Logo regiozakenwaterland.nl
Liane de Ruijter van FamilieZaken.
Liane de Ruijter van FamilieZaken. ((Foto: aangeleverd))

Geloof in familiebedrijf nu nòg sterker

REGIO - "Wij geloven in deze tijd nog meer in de kracht van het familiebedrijf! Familiebedrijven hebben al meerdere uitdagingen doorstaan en staan nu voor een volgende grote uitdaging; de enorme impact die het Coronavirus heeft." Dat zegt Liane de Ruijter van FamilieZaken.

Ze heeft de ervaring dat ieder mens er anders mee om gaat. "In deze periode, wanneer de wereld om ons heen in rap tempo veranderd en de vaste grond onder onze voeten lijkt te verdwijnen, wordt des te meer duidelijk dat de band met familie onmiskenbaar belangrijk is. In tijden van crisis ben je des te meer aangewezen op je familie."

En juist dat is volgens Liane zeer welkom nu en voor familiebedrijven een groot voordeel. "Samen ben je sterk. Natuurlijk is het schrikken na het bericht dat de scholen dichtgaan en zijn we ook echt wel bezorgd over de gezondheid van de mensen om mij heen. Ook voel je als ondernemer de spanning van het direct moeten schakelen met je bedrijf en de plannen moeten wijzigen die we al hadden staan. Maar je kan er niet te lang in blijven hangen! Dat zit ook niet in ons karakter."

Positieve mindset

De tweede gedachte binnen FamilieZaken was ook meteen dat ook dit weer voorbij gaat. "Alleen met een positieve mindset ben je in staat tot creativiteit en actie. Die mindset kan je (leren) oproepen en hebben we juist nu het allerhardst nodig om op gezondheidsvlak, op financieel vlak en om onze bedrijven door deze tijd te loodsen. Nu meer dan ooit moet je in beweging blijven. Jezelf ontwikkelen, in contact blijven met je klanten en je team leiden. Er komen straks weer andere tijden aan. Hierin moeten we elkaar ondersteunen en inspireren", meent Liane.

Online

Als dat niet face-to-face kan, dan online! Vandaar dat de bijeenkomst van afgelopen maandag voor de leden van de Vereniging Familiebedrijven NH, is omgezet in een online meeting. RSM accountants en fiscalisten, de nieuwe kennispartner van de Vereniging, en Marije Sliphorst vanuit Abma advocaten waren hierbij aanwezig om de ins en outs van alle regelingen die vanuit de overheid zijn aangegeven, uiteen te zetten.

Veel is nog niet duidelijk en daarnaast kunnen veel regelingen nog niet worden aangevraagd. Liane de Ruijter: "Naast de heldere inhoudelijke informatie, was het vooral fijn om de leden online te zien en hun persoonlijke verhalen te horen. Dat zorgt voor verbinding. Als afsluiting bood RSM aan elk lid van de vereniging bij te willen staan in het beantwoorden van hun vragen."

Brainstormen

FamilieZaken bood aan om vrijblijvend en kosteloos online met andere familiale ondernemers samen te brainstormen. "Zo kunnen we gezamenlijk kijken naar kansen voor de korte termijn én lange termijn. We kunnen elkaar inspireren en versterken, juist nu! Dit is de energie die je in beweging brengt en houdt. Daar geloven we in. 'Als we niet langer de situatie kunnen veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen' Victor Frankl"        

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd en/of wilt je er meer over weten, stuur dan een bericht naar info@familiezaken.nl of bel 06 23 42 74 37 (Liane de Ruijter).

Meer berichten