Logo regiozakenwaterland.nl
Is het wel zo'n goed idee om bij het stadhuis een ondergrondse parkeergarage te bouwen?, vraagt Z Lijner zich af.
Is het wel zo'n goed idee om bij het stadhuis een ondergrondse parkeergarage te bouwen?, vraagt Z Lijner zich af. ((Beeld: Karres & Brands))

Veranderende tijden, veranderende inzichten

Ons land is ruim 3 weken in de ijzeren greep van het coronavirus. Sommige mensen worstelen met hun gezondheid of hebben zorgen over de gezondheid van hun naasten. De impact op de economie is enorm en abrupt. Veel bedrijven en zzp'ers hebben hun omzet zien instorten. Hoewel de overheid een zwaar pakket aan steunmaatregelen heeft getroffen, maken veel ondernemers zich zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf.

Is een parkeergarage onder de Schapenmarkt niet veel beter?

Het zal niemand verbazen als er ondernemingen omvallen. Vooral in de winkelgebieden zullen de gevolgen zichtbaar zijn. Gevreesd moet worden dat talloze winkels en horecagelegenheden de deuren definitief moeten sluiten. Voor nu kunnen we proberen de lokale ondernemers te steunen door vooral dáár te kopen. Misschien zijn het slechts druppels op een gloeiende plaat, maar toch!

Spookgebieden?

De effecten van de coronacrisis zullen pas zichtbaar zijn nadat deze voorbij is. Worden de winkelgebieden spookgebieden? Het zou zomaar kunnen. Het is aan de consument om het koopgedrag zodanig in te richten dat de lokale ondernemers er ook ná de crisis nog brood in zien om hun winkels open te houden. Maar het is ook aan de gemeente om te zorgen voor een aantrekkelijk winkelgebied.

Ondergrondse parkeergarage

De gemeente wil een ondergrondse parkeergarage bij het stadhuis. Is dat wel zo’n goed plan? Ik vraag het me af. De loopafstand van het stadhuis naar het winkelgebied is fors, zeker voor de steeds grijzer worden consument. De gemiddelde consument wil de auto het liefste voor de toonbank parkeren. Mijn advies aan de gemeente is om nog eens heel goed na te denken over die 17 miljoen euro kostende garage bij het stadhuis.

Onder de Schapenmarkt

Nu de wereld in slechts enkele weken ingrijpend is veranderd dringt de vraag zich op of het niet veel verstandiger om een garage onder de Schapenmarkt te bouwen. Dichter bij de winkels en restaurants, beter voor de consument en winkeliers. Want dat we een aantrekkelijke binnenstad willen (behouden) staat voor mij als een paal boven water.

Z Lijner

Meer berichten