Logo regiozakenwaterland.nl
Rachel Hayhoe.
Rachel Hayhoe. ((Foto: Willibrord))

Stel niet uit wat je toch al van plan was

PURMEREND - Een groots feest met mijn twee zoons vieren! Dat zou komend weekend de bedoeling zijn. Alle drie beleven we dit jaar namelijk een bijzondere leeftijd.

Rachel Hayhoe: "Gun ondernemers het werk"

In plaats daarvan wordt het een online verjaardag. Zo mooi om een andere wijze van contact te zien ontstaan. De één nog wat onwennig (wat moet ik downloaden en hoe werkt dat dan?) en de ander biedt aan de toastjes te verzorgen of vraagt of hij zelf drank mee moet nemen (hahaha).De videolink is verzonden en om middernacht zullen we proosten op mijn verjaardag. En op een snel einde van deze onwerkelijke periode, waarin veel mensen ziek worden en overlijden.

We zijn er voor elkaar

Een periode ook waarin er mooie initiatieven ontstaan en we er voor elkaar zijn. Ook als ondernemer kan ik dat beamen. Van face to face gesprekken bij mij op kantoor stappen we zo over op beeldgesprekken op afstand. En maken we letterlijk en figuurlijk toch verbinding met elkaar. Zo kan ik ook in deze tijd bij de afwikkeling van een nalatenschap gelukkig nog een luisterend oor en advies en begeleiding blijven geven.

Niet de hand op de knip houden

Het is van belang de ondernemers, waar het kan, ook nu het werk te gunnen en niet de hand op de knip te houden. Dus stel vooral niet uit wat je toch al van plan was te laten doen of aan te schaffen, binnen de richtlijnen natuurlijk. Help elkaar waar het kan, nu of later, want de steunmaatregelen voor ondernemers worden uiteindelijk door ons allemaal bekostigd, of je nu in loondienst of zzp’er bent.

Onze daadwerkelijke verjaardagen? Die vieren we gewoon volgend jaar alsnog groots. Maar deze online verjaardag? Die is mijn meest bijzondere verjaardag ooit!

Zorg goed voor jezelf en elkaar, stay healthy!

Rachel Hayhoe

Hayhoe Familierechtadvies

rachel@hayhoefamilierechtadvies.nl

www.hayhoefamilierechtadvies.nl

tel. 0299-473396 / 06 - 41 42 12 09

Meer berichten