Logo regiozakenwaterland.nl
"Schroom niet om contact op te nemen. Dan kunnen we kijken of we je kunnen helpen", aldus het voorzittersduo Marije Sliphorst en Daniël Pardoen.
"Schroom niet om contact op te nemen. Dan kunnen we kijken of we je kunnen helpen", aldus het voorzittersduo Marije Sliphorst en Daniël Pardoen. ((Foto: aangeleverd))

PRO roept op om hulpvraag kenbaar te maken

"Lieve leden,

We staan de aankomende maanden met z’n allen voor zware uitdagingen. Voorop staat de uitdaging om gezond te blijven, niet enkel onze eigen gezondheid, maar ook die van onze familie, vrienden en eenieder om ons heen.

Dat wij deze brief beginnen met gezondheid heeft een reden. Wat er ook voor zware uitdaging onze kant op gaat komen, eenieder zijn gezondheid is van het grootste en primaire belang. Wij vragen jullie dan ook de RIVM regels zo goed mogelijk na te leven.

Ook zakelijk kunnen we inmiddels van een catastrofe spreken. Bij meerdere leden zijn de omzetten volledig weggevallen waarbij het niet de vraag is of, maar wanneer, en met welke impact het gevolg hiervan bij ons allemaal (en onze werknemers) terecht komt.

Onze economie is op alle vlakken nauw met elkaar verbonden en wij zullen dan ook allemaal de schade van deze situatie ondervinden. Met dit in gedachten is het van belang om elkaar juist in deze tijd te ondersteunen om ieders hoofd boven water te houden. Stel projecten niet uit, innoveer, zit niet te strak op betaaltermijnen van getroffen bedrijven, betaal je rekeningen op tijd en blijf zoveel mogelijk, met de regels van het RIVM in acht nemend, de bedrijfsvoering voortzetten. Juist stil gaan staan en afwachten zal een nog grotere negatieve impact op onze economie hebben.

Er zijn bedrijven in onze regio die acute hulp nodig zullen hebben. Wij vragen deze bedrijven (lid of geen lid) om hun hulpvraag kenbaar te maken. Schaam je niet, mensen vinden het fijn om elkaar te helpen. Deze eigenschap zit ingebakken in onze natuur en maakt ons gelukkiger. Denk maar eens hoe fijn je het zelf vindt als je iemand hebt mogen helpen.

We hebben hiervoor op LinkedIn een groep (https://www.linkedin.com/groups/2716840/) waarin je je hulpvraag kan stellen en waarbij we graag nogmaals aanstippen dat dit niet alleen voor PRO leden is. De PRO is een regionale belangenbehartiger welke een overstijgend doel moet kunnen dienen indien de situatie daarom vraagt. Mocht je dit medium toch te lastig vinden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen zodat we kijken in ons netwerk hoe en of we je kunnen helpen.

Uiteraard zijn wij als belangenbehartiger achter de schermen druk bezig met deze situatie. Overleg met scholen, gemeente en andere belangrijke partijen wordt gevoerd. Dit is echter voor ons ook een situatie die ongekend is en waarbij we misschien zaken over het hoofd zien. Ook hiervoor geldt, attendeer ons erop zodat wij beter in staat zijn om eenieder van jullie te helpen en van de juiste informatie te voorzien als deze voor handen en relevant is.

Wij hopen uiteraard dat de situatie snel verbetert, maar houden ook rekening met het scenario dat dit nog voor een langere periode kan gaan duren. Reden te meer om op elkaar te letten en samen de schouders eronder te zetten. We moeten het immers samen doen, immers: Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’.

We wensen jullie allemaal veel liefs, wijsheid en gezondheid toe."

Namens het PRO bestuur

Daniël Pardoen en Marije Sliphorst

Meer berichten