Berghroos voorzien van een passende uitstraling

Algemeen
Trots op de nieuwe uitstraling, vlnr: Henry Wassink, Timo Koopman, Annemieke van Eijk, Ron Pronk en Jeroen Goorsenberg.
Trots op de nieuwe uitstraling, vlnr: Henry Wassink, Timo Koopman, Annemieke van Eijk, Ron Pronk en Jeroen Goorsenberg. (Foto: Foto's: Han Giskes)

Het was een fraai staaltje teamwork. Eind maart was Berghroos Bloembinders op het Wormerplein gehuld in een geheel nieuw jasje. Eigenaars Timo Koopman en Annemieke van Eijk hebben in de anderhalf jaar dat ze eigenaar zijn de buitenkant van hun zaak, samen met Henry Wassink van ad68Design, stapje voor stapje aangepast.

Timo is sinds januari tevens voorzitter van BIZ Wormerplein en één van zijn wensen is het aanzien van het plein wat te upgraden: "Na de zomer zijn we eigenlijk spontaan begonnen. We hebben een heel mooie zaak maar mensen vonden het zonde van de saaie gevel. Bovendien was nergens onze naam vermeld, dus er moest iets gebeuren. Henry is hier al 25 jaar een goede klant dus ik vroeg of hij ook gevels deed en een ontwerp kon maken."

Henry wilde niets liever. "Ik heb ook meegewerkt aan de uitstraling van het pand van de tandarts op het plein. Toen bedacht ik me al dat het mooi zou zijn wanneer dat over het hele plein zou worden doorgetrokken. De meeste gevels hier kunnen wel een update gebruiken en zo lift je de uitstraling van het winkelcentrum naar een ander niveau. Maar ik kreeg dat niet van de grond, net zo min als andere actiematige ideeën om het plein beter te promoten. Daarom was ik blij dat ik de gevel van Berghroos mocht doen. Het is zo'n mooie zaak maar het viel niet echt op. En het is natuurlijk fantastisch om een huisstijl helemaal te mogen doortrekken naar interieur en exterieur."

Samen met Ron Pronk van Proforza maakte hij een plan voor de gevel. Proforza is een grafisch productiebureau dat voor reclamebureaus, ontwerpers en retailers drukwerk, digitaal printwerk, mailings, point of sale materiaal en decoratieprojecten verzorgt.

Technische oplossingen

In de eerste fase werden de ramen voorzien van raamfolie met logo, en een mooi display binnen bij de kassa. Daarna bekeken Henry en Ron de gevel voor een plan van aanpak en technische oplossingen. Er werd besloten om eerst een blanco onderlaag panelen te monteren, en daarop de panelen met print. Op deze wijze was het mogelijk de geprinte panelen zonder schroeven te monteren, wat het eindresultaat ten goede kwam. Een forse klus over 30 meter. Ook de binnenzijde van de gevel werd voorzien van panelen met een mooie houtstructuur. Ron: "Grappig detail; tijdens de montage van de blanco onderlaag panelen kregen wij al veel complimenten van voorbijgangers die deze panelen al een aanwinst vonden voor het aanzicht!"

Het is een beetje citymarketing in het klein

De finishing touch werd aangebracht door Jeroen Goorsenberg van JMG Schilderwerken. Hij verving het standaard groen op de staanders en in de gevel door stijlvol antraciet. Ook voor hem een dankbare taak. "Als schilder zie je toch snel hoe mooi iets kan worden. Ik loop vaak door de binnenstad langs winkels en dan kan ik alleen maar denken: zo jammer hoe dat er uit ziet. Veel mensen geven niet echt om het schilderwerk buiten maar juist als je pand er aan de buitenkant mooi en gezellig uit ziet stappen mensen veel sneller naar binnen. En het is zonde, want we zagen hier al dat er zulke mooie reacties kwamen."

Mooi geworden

Eer van hun werk hadden ze inderdaad direct, zowel van winkelend publiek als van omwonenden. "Het is geweldig mooi geworden", zegt Henry. "En eigenlijk een stukje Citymarketing in het klein. Ik kom uit de retail en zeker op het Wormerplein is het leuk dit te doen, het knapt enorm op. Wanneer je bepaalde elementen doortrekt heb je een heel ander straatbeeld. We hopen dat er meer ondernemers volgen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad