Logo regiozakenwaterland.nl
Trots op de nieuwe uitstraling, vlnr: Henry Wassink, Timo Koopman, Annemieke van Eijk, Ron Pronk en Jeroen Goorsenberg.
Trots op de nieuwe uitstraling, vlnr: Henry Wassink, Timo Koopman, Annemieke van Eijk, Ron Pronk en Jeroen Goorsenberg. ((Foto: Foto's: Han Giskes))

Berghroos voorzien van een passende uitstraling

Het was een fraai staaltje teamwork. Eind maart was Berghroos Bloembinders op het Wormerplein gehuld in een geheel nieuw jasje. Eigenaars Timo Koopman en Annemieke van Eijk hebben in de anderhalf jaar dat ze eigenaar zijn de buitenkant van hun zaak, samen met Henry Wassink van ad68Design, stapje voor stapje aangepast.

Timo is sinds januari tevens voorzitter van BIZ Wormerplein en één van zijn wensen is het aanzien van het plein wat te upgraden: "Na de zomer zijn we eigenlijk spontaan begonnen. We hebben een heel mooie zaak maar mensen vonden het zonde van de saaie gevel. Bovendien was nergens onze naam vermeld, dus er moest iets gebeuren. Henry is hier al 25 jaar een goede klant dus ik vroeg of hij ook gevels deed en een ontwerp kon maken."

Henry wilde niets liever. "Ik heb ook meegewerkt aan de uitstraling van het pand van de tandarts op het plein. Toen bedacht ik me al dat het mooi zou zijn wanneer dat over het hele plein zou worden doorgetrokken. De meeste gevels hier kunnen wel een update gebruiken en zo lift je de uitstraling van het winkelcentrum naar een ander niveau. Maar ik kreeg dat niet van de grond, net zo min als andere actiematige ideeën om het plein beter te promoten. Daarom was ik blij dat ik de gevel van Berghroos mocht doen. Het is zo'n mooie zaak maar het viel niet echt op. En het is natuurlijk fantastisch om een huisstijl helemaal te mogen doortrekken naar interieur en exterieur."

Samen met Ron Pronk van Proforza maakte hij een plan voor de gevel. Proforza is een grafisch productiebureau dat voor reclamebureaus, ontwerpers en retailers drukwerk, digitaal printwerk, mailings, point of sale materiaal en decoratieprojecten verzorgt.

Technische oplossingen

In de eerste fase werden de ramen voorzien van raamfolie met logo, en een mooi display binnen bij de kassa. Daarna bekeken Henry en Ron de gevel voor een plan van aanpak en technische oplossingen. Er werd besloten om eerst een blanco onderlaag panelen te monteren, en daarop de panelen met print. Op deze wijze was het mogelijk de geprinte panelen zonder schroeven te monteren, wat het eindresultaat ten goede kwam. Een forse klus over 30 meter. Ook de binnenzijde van de gevel werd voorzien van panelen met een mooie houtstructuur. Ron: "Grappig detail; tijdens de montage van de blanco onderlaag panelen kregen wij al veel complimenten van voorbijgangers die deze panelen al een aanwinst vonden voor het aanzicht!"

Het is een beetje citymarketing in het klein

De finishing touch werd aangebracht door Jeroen Goorsenberg van JMG Schilderwerken. Hij verving het standaard groen op de staanders en in de gevel door stijlvol antraciet. Ook voor hem een dankbare taak. "Als schilder zie je toch snel hoe mooi iets kan worden. Ik loop vaak door de binnenstad langs winkels en dan kan ik alleen maar denken: zo jammer hoe dat er uit ziet. Veel mensen geven niet echt om het schilderwerk buiten maar juist als je pand er aan de buitenkant mooi en gezellig uit ziet stappen mensen veel sneller naar binnen. En het is zonde, want we zagen hier al dat er zulke mooie reacties kwamen."

Mooi geworden

Eer van hun werk hadden ze inderdaad direct, zowel van winkelend publiek als van omwonenden. "Het is geweldig mooi geworden", zegt Henry. "En eigenlijk een stukje Citymarketing in het klein. Ik kom uit de retail en zeker op het Wormerplein is het leuk dit te doen, het knapt enorm op. Wanneer je bepaalde elementen doortrekt heb je een heel ander straatbeeld. We hopen dat er meer ondernemers volgen."

Meer berichten