Logo regiozakenwaterland.nl
Sander Mook: 'De Markthal is een plek voor Purmerenders en voor zakelijke events.'
Sander Mook: 'De Markthal is een plek voor Purmerenders en voor zakelijke events.' ((Foto: Els Broers))

Markthal Purmerend ingewijd met Openingsfestival op 21 maart

PURMEREND –  De Markthal Purmerend wordt op 20 maart officieel geopend door initiatiefnemer Frits Dix en burgemeester Don Bijl, in een gezelschap van genodigden. Wie daar niet bij is maar wel nieuwsgierig kan er de volgende dag terecht. Zaterdag 21 maart zet de Markthal haar deuren open met een Openingsfestival voor alle Purmerenders. Van 12.00 tot 16.00 in de middag en van 20.00 tot 00.00 uur in de avond kan iedereen een kijkje komen nemen en sfeer proeven.

Er is een feestelijk programma samengesteld met live muziek, schminken voor de kinderen, er kan een hapje en drankje worden gekocht: kortom de Markthal wordt goed ingewijd. Het wordt 'knallen!', aldus commercieel manager Sander Mook van de Markthal Purmerend. "We gaan met alle Purmerenders vieren dat de Markthal geopend is."

Flexibele locatie

Het openingsweekend in maart draait volledig om inspireren. Sander: "We willen laten zien hoe de hal er, volledig aangekleed, uit kan zien bij een event, en wat de mogelijkheden zijn. We zien hier wel eens mensen naar binnen kijken in afwachting van wanneer de inboedel naar binnen wordt gebracht. Maar die komt er niet, voorlopig althans. We hebben zeer geavanceerde basisfaciliteiten zoals RGB led verlichting waarmee we het interieur in elke gewenste kleur kunnen zetten, WiFi natuurlijk en goede verwarming en afzuiging. Maar vooral willen we flexibel zijn. Bedrijven en organisaties kunnen hier een event organiseren en dat geheel invullen en aankleden zoals ze zelf willen. Congressen, bedrijfsfeesten, bruiloften en partijen kunnen wij vanuit de Markthal geheel faciliteren."

Volop ideeën

De Markthal gaat ook een cultureel maatschappelijke rol vervullen voor Purmerend. Sander: "Het is een plek voor alle Purmerenders. We willen onderdeel zijn wat van zich afspeelt op de Koemarkt. Als er een foodfestival is kun je dat bij een slecht weer scenario ook binnen houden. En binnenkort staat ook een deel van de kermis in de Markthal. We hebben volop ideeën waarmee de Markthal iets gaat toevoegen. Denk aan een Waterlandse markt, met producten uit de regio. Een echte streekmarkt met een stukje entertainment, een foodtruck, kindervermaak, een kopje koffie en leuke kramen. Maar ook livemuziek, culinaire evenementen, proeverijen of een artfair en natuurlijk iets moois met kerst. Een gezellige kerstmarkt waar je lekker een biertje kunt drinken, en een broodje eten, waar de kinderen worden vermaakt. Niet zomaar een markt maar een complete beleving. Uiteindelijk zou de Markthal een rol kunnen spelen in de stadspromotie door de evenementen die hier plaats vinden."

Ode

Er ligt geen blauwdruk klaar voor een locatie als de Markthal. Sander: "Het is met niets te vergelijken. De naam is een ode aan de stad Purmerend, naar de marktstad die het is en de veemarkt die het had. Het heeft de uitstraling van een markthal, en dat is het ook, maar het moet en kan veel meer zijn dan dat. Het moet ruimte bieden aan wat er nog niet is. De eerste events staan gepland, verder gaan we komende tijd uitvinden wat wel en wat niet werkt."

Meer berichten