Geloof in familiebedrijf nu nòg sterker

Algemeen
Liane de Ruijter van FamilieZaken.
Liane de Ruijter van FamilieZaken. (Foto: aangeleverd)

REGIO - "Wij geloven in deze tijd nog meer in de kracht van het familiebedrijf! Familiebedrijven hebben al meerdere uitdagingen doorstaan en staan nu voor een volgende grote uitdaging; de enorme impact die het Coronavirus heeft." Dat zegt Liane de Ruijter van FamilieZaken.

Ze heeft de ervaring dat ieder mens er anders mee om gaat. "In deze periode, wanneer de wereld om ons heen in rap tempo veranderd en de vaste grond onder onze voeten lijkt te verdwijnen, wordt des te meer duidelijk dat de band met familie onmiskenbaar belangrijk is. In tijden van crisis ben je des te meer aangewezen op je familie."

En juist dat is volgens Liane zeer welkom nu en voor familiebedrijven een groot voordeel. "Samen ben je sterk. Natuurlijk is het schrikken na het bericht dat de scholen dichtgaan en zijn we ook echt wel bezorgd over de gezondheid van de mensen om mij heen. Ook voel je als ondernemer de spanning van het direct moeten schakelen met je bedrijf en de plannen moeten wijzigen die we al hadden staan. Maar je kan er niet te lang in blijven hangen! Dat zit ook niet in ons karakter."

Positieve mindset

De tweede gedachte binnen FamilieZaken was ook meteen dat ook dit weer voorbij gaat. "Alleen met een positieve mindset ben je in staat tot creativiteit en actie. Die mindset kan je (leren) oproepen en hebben we juist nu het allerhardst nodig om op gezondheidsvlak, op financieel vlak en om onze bedrijven door deze tijd te loodsen. Nu meer dan ooit moet je in beweging blijven. Jezelf ontwikkelen, in contact blijven met je klanten en je team leiden. Er komen straks weer andere tijden aan. Hierin moeten we elkaar ondersteunen en inspireren", meent Liane.

Online

Als dat niet face-to-face kan, dan online! Vandaar dat de bijeenkomst van afgelopen maandag voor de leden van de Vereniging Familiebedrijven NH, is omgezet in een online meeting. RSM accountants en fiscalisten, de nieuwe kennispartner van de Vereniging, en Marije Sliphorst vanuit Abma advocaten waren hierbij aanwezig om de ins en outs van alle regelingen die vanuit de overheid zijn aangegeven, uiteen te zetten.

Veel is nog niet duidelijk en daarnaast kunnen veel regelingen nog niet worden aangevraagd. Liane de Ruijter: "Naast de heldere inhoudelijke informatie, was het vooral fijn om de leden online te zien en hun persoonlijke verhalen te horen. Dat zorgt voor verbinding. Als afsluiting bood RSM aan elk lid van de vereniging bij te willen staan in het beantwoorden van hun vragen."

Brainstormen

FamilieZaken bood aan om vrijblijvend en kosteloos online met andere familiale ondernemers samen te brainstormen. "Zo kunnen we gezamenlijk kijken naar kansen voor de korte termijn én lange termijn. We kunnen elkaar inspireren en versterken, juist nu! Dit is de energie die je in beweging brengt en houdt. Daar geloven we in. 'Als we niet langer de situatie kunnen veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen' Victor Frankl"        

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd en/of wilt je er meer over weten, stuur dan een bericht naar info@familiezaken.nl of bel 06 23 42 74 37 (Liane de Ruijter).

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen