Culinair netwerkdiner 'Nice to meet you too' verhuisd

Algemeen
Henry Wassink en Marjolein de Reus bij aanvang van het eerste netwerkdiner in Kozee
Henry Wassink en Marjolein de Reus bij aanvang van het eerste netwerkdiner in Kozee (Foto: Els Broers)

Eind januari vond de eerste editie plaats van het culinaire netwerkdiner 'Nice to meet you too' bij Restaurant Kozee op de Koemarkt. De nieuwe locatie gaf een ander jasje aan een vertrouwde avond die zonder meer was als vanouds: bruisend en gezellig. Onder de kleine veertig deelnemers waren zowel bekende gezichten als nieuwkomers die, geanimeerd in gesprek en genietend van heerlijke gerechten, werk met plezier combineerden.

Na jarenlang hun gasten te hebben ontvangen in Restaurant Bardot, eveneens op de Koemarkt, moesten organisators Henry Wassink en Cynthia Schippers van Ad68 na sluiting van Bardot op zoek naar een nieuwe locatie. Henry: "Ik kreeg al wel wat aanbiedingen hier en daar, maar ik wilde eerst goed nadenken over hoe ik het voort wilde zetten. De diners waren erg populair en in principe begin je nu weer helemaal overnieuw. Gezien het feit dat de avonden steeds drukker werden wilde ik zeker door, en als het goed gaat wil je ook niet teveel veranderen aan het concept."

Kern concept is intieme setting en kwaliteitsdiner

'Nice to meet you too' mocht dan wel erg gegroeid zijn qua aantal deelnemers, kern van het concept bleef de kleine, intieme setting en het kwaliteitsdiner. De locatie Bardot was, behalve de kwaliteit die het bood, ook mooi omdat veel mensen dit nog niet kenden en blij verrast werden; zo'n match wilde hij weer. Wassink kon eigenlijk maar één zaak bedenken die in de voetsporen van Bardot kon stappen.

Profileren

"Henry en Cynthia eten regelmatig bij ons, dus we kenden elkaar al", vertelt Marjolein de Reus, samen met haar partner Phil eigenaar van Kozee. "Op een avond zag ik hem met zijn armen over elkaar een beetje om zich heen kijken en toen wist ik: hij gaat het eindelijk vragen", lacht ze. Phil en Marjolein hoopten daar al op. Het horecastel heeft na drieënhalf jaar opbouwen helemaal hun draai gevonden in Kozee en Purmerend. Het afgelopen jaar hebben ze zeer goed gedraaid en ze vinden het tijd dat ze zich meer gaan profileren.

Kwaliteitsrestaurant

"We zijn klaar voor de volgende stap. Steeds meer mensen weten ons te vinden. We merken dat nieuwe gasten altijd blij verrast zijn, en vaak lekker lang blijven hangen. Maar we willen ook regionaal bekender worden en nog meer onze naam vestigen als kwaliteitsrestaurant. Zo'n netwerkdiner is daar natuurlijk perfect voor, er komen toch veel mensen binnen die nog nooit bij ons hebben gegeten. De woensdagavond komt voor ons ook prima uit, normaal zijn we dan gesloten. Het is prettig die avond op deze manier in te vullen."

Henry besloot uiteindelijk niets te wijzigen aan het concept van Nice to meet. "Ik heb alleen de uitstraling een kleine upgrade gegeven. Kozee heeft een goed gevulde beeldbank met foto's van mooie gerechten die ik daarvoor kan gebruiken."

Grote bedrijven

"Ik wil proberen om meer grotere bedrijven binnen te krijgen, die zijn wat meer terughoudend bij dit soort netwerkevents. Ze vragen zich af wat zij er aan hebben. Maar ik heb er een aantal binnen gehad en zij gaven na afloop altijd een compliment. Het eten was top en ze hadden veel mensen gesproken. Want uiteindelijk lopen grote en kleine ondernemers toch vaak tegen dezelfde problemen aan, dus iedereen haalt er iets uit qua werk. Er zijn al aardig wat grote projecten doorheen gegaan via contacten uit Nice to meet you too", besluit hij.

www.ad68design.nl

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28