aan het concept van Nice to meet. "Ik heb alleen de uitstraling een kleine upgrade gegeven. Kozee heeft een goed gevulde beeldbank met foto's van mooie gerechten die ik daarvoor kan gebruiken."

Grote bedrijven

"Ik wil proberen om meer grotere bedrijven binnen te krijgen, die zijn wat meer terughoudend bij dit soort netwerkevents. Ze vragen zich af wat zij er aan hebben. Maar ik heb er een aantal binnen gehad en zij gaven na afloop altijd een compliment. Het eten was top en ze hadden veel mensen gesproken. Want uiteindelijk lopen grote en kleine ondernemers toch vaak tegen dezelfde problemen aan, dus iedereen haalt er iets uit qua werk. Er zijn al aardig wat grote projecten doorheen gegaan via contacten uit Nice to meet you too", besluit hij.

www.ad68design.nl

Meer berichten