Logo regiozakenwaterland.nl
Foto: Andrea Piacquadio via Pexels.

Coronaregelingen: kijk waar je recht op hebt

Om bedrijven te helpen staat sinds 10 april de Coronacalculator van MKB Nederland en VNO NCW online. Deze rekenhulp geeft de ondernemer een overzicht van hoe het bedrijf ervoor staat én hoe men hulp kan krijgen tijdens de coronacrisis.

Met de tool willen de ondernemersverenigingen het eenvoudig maken om overzicht te krijgen in de verschillende nieuwe regelingen om ondernemers te helpen. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW: “Ondernemers hebben nu zoveel aan hun hoofd. Met de nieuwe calculator helpen we ze eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie. Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden.”

De calculator heeft twee gegevens nodig, het KvK-nummer en de wetenschap of men personeel in dienst heeft. Daarna rolt er een overzicht uit, opgebouwd uit drie delen: welke tegemoetkomingen men kan vragen, welke betalingen aan de overheid men kan uitstellen en waar men – indien nodig – krediet kan aanvragen. Bij alle is direct de mogelijkheid om de opties aan te vragen.

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof laat direct weten dat de tool nog wordt uitgebreid. “Ondernemen doe je niet alleen en wij steunen ondernemers waar we kunnen. In de lobby, maar ook praktisch zoals met deze calculator. We blijven deze tool komende tijd op basis van alle ervaringen en ontwikkelingen steeds verder verfijnen en uitbreiden.”

Kijk op www.coronacalculator.nl

Meer berichten