Logo regiozakenwaterland.nl
Kees Groothuizen en Joost Brugman.
Kees Groothuizen en Joost Brugman. ((Foto: Han Giskes))

Van Overbeek Makelaars 50 jaar specialisme

Toen Joop van Overbeek in 1970, op 24-jarige leeftijd, aan het Purmerendse Tramplein een makelaarskantoor begon, kon hij wel hopen maar onmogelijk vermoeden dat de onderneming 50 jaar later nog steeds toonaangevend is in Noord-Holland. Toch is het zo! En het frappante is dat er qua betrokkenheid bij en beleving van het makelaars vak tussen toen en nu eigenlijk niks veranderd is. Behalve de mensen dan, want was het ruim vier decennia grondlegger Joop van Overbeek die aan de touwtjes trok, nu vormen de bedrijfsmakelaars Kees Groothuizen en Joost Brugman alweer vele jaren een uiterst succesvol duo.

Beleving en betrokkenheid! De woorden zijn gevallen, maar bij Van Overbeek kan er gerust een derde bedrijfseigenschap aan toegevoegd worden, namelijk specialisme. En juist dat specialisme komt Van Overbeek uitstekend van pas, zeker ten aanzien van de bedrijfsmakelaardij. "Het is altijd onze visie geweest om ons te specialiseren in het bedrijfsonroerend goed. Dat kun je er namelijk niet even bijdoen, daar heb je verstand van zaken voor nodig. Als je geen know how van de materie hebt heb je niks te bieden. Het gaat erom dat je overal tussen moet zitten", benadrukt Kees Groothuizen in de vestiging aan de Gorslaan in Purmerend.

"We behandelen alle objecten op identieke wijze en doen dat vanuit een dienstverlenend pespectief"

Het was Van Overbeek die ooit de basis legde voor de bedrijfsmakelaardij in deze grote regio. "Makelen is verbinden en dat geldt zeker voor de bedrijfsmakelaardij. Het beperkt zich niet alleen tot het aankopen of verkopen van objecten. Het betekent van het begin tot einde samenwerken; met gemeente, provincie, banken, investeerders, beleggers en noem maar op. Het is één groot samenspel", beaamt Joost Brugman.

Baanstee-Noord

Als treffend voorbeeld noemen beide heren het bedrijventerrein Baanstee-Noord in Purmerend. Het heeft lange tijd geduurd alvorens Cirkeldis (de inmiddels ter ziele gegane centrale keuken van zorgorganisatie De Zorgcirkel) buren kreeg. Ga nu kijken en aan de rand van Kwadijk is een modern bedrijventerrein ontwikkeld.

"Het gaat erom dat je een dergelijk terrein van de juiste ondernemers voorziet. Natuurlijk is het onzin om ons alle credits te geven, maar in goede samenwerking met de gemeente hebben we wel degelijk een groot aandeel gehad in de vestiging van bedrijven die er nu zitten. Dat is alleen mogelijk als je aan de vraag- en aanbodkant over de juiste contacten beschikt. Wij proberen altijd op het kruispunt van vraag en aanbod te opereren."

Een garage van 10 vierkante meter of een bedrijfs- en/of kantorenpand van ettelijke honderden of duizenden vierkante meters. Het maakt voor de mensen van Van Overbeek totaal geen verschil. Groothuizen; "We behandelen alle aan- en verkoopobjecten op identieke wijze en dat doen we op een gezonde manier en vanuit een dienstverlenend perspectief. Zo zijn we groot geworden en zo kijken we ook naar de toekomst. Kijk, als je al zolang bestaat ben je een serieuze partner. Dan hebben de mensen waarmee we zaken doen vertrouwen in je."

Kwalitatieve taxaties

Het belang van een juiste waardebepaling is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het zakelijk verkeer. Bij geldverstrekkers, verzekeraars, kopers én verkopers, maar ook in het kader van een fiscale aangelegenheid. Daarmee is het belang van een gedegen, afgewogen taxatie al snel duidelijk. Ook dat is een specialisme waarin Van Overbeek Taxateurs zich al vele jaren weet te onderscheiden.

De bedrijfsmakelaars zorgen voor een goed onderbouwd rapport volgens het Taxatie Management Instituut oftewel TMI taxatie. Een TMI taxateur wordt getoetst op zijn vaardigheden voor toetreding tot TMI. Eenmaal binnen wordt de taxateur verplicht bijgeschoold middels de TMI Academy. De taxaties worden verwerkt binnen het Taxatie Management Systeem en voldoen aan de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed van TMI. Uitgebrachte taxaties worden steekproefsgewijs gecontroleerd door een Kwaliteitscommissie. Bij twijfel of vragen kan de opdrachtgever ook zelf een taxatie voorleggen aan deze commissie. Een TMI taxatie staat dus voor kwaliteit.

Van Overbeek is ook AVéWé Groep, Finconcept en vijf vestigingen van Hypotheekshop

Van Overbeek Makelaars is de makelaar voor Noord-Holland. De onderneming is echter veel meer, want naast de particuliere- en bedrijfsmakelaardij maken ook AVéWé Groep, Finconcept en vijf vestigingen van de Hypotheekshop deel uit van het totale bedrijfsconcept. Alleen de Van Overbeek Makelaars Groep o.g. bestaat inmiddels uit vier vestigingen in Noord Holland: Purmerend, Edam Volendam, Hoorn en West Friesland. "Een wijdvertakt werkgebied, waarin wij ons onderscheiden door een grondige kennis van de lokale markt", zegt Joost Brugman.

De keuze voor Van Overbeek Makelaars is voor iedere opdrachtgever een waarborg voor kwaliteit. De zekerheid van jarenlange ervaring en bewezen kwaliteit in alle geledingen van onroerend goed: woningen, bedrijven, agrarisch, nieuwbouw, projectontwikkeling, huur, verhuur en verkoop van beleggingen. De medewerkers zijn uiterst gemotiveerde vakmensen, die uitstekend op de hoogte zijn en blijven van actuele juridische, wettelijke, sociale en geografische ontwikkelingen. Minstens zo belangrijk echter, is hun talent om slagvaardig zaken te doen, voor iedere opdrachtgever. Een talent waarover Van Overbeek Makelaars in ruime mate beschikt. En waar Kees Groothuizen en Joost Brugman terecht trots op zijn.

Grote belangen

Bij het aankopen of verkopen van onroerend goed staan grote belangen op het spel. Emotionele belangen maar ook – en vooral – financiële belangen. Dat vraagt om een makelaar met begrip voor de klant. Een makelaar die zich optimaal inzet bij het vinden van oplossingen. Helaas is er met het vrijgeven van het makelaars vak een enorme wildgroei ontstaan van al of niet deskundige adviseurs. En hoewel gezonde concurrentie altijd welkom is, voor de opdrachtgever wordt het er niet eenvoudiger op een juiste keuze te maken. Daarom maakt Van Overbeek die keuze graag gemakkelijk. Door duidelijk te zijn in de afspraken, door nuchter advies en door beloftes na te komen.

"Een makelaar moet begrip hebben voor de klant en oplossingsgericht zijn"

Van Overbeek Makelaars biedt een breed pakket aan diensten. Disciplines die om specialisten vragen; mensen met een diepgaande kennis van hun vakgebied. Of het nu gaat om aan- of verkoopadvies, hypotheekadvies, verzekering of taxaties; de medewerkers weten waar zij over praten. Al een halve eeuw lang!

Jubileumacties volgen later

In het kader van het 50-jarig bestaan wordt in mei een bedrijfsglossy in een oplage van 5.000 stuks uitgebracht. Verder staan in het kader van het jubileum nog een aantal acties op touw, maar deze blijven in verband met de maatregelen rondom het coronavirus voor even op de achtergrond. Nieuws hierover volgt later in het jaar.

Meer berichten