Geloof in familiebedrijf nu nòg sterker

Algemeen
Liane de Ruijter van FamilieZaken.
Liane de Ruijter van FamilieZaken. (Foto: aangeleverd)

REGIO - "Wij geloven in deze tijd nog meer in de kracht van het familiebedrijf! Familiebedrijven hebben al meerdere uitdagingen doorstaan en staan nu voor een volgende grote uitdaging; de enorme impact die het Coronavirus heeft." Dat zegt Liane de Ruijter van FamilieZaken.

Ze heeft de ervaring dat ieder mens er anders mee om gaat. "In deze periode, wanneer de wereld om ons heen in rap tempo veranderd en de vaste grond onder onze voeten lijkt te verdwijnen, wordt des te meer duidelijk dat de band met familie onmiskenbaar belangrijk is. In tijden van crisis ben je des te meer aangewezen op je familie."

En juist dat is volgens Liane zeer welkom nu en voor familiebedrijven een groot voordeel. "Samen ben je sterk. Natuurlijk is het schrikken na het bericht dat de scholen dichtgaan en zijn we ook echt wel bezorgd over de gezondheid van de mensen om mij heen. Ook voel je als ondernemer de spanning van het direct moeten schakelen met je bedrijf en de plannen moeten wijzigen die we al hadden staan. Maar je kan er niet te lang in blijven hangen! Dat zit ook niet in ons karakter."

Positieve mindset

De tweede gedachte binnen FamilieZaken was ook meteen dat ook dit weer voorbij gaat. "Alleen met een positieve mindset ben je in staat tot creativiteit en actie. Die mindset kan je (leren) oproepen en hebben we juist nu het allerhardst nodig om op gezondheidsvlak, op financieel vlak en om onze bedrijven door deze tijd te loodsen. Nu meer dan ooit moet je in beweging blijven. Jezelf ontwikkelen, in contact blijven met je klanten en je team leiden. Er komen straks weer andere tijden aan. Hierin moeten we elkaar ondersteunen en inspireren", meent Liane.

Online

Als dat niet face-to-face kan, dan online! Vandaar dat de bijeenkomst van afgelopen maandag voor de leden van de Vereniging Familiebedrijven NH, is omgezet in een online meeting. RSM accountants en fiscalisten, de nieuwe kennispartner van de Vereniging, en Marije Sliphorst vanuit Abma advocaten waren hierbij aanwezig om de ins en outs van alle regelingen die vanuit de overheid zijn aangegeven, uiteen te zetten.

Veel is nog niet duidelijk en daarnaast kunnen veel regelingen nog niet worden aangevraagd. Liane de Ruijter: "Naast de heldere inhoudelijke informatie, was het vooral fijn om de leden online te zien en hun persoonlijke verhalen te horen. Dat zorgt voor verbinding. Als afsluiting bood RSM aan elk lid van de vereniging bij te willen staan in het beantwoorden van hun vragen."

Brainstormen

FamilieZaken bood aan om vrijblijvend en kosteloos online met andere familiale ondernemers samen te brainstormen. "Zo kunnen we gezamenlijk kijken naar kansen voor de korte termijn én lange termijn. We kunnen elkaar inspireren en versterken, juist nu! Dit is de energie die je in beweging brengt en houdt. Daar geloven we in. 'Als we niet langer de situatie kunnen veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen' Victor Frankl"        

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd en/of wilt je er meer over weten, stuur dan een bericht naar info@familiezaken.nl of bel 06 23 42 74 37 (Liane de Ruijter).

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28