Logo regiozakenwaterland.nl
De deelnemers werden rondgeleid in Broeckgouw in Volendam.
De deelnemers werden rondgeleid in Broeckgouw in Volendam. ((Foto: aangeleverd ))

Leraren brengen bezoek aan meedenkende bouwer KBK

Het coronavirus was toen nog iets dat vooral in China en Italië heerste. Dat Nederland een paar dagen later ook hard getroffen zou worden, konden de leraren en de ‘gastheren/-vrouwen’ van KBK bouwgroep niet vermoeden. Toch – zo leek het – had een deel van de vaste groep deelnemers kennelijk het voorgevoel dat er ‘iets’ in de lucht hing. Het gezelschap was uitgedund tot 8 personen, terwijl in het algemeen zo’n 15 personen deelnemen aan de bedrijfsbezoeken.

KBK bouwgroep, een meedenkende bouwer, een gezond en stabiel familiebedrijf waar het om mensen gaat. Omdat het de mensen zijn die het doen. Ontwikkelen, bouwen, renoveren, onderhouden. Maar ook: ondernemen, oplossingen bedenken, partnerschappen aangaan, de boel strak regelen en mooie dingen maken. Diversiteit is altijd de basis geweest van KBK. Al veertig jaar lang. Van nieuwbouw en renovatie tot vastgoedonderhoud. Maar ook brandveiligheid, specialistisch bouwkundig advies, B2 Restauratie, Ramakers Interieurprojecten.

Het bedrijfsbezoek was opgeknipt in twee onderdelen. En terecht! Om te kunnen zien wat een bouwbedrijf doet, is een bezoek aan een bouwplaats feitelijk een voorwaarde. In de Broeckgouw in Volendam werden de deelnemers rondgeleid door een project met maar liefst drie opdrachtgevers: Wooncompagnie, De Zorgcirkel en De Vooruitgang. Hier bouwt KBK 102 appartementen. Deze zijn bedoeld voor ouderen die al dan niet zorg nodig hebben. De verschillende fases in een bouwproject waren goed zichtbaar. Zo leek bij de ruwbouw een appartement een beetje aan de kleine kant. Terwijl een zelfde appartement ingedeeld in kamers veel ruimer leek. Bijzonder aan dit project was de ‘tunnelbouw’. De woningen worden als tunnels op en naast elkaar gebouwd. Elke dag worden er twee ‘beuken’ gestort. In elke beuk zitten alle voorzieningen voor de leidingen al verwerkt. Dat moet vooraf dus allemaal heel nauwkeurig getekend en voorbereid worden. Het was leuk om zo’n project eens van dichtbij te mogen bekijken.

Nieuwe hoofdkantoor

Vervolgens trok het gezelschap naar het nieuwe hoofdkantoor. Een kantoor om ‘de vingers bij af te likken’. Naast de gebruikelijke afdelingen als calculatie, inkoop, werkvoorbereiding, projectleiding, vastgoedonderhoud en administratie, trokken de kantine en de sportzaal voor de medewerkers extra aandacht. Na de rondleiding was er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Het ging vooral over de mogelijkheden voor stagiaires en BBL-ers.

KBK bouwgroep is een prachtig, modern en ambitieus bedrijf dat nog lang niet aan het eind is van de gestage groei die de onderneming doormaakt.

Meer berichten